Κοινοποίηση

ΘεσσαλονίκηΗ Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Το 1997  στο πλαίσιο του θεσμού ”European Cities of Culture” ανακηρύχτηκε πολιτιστική πόλη της Ευρώπης. Προσφέρει πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική ατζέντα, συναρπαστική νυχτερινή ζωή, πολλαπλές προτάσεις γευσιγνωσίας και μια μεγάλη εμπορική αγορά. Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει μια μακρά παράδοση ως σημαντικό εμπορικό λιμάνι που συνδέει τις μεταφορές μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Για το λόγο αυτό η επιρροή των πολλαπλών και διαφορετικών κουλτούρων είναι έκδηλη στην αρχιτεκτονική εικόνα της πόλης.

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας που αποπνέει γίνεται αισθητός στη ζωηρή και μοντέρνα διάθεση του κόσμου και στα στυλάτα καταστήματα, καφενεία, εστιατόρια και μπαρ. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε τη βόλτα σας στη Θεσσαλονίκη, είναι σίγουρα η παλιά παραλία. Απολαύστε την αύρα του Θερμαϊκού πίνοντας τον καφέ σας σε μια από τις πολλές καφετέριες της Λεωφόρου Νίκης. Περπατήστε τρώγοντας ”πασατέμπο” με θέα το σύμβολο της πόλης Λευκό Πύργο. Αθληθείτε κάνοντας ποδηλατάδα με αφετηρία το ιστορικό κτήριο του Λιμανιού και φτάνοντας μέχρι το Μέγαρο Μουσικής στη νέα παραλία. Πλήθος βυζαντινών μνημείων και εκκλησιών αναμιγνύεται με το σύγχρονο αστικό τοπίο, αποκαλύπτοντας το σημαντικό ορθόδοξο παρελθόν της πόλης. Περιδιαβαίνοντας τα στενά του ιστορικού κέντρου, οι μυρωδιές από τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία συνεπαίρνουν τον επισκέπτη σε ένα απέραντο ταξίδι γευσιγνωσίας. Μόλις σουρουπώσει η πόλη σφύζει από ζωή και αποδεικνύει πως ότι κι αν συμβεί, οι Θεσσαλονικείς ξέρουν να περνάνε καλά!

Χρήσιμες πληροφορίες

Κωδικοί τηλεφώνου

  • Κωδικός χώρας: +30
  • Κωδικός πόλης: 2310

WI-FI hotspots

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί σημείο ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης (WI-FI hotspot) στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Επιπρόσθετα, ελεύθερα WI-FI hotspots υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Info Kiosks του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τα γυάλινα περίπτερα πληροφόρησης επισκεπτών (Info Kiosks) του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) και δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα περίπτερα παραχωρήθηκαν στον Δήμο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τα Info Kiosks αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών και κέντρα ενδιαφέροντος και ενημέρωσης τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και συγγραφέων τουριστικών οδηγών που επισκέπτονται την πόλη. Σε αυτά, διατίθενται χάρτες και έντυπα του Δήμου σε διάφορες γλώσσες. Είναι εξοπλισμένα με καινοτόμα διαδραστικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας που προβάλλουν τους τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους της πόλης.

Λειτουργούν δύο Info Kiosks, ένα στην πλατεία Αριστοτέλους και ένα δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο, σε άμεση γειτνίαση με τον Λευκό Πύργο.

Ωράριο λειτουργίας των Info Kiosks: Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 18:00