Γιώργος Μπανταδάκης

Γιώργος Μπανταδάκης
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/06/2024
Αθανάσιος Ιορδανίδης

Του Αθανάσιου Ιορδανίδη

Γιώργος Μπανταδάκης: “Για μένα σημαντικό ρόλο παίζει η αισθητική της δουλειάς & η καλή συνεργασία.”

Ο Γιώργος Μπανταδάκης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Αρμένη. Από το 3ο έτος της σχολής ξεκίνησε να δουλεύει στην τηλεόραση στην σειρά “Οδός Παραδείσου 7″ και ακολούθησαν πολλές ακόμα, όπως ” Δις Μαδιάμ”, ” Daddy Cool”, ” Τρίχες”, ” Ο Όρκος”, ” Γυναίκα χωρίς Όνομα”, και πολλές ακόμα. Ξεχώρισε και τον αγάπησε το πανελλήνιο με τον ρόλο του στην “Έξαψη” του Mega με το X (πρώην Twitter) και τις κριτικές να γράφουν αποθεωτικά λόγια για την ερμηνεία του. Στο θέατρο έχει υπηρετήσει πολλά διαφορετικά είδη και επίσης εργάζεται και σαν θεατροπαιδαγωγός.

Γιώργος ΜπανταδάκηςΟ Γιώργος Μπανταδάκης, με αφορμή την περιοδεία της παράστασης «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα, μίλησε στο Thessaloniki CIty Guide για την παράσταση αλλά και την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα. Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση.

Πρόκειται για μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ τον χειμώνα. Ξεπέρασε τις 150 παραστάσεις και την παρακολούθησαν περίπου 50000 θεατές. Η σκηνοθέτις μας Αθανασία Καλογιάννη με το μαγικό ραβδάκι της και το ταλέντο της, ετοίμασε μια δουλειά που ξεχώρισε και έκανε αίσθηση.

Θα περιοδεύσετε με την παράσταση σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να συνδυάσετε δουλειά και διακοπές;

Γιώργος Μπανταδάκης

Ναι, σε κάποια μέρη μπορεί να γίνει. Ιδίως εκεί που υπάρχει θάλασσα. Με την περιοδεία επίσης μπορείς να ανακαλύψεις μέρη της Ελλάδας που ενδεχομένως να μην τα επισκεπτόσουν ποτέ.

Έχετε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και θεατρικές δουλειές. Υπάρχει κάποια που ξεχωρίζετε;

Ναι, έχω κάνει πολλές δουλειές σε θέατρο και τηλεόραση. Είμαι ευτυχής που χαίρομαι για όλες μου τις δουλειές. Θα ξεχωρίσω λίγο παραπάνω την σειρά «Έξαψη» γιατί εκεί υποδύθηκα έναν χαρακτήρα, τον Θάνο που με έκανε και ευρύτερα γνωστό αλλά ήταν και ιδιαίτερα δύσκολος κι ευχαριστώ την Τίνα Καμπίτση που μου τον χάρισε.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε την επόμενη συνεργασία σας;

Για μένα σημαντικό ρόλο παίζει η αισθητική της δουλειάς. Θέλω να είναι μέσα στα καλλιτεχνικά πεδία που με εκφράζουν. Σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια και η καλή συνεργασία. Για μένα με τα χρόνια αυτό είναι πρωτεύον. Θέλω να πηγαίνω στην δουλειά και να το απολαμβάνω.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος; Κωμωδία, δράμα ή παιδικό θέατρο;

Όλα είναι θέατρο. Το θέατρο μου αρέσει σε κάθε του έκφανση, οπότε με χαροποιούν όλα.

Γιώργος ΜπανταδάκηςΗ μυθοπλασία τα τελευταία χρόνια έχει ανεβεί ξανά και ο τηλεθεατής έχει πολλές επιλογές. Φοβάστε τον ανταγωνισμό;

Όχι δεν τον φοβάμαι. Σίγουρα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό επάγγελμα το δικό μας αλλά αυτό δεν είναι τροχοπέδη για μένα. Σημασία έχει να είσαι εσύ σωστός στο επάγγελμα σου κι όλα γίνονται.

Φέτος υπήρχε πληθώρα σειρών στην Ελληνική τηλεόραση. Πώς βλέπετε το μέλλον;

Είναι κάτι που με χαροποιεί. Σίγουρα είμαστε μια μικρή αγορά κι ενδεχομένως οι σειρές πολλές, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο να δεις μια σειρά από ένα άλλο τηλεοπτικό προϊόν, όπως είναι τα ριάλιτι κτλ.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη σεζόν;

Υπάρχουν πολλά σχέδια αλλά για τώρα επικεντρώνω το ενδιαφέρον μου στον «Μάγκα» που έρχεται σε όλη την Ελλάδα για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και σας περιμένουμε!

“Ο μάγκας” στο 32ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας στο Αμφιθέατρο Σίβηρης

“Ο μάγκας” στο Φεστιβάλ Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου