Tenorman
Κοινοποίηση

Καφωδείο Ελληνικό (upstairs)
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες

TenormanDuende Jazz Bar presents: Tenorman – Dark Prince of the Cabaret

Ένας από τους πλέον αγαπημένους μας Έλληνες performers, που διαπερνά μουσικά είδη και καλλιτεχνικά πεδία με τρομερή ευκολία και διακρίνεται σε ό,τι κι αν καταπιαστεί, είναι ο “Tenorman” (κατά κόσμον, Γιώργος Τζιουβάρας). Οι επισκέψεις του με τους Opera Chaotique στη σκηνή του Duende Jazz Bar, αρκετά συχνές, πάντοτε ευρηματικές και a priori sold out.

Στο νέο του εγχείρημα, μετά από 20 χώρες και 800 περίπου εμφανίσεις με τους Opera Chaotique, συνεργασίες με τους Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Σαββόπουλο, Tiger Lillies, Ennio Morricone, κ.α. παρουσιάζει μια κωμική παράσταση, η οποία έχει ήδη προσφέρει γέλιο μέχρι δακρύων σε παραστάσεις ανά την Ελλάδα και δε θα μπορούσε να μην κάνει μία στάση και στη Θεσσαλονίκη…
Μια φουτουριστική σουρεάλ ιστορία με χιούμορ, ένταση και μουσική, φτιαγμένη από τον ίδιο σε συνεργασία στη συγγραφή με τον σκηνοθέτη Βασίλη Ξηρό.

«O Tenorman αφηγείται με άπλετο χιούμορ, ευφυή αυτοσαρκασμό, ακομπλεξάριστη φόρμα και πυρωμένο αυτοσχεδιασμό, σε κερδίζει ήδη από τα πρώτα λεπτά, δεν έχει στεγανά, εγείρει και καταρρίπτει ερωτηματικά, υιοθετεί και αλλοιώνει τα μουσικά κουτάκια της Πανδώρας και σε παρασύρει σε λαβύρινθους, δίχως να χρειάζεσαι πολύ αλκοόλ για να ξεφύγεις…»
(Avopolis.gr)

Τι είναι το “Comedy Music Show” Dark Prince of the Cabaret;

Σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί από έναν πυρηνικό όλεθρο, ο μόνος επιζών είναι ο Σκοτεινός Πρίγκιπας του Καμπαρέ. Περιπλανιέται στον κόσμο προσπαθώντας να βρει και άλλους ανθρώπους και μαζί να φτιάξουν τον πλανήτη και πάλι από την αρχή. Περνάει από περιπέτειες, είναι έτοιμος να σατιρίσει και να παλέψει με την αγέλαστη ηλιθιότητα του κόσμου, γιατί οι υπόλοιποι επιζήσαντες θέλουν να φτιάξουν μια νέα χώρα στην οποία βασιλεