9ο Φεστιβάλ Δάσους
31 Μαΐου 2023 - 25 Σεπτεμβρίου 2023

9ο Φεστιβάλ ΔάσουςΜε την υπογραφή του Κρατικού Θεάτορυ Βορείου Ελλάδος.

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βορείου Ελλάδος!

To Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, για ένατη συνεχή χρονιά θα φιλοξενήσει κορυφαίες παραστάσεις και συναυλίες σε όλες τις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Από 31 Μαΐου 2023 έως 22 Σεπτεμβρίου 2023, στο Θέατρο Δάσους, στο Θέατρο Γης, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βασιλικό Θέατρο και στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές θεάτρου αλλά και αγαπημένα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Ραντεβού στην μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος!

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ
26 Μαΐου 2023 – 15 Ιουνίου 2023

Next Page on Stage

5ο Διεθνές Φεστιβάλ ΔάσουςΤο Διεθνές Φεστιβάλ αναπόσπαστο τμήμα του Φεστιβάλ Δάσους, αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και για τα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ξεκινάει στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από τις 26 Μαΐου 2023 έως και τις 15 Ιουνίου 2023, φιλοξενώντας παραγωγές από Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία σε ένα ποικίλο πρόγραμμα παραστάσεων με παράλληλες δράσεις, συζητήσεις και εργαστήρια από θεωρητικούς και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής.

Θέματα όπως η σχέση πραγματικότητας και τεχνολογίας, η ιστορική πραγματικότητα και η έννοια της προόδου, προβληματικές που αφορούν το φύλο, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συμμετοχικότητα αλλά και τη μοναξιά, όπως επίσης και πολιτικοί προβληματισμοί γύρω από την αναγκαιότητα ενεργούς συμμετοχής και δημοκρατικής πρακτικής, φαίνεται να απασχολούν τους καλλιτέχνες στο έργο τους.
Η καλλιτεχνική επιτροπή του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, που απαρτίζεται από τους Σάββα Πατσαλίδη (ομότιμο καθηγητή θεατρολογίας του Α.Π.Θ.), Πρόδρομο Τσινικόρη (σκηνοθέτη, δραματουργό, ηθοποιό) και Νίκο Καπέλιο (ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε.), διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα παραστάσεων «μικρής και ευέλικτης φόρμας αλλά μεγάλων ιδεών», ένα πρόγραμμα που όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο Πατσαλίδης, περιλαμβάνει «παραστάσεις σύγχρονες, ανήσυχες, αναζωογονητικές και διαδραστικές» που «σεισμογραφούν με αμεσότητα τις δονήσεις του κοινωνικού σώματος». Έτσι, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καινούργιους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, καλλιτέχνες που συνομιλούν με την εποχή τους και που μοιράζονται τις έγνοιες και τα αδιέξοδα του θεάτρου αλλά και της κοινωνίας γενικότερα σε μια μεταβατική ιστορική στιγμή, που μετεωρίζεται μεταξύ ενός παλιού και ενός νέου κόσμου.

Το κεντρικό πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων από διακαλλιτεχνικές και διεθνείς συνεργασίες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις, διά ζώσης και διαδικτυακά, δράσεις στον δημόσιο χώρο, συζητήσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις κ.ά.

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Ομάδα διοργάνωσης 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους

 • Αμαλία Κοντογιάννη (Τμήμα Καλλιτεχνικού Έργου/Δραματολογίου - Συγχρηματοδοτούμενα έργα)
 • Μαρία Λαζαρίδου (Γραφείο Διεθνών Σχέσεων)
 • Στέλλα Παπαδημητρίου (Γραφείο Δραματολογίου)
 • Μαριλύ Βεντούρη (Γραφείο Οργάνωσης Παραγωγής)
 • Άννα Μαρία Ιακώβου (Γραφείο Οργάνωσης Παραγωγής – Συγχρηματοδοτούμενα έργα)

Για την υλοποίηση του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, συνεργάζονται οι:

 • Άκης Βογιατζής
 • Μαργαρίτα Κούτοβα
 • Ματίνα Παγουλάτου
 • Σωτήρης Ρουμελιώτης
 • Ζωή Σιάπαντα
 • Κατερίνα Σιάπαντα
 • Κατερίνα Συναπίδου

Με την υποστήριξη των:

 • Δήμος Θεσσαλονίκης
 • Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης
 • Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης
 • Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα

Τίποτα δεν βρέθηκε

Συγνώμη, αλλά δε βρέθηκαν αποτελέσματα. Η αναζήτηση θα βοηθούσε να βρείτε τα σχετικά άρθρα.