Η Ραχήλ Τσελεπίδου (Ραχήλ) μετά από μια ιδιαίτερα δραστήρια πορεία στον χώρο της δισκογραφίας και των live εμφανίσεων (Mad Awards, Mad secret concert κ.α.) σε Ελλάδα και Κύπρο, δημιουργεί πλέον το δικό της μουσικό περιβάλλον μέσα από δέκα τραγούδια που συνθέτουν την πρώτη προσωπική της δουλειά.
Η επί χρόνια ερμηνεύτρια των Emigre χρωμάτισε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πορτρέτο των αδιαμφισβήτητα πιο επιτυχημένων τους άλμπουμ (Live στιγμές και Κύκλος), στα οποία συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές (Stavento, Αντώνη Ρέμο, Σταμάτη Κραουνάκη).
Από το 2010 εώς σήμερα έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από unplugged και ηλεκτρικές εμφανίσεις σε μικρές και μεγάλες σκηνές παρουσιάζοντας με τον πιο αυθόρμητο τρόπο ποικίλους μουσικούς συνδυασμούς.
Από το 2012 γίνεται μέλος των Lifelike portrait.
Στις 8 Μαρτίου συμμετέχει στο Goodbye Winter Party του Thessaloniki City Guide και μας μίλησε για την πορεία της μέχρι τώρα.
Ραχήλ πότε και πώς προέκυψε η αγάπη σου και η ενασχόλησή σου με το τραγούδι και τη σύνθεση; Γνωρίζουμε ότι έχεις σπουδάσει και έχεις ασχοληθεί με την αργυροχρυσοχοΐα.
Ανακάλυψα σε μικρή ηλικία την ομορφιά της έκφρασης μέσα από το τραγούδι. Όσον αφορά τις σπουδές της αργυροχρυσοχοΐας, κατά μάνα κατά κύρη που λένε, ο πατέρας χρυσοχόος, εγώ με έφεση στο σχέδιο, στα καλλιτεχνικά, η κατασκευή κοσμημάτων είναι η δέυτερή μου αγάπη.
Σε γνωρίσαμε πρώτη φορά ως ερμηνεύτρια των Emigre όπου είχατε πολύ σπουδαία παρουσία και εξέλιξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα παίξατε και με τον Αντώνη Ρέμο στην Αθήνα. Αποκορύφωμα ήταν και η παρουσία σας στον διαγωνισμό της Eurovision. Μίλησέ μας λίγο για αυτή την εμπειρία.
Η εμπειρία μου με τους Emigre ήταν δημιουργική και ανέλπιστη. Στα 4 χρόνια που συμπορεύτηκα με τους Emigre έκανα 2 άλμπουμ μαζί τους. Η τότε ομάδα, αρμονικά και μουσικά δεμένη επί σκηνής, έζησε και δραστηριοποιήθηκε έντονα έχοντας συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα. Μας δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής στη Eurovision, μία εμπειρία έντονη με πολλές απαιτήσεις. Προσωπικά η Eurovision για μένα είναι ένας θεσμός αλλά δε θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Αυτό που μένει και αξίζει κατά βάση είναι το μουσικό ταξίδι μέσα από τις συναυλίες, οι άνθρωποι που γνωρίζεις, οι συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Όλα αυτά αποτελούν προίκα συναισθηματική.
Θα ήθελα να μιλήσουμε για κάποιες βασικές συνεργασίες που είχες ως τώρα στην πορεία σου κατά βάση ως ερμηνεύτρια των Emigre όπως οι Stavento, ο Ρέμος και φυσικά με τον Σταμάτη Κραουνάκη.
Είναι μαγικό όλους αυτούς τους ανθρώπους που θαυμάζεις τόσο πολύ να τους γνωρίζεις και από κοντά και πόσο μάλλον να συνεργάζεσαι και μαζί τους. Κάθε ένας από αυτούς σου χαρίζει πράγματα από την εμπειρία του μέσα στο χώρο που σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις να τιμάς το τραγούδι.
