3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022
25 Μαΐου 2022 - 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ζήσε το καλοκαίρι σου στην καρδιά της πόλης!

Στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου και στη Νέα Παραλία.

Πολιτισμός - Διασκέδαση - Ψυχαγωγία

“Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες και παραστάσεις δε μπορεί να γίνει στην πόλη μας, ο φεστιβαλικός θεσμός ο οποίος αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες” Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

“Το φετινό πρόγραμμα είναι πολυσυλλεκτικό, πλούσιο και συνεργατικό, συνδυάζει το κλασικό με το σύγχρονο, τη νοσταλγία με τη δυναμική και την ενέργεια των νεανικών σχημάτων. Χαρακτηριστικά του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού είναι τα μεγάλα αφιερώματα, η συμμετοχή νεανικών σχημάτων" Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη

Ξεκινήσαμε στις 25 Μαΐου με το αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο και 20 καλλιτέχνες να τραγουδούν τιμώντας τη μνήμη του.

Τα αφιερώματα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, την Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μιχάλη Σουγιούλ.

Είναι και το Thessaloniki Buskers Festival _ Park Edition, για πρώτη φορά, στο πρότυπο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, όπως της Βαρκελώνης, του Εδιμβούργου και της Νέας Υόρκης. Street artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στον Κήπο των Εποχών. Ένα τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ δρόμου, το οποίο αποτελεί το νέο σημείο συνάντησης για πλανόδιους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μουσική, θέατρο, χορός αλλά και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μαριονέτες, Θέατρο Σκιών, παντομίμα, Stand up comedy, σύγχρονο τσίρκο, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας.

Είναι οι 12 διαδοχικές συναυλίες που μας προετοιμάζουν για το φετινό 12ο Street Mode Festival τον Σεπτέμβριο. Από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, η ομάδα του street mode επιστρέφει με εναλλακτικές μουσικές για όσους νιώθουν νέοι και δυνατοί, ξεκινώντας στις 21 Ιουνίου με τους Πυξ λαξ.

Είναι οι 8 θεατρικές παραγωγές με 80 συντελεστές των παραστάσεων.

Ξεκινώντας με το “Ονειρο ενός γελοίου” του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

300 καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ Καλοκαιριού.

Το λέμε κάθε φορά, το λέμε και για τρίτη χρονιά…

Ζήσε το καλοκαίρι σου στο φεστιβάλ καλοκαιριού!

Τίποτα δεν βρέθηκε

Συγνώμη, αλλά δε βρέθηκαν αποτελέσματα. Η αναζήτηση θα βοηθούσε να βρείτε τα σχετικά άρθρα.