Μια γιορτή ξεκινάει!

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών είναι πέρα από ένα μουσικό γεγονός και μια εμπειρία συμμετοχής σε κάτι που συμβαίνει τώρα.

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών αποτελεί μια μοναδική περίπτωση που άνθισε ως κληρονομιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 1997, όταν στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκαν πολιτιστικές υποδομές και θεσμοί, όπως το εμβληματικό συγκρότημα των Λαζαριστών στη Σταυρούπολη που εγκαταλελειμμένο και ετοιμόρροπο από τους σεισμούς του 1978 ήταν από τα έργα που καλλιέργησαν ελπίδες και προσδοκίες για μια πολιτιστική άνοιξη εκτός των τειχών.

Στην εικοσάχρονη και πλέον πορεία του το Φεστιβάλ αξιοποίησε τους υπαίθριους χώρους και κυρίως την μεγάλη αυλή του συγκροτήματος των Λαζαριστών που μετατρέπει κάθε καλοκαίρι σε ένα χώρο διεξαγωγής συναυλιών και παραστάσεων μοναδικού στην πόλη. Έναν χώρο ανοιχτό, ικανού να υιοθετεί χωρίς ενδοιασμούς τη ζωντανή καλλιτεχνική παραγωγή, φιλοξενώντας όλα τα είδη και τις τάσεις, συνομιλώντας με όλες τις γενιές και τα ρεύματα ισότιμα και δημιουργικά: από την τοπική σκηνή, σε επίπεδο γειτονιάς μέχρι τα μεγάλα γεγονότα με διάσημους καλλιτέχνες η Μονή Λαζαριστών αποτελεί εδώ και χρόνια σίγουρο προορισμό να απολαύσει κάποιος ένα σημαντικό γεγονός που θα θυμάται.

Τα δύο καλοκαίρια που προηγήθηκαν με περιορισμούς στη λειτουργία, με λιγότερες εκδηλώσεις, με μέτρα αλλά και πεποίθηση ότι θα επανέλθουμε πιο δυνατοί διατηρήσαμε τα κύρια χαρακτηριστικά της διοργάνωσης. Προετοιμαστήκαμε για το 2022 βλέποντας τη διάθεση και τις τάσεις να είναι ασφαλείς, να επαναπρογραμματίζονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις και φεστιβάλ, να προσπαθούν όλοι να κερδίσουν τις χαμένες χρονιές. Ετοιμάσαμε λοιπόν το πιο πλούσιο πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων!

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου η σκηνή της Μονής Λαζαριστών θα φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα που θα συμβούν στην πόλη μας.

Μείνετε συντονισμένοι!

Τίποτα δεν βρέθηκε

Συγνώμη, αλλά δε βρέθηκαν αποτελέσματα. Η αναζήτηση θα βοηθούσε να βρείτε τα σχετικά άρθρα.