Μετά τους Emigre προχωρήσατε και κάνατε μια δική σας μπάντα με τα παιδιά που υπάρχει φιλική σχέση, τους Peakaboo. Ήταν μια προσπάθεια δική σας που ήταν ένας τρόπος έκφρασης πιο προσωπικός. Θελήσατε να δώσετε το δικό σας το στίγμα. Ταυτόχρονα είχες και unplugged εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Οι Emigre που είναι project του Γιάννη Χανιωτάκη έφερε κοντά εμάς, τα μέλη της μπάντας του. Όπως προανέφερα η ομάδα μουσικά πάνω στη σκηνή είχε τρομερό δέσιμο. Μετά την αποχώρησή μας αποφασίσαμε και δοκιμάσαμε να συνεχίσουμε τη μουσική μας πορεία όλοι μαζί. Ο Τάσος Πελτέκης, ο Αλέξης Αρχοντής, ο Γιάννης Μπέλλος και ο Παναγιώτης Σκαρλάτος μαζί με μένα δημιουργήσαμε τους Peakaboo. Είναι ένα πατρόν όμως που το αφήσαμε στην άκρη λόγω του ότι ο καθένας είχε ένα διαφορετικό πλάνο για να κάνει κι άλλα πράγματα.
Οι unplugged παραστάσεις είναι το ευαίσθητο και αγαπημένο μου κομμάτι, τρόπος έκφρασης και αμεσότητας με το κοινό μέσα από τις οποίες ο κόσμος γνωρίζει και τις δικές μου συνθέσεις τραγουδιών.
Τώρα αυτή την εποχή που εμφανίζεσαι;
Κάθε Τετάρτη στο Monroe με τον Μιχάλη Εμιρλή, τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ σαν καλλιτέχνη.
Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου Μαύρη Τρύπα με Λάκη Παπαδόπουλο και Joey.
22 Φεβρουαρίου unplugged στο La Chocolat στη Δράμα.
28 Φεβρουαρίου unplugged στο il Posto στον Εύοσμο με Στέλιο Μακ.
7 Μαρτίου unplugged με Στέλιο Μακ στην καρδιά της πόλης στο Tribeca.
8 Μαρτίου στο Goodbye Winter Party του Thessaloniki City Guide στο Partizan.
Αυτές θα είναι κάποιες από τις εμφανίσεις μου.
Ξέρουμε ότι εκτός από τις 2 νέες προσωπκές κυκλοφορίες συμμετέχεις ως front στο γκρουπ Life Like Portrait.
Είμαι πολύ χαρούμενη που μοιράστηκα πρόσφατα τις συνθέσεις μου με το κοινό. Το τραγούδι “Εσύ αν το θες” σε στίχους της Όλγας Βλαχοπούλου έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να αγαπηθεί από τον κόσμο. Με παραγωγό και δεξί μου χέρι τον Σωτήρη Νούκα συνεχίζω και γράφω στο στούντιο. Αισίως έχω τελειώσει 7 κομμάτια, κάποια σε αγγλικό στίχο όπως αυτό που ανέβηκε πρόσφατα “If I was a dreamer”, ένα τραγούδι που συνθετικά γεννήθηκε με τη βοήθεια του αγαπημένου μου Τάσου Πελτέκη, κιθαρίστα. Οι Life Like Portrait με επικεφαλής στη σύνθεση τον Γιώργο Βασίλα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μουσικό κομμάτι για μένα. Σε ύφος post-rok και αγγλόφωνο στίχο το γκρουπ ετοιμάζεται για τις επόμενες συναυλίες – περιοδεία ανά την Ελλάδα και έχοντας σαν πλάνο σύντομα την έκδοση του cd μας.
Έχεις σκοπό να βγάλεις κάποιο δίσκο;
Είναι μέσα στα πλάνα μου και σύντομα πιστεύω θα πραγματοποιηθεί. Σαφώς ο μηχανισμός διακίνησης της μουσικής έχει αλλάξει λόγω του internet αλλά είναι μεγάλη η χαρά και ευχαρίστηση να κρατάς στα χέρια σου ένα cd ή βινύλιο με τη δουλειά σου. Οπότε ευελπιστώ να ολοκληρωθεί το έργο που έχω ξεκινήσει.
Πρόσφατα σε είδαμε έναν διαφορετικό ρόλο, όχι τελείως έξω από τα νερά σου αλλά να συμμετέχεις σε μία πρωτοποριακή παράσταση, το Alexander Rock Opera. Μίλησέ μας λίγο για αυτή την εμπειρία από τη συμμετοχή σου.
Υποδυόμενη το ρόλο της Ρωξάνης συμμετείχα στη μουσικοθεατρική παράσταση του Κώστα Αθυρίδη. Ήταν μία πρόκληση για μένα αυτός ο ρόλος, μια που δεν αποτελώ τραγουδίστρια του κλασικού. Παραστάσεις τέτοιου μεγέθους απαιτούν επαγγελματισμό και αρμονική συνύπαρξη με τους συναδέλφους που στη συγκεκριμένη ομάδα υπήρχε, τέτοιες παραστάσεις σου αφήνουν όμορφες αναμνήσεις και φίλους. Ένα έργο που προτείνω να πάτε να το δείτε, σύντομα θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής.
Έχουμε τη χαρά να σε έχουμε μαζί μας στο πάρτυ του Thessaloniki City Guide. Ένα πάρτυ που γίνεται χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο απλά επειδή μας αρέσει να διασκεδάζουμε και επειδή αγαπάμε το καλοκαίρι αποφασίσαμε να χαιρετήσουμε το χειμώνα λίγο πρόωρα. Σε ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σου. Τι θα μας παρουσιάσεις, τι να περιμένουμε;
Θέλω να ευχηθώ στο Thessaloniki City Guide να έχει μια τεράστια ιντερνετική δημοσιογραφική πορεία. Σας ευχαριστώ για το κάλεσμα αλλά ούτως ή άλλως θα ερχόμουν στο πάρτυ. Στο μαγαζί Partizan ετοιμάσαμε να σας παρουσιάσουμε με τον Γιάννη τον Κυρατσό ένα unplugged live στο οποίο θα ερμηνεύσουμε δικά μας τραγούδια σε στίχο και μουσική αλλά και αγαπημένες μας διασκευές.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-2025, οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν μέσω του Παιδιατρικού τους Τμήματος δωρεάν ιατρικό έλεγχο σε ευάλωτες ομάδες παιδιών και εφήβων με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών στην ολοκλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
Ο ΓΙώργος Μπανταδάκης με αφορμή την περιοδεία της παράστασης «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα μίλησε στο Thessaloniki CIty Guide για την παράσταση αλλά και την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο.
Το TechSaloniki 2024, η ετήσια συνάντηση θεσμός του κλάδου της τεχνολογίας, που ήταν Fueled & Challenged By Deloitte και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 17 και 18 Μαΐου 2024, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, στο εμβληματικό Κτήριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή το φετινό 18ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος – bwin ο Γενικός Διευθυντής της Διοργάνωσης, κύριος Δρόσος Χριστόπουλος μας παραχώρησε στο Thessaloniki City Guide μία άκρως ενδιαφέρουσα και ουσιαστική Συνέντευξη τονίζοντας τη σπουδαιότητα του θεσμού.
Ο Σταύρος Βαφειάδης, που πρωταγωνιστεί στην πασίγνωστη κωμωδία του Ντάριο Φο “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”, μια πολιτική φάρσα που δεσπόζει εδώ και δεκαετίες στο θεατρικό στερέωμα και παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθήναιον με τη σκηνοθεσία να την υπογράφει ο Βασίλης Τσικάρας, μίλησε στο Thessaloniki City Guide για την παράσταση και την καριέρα του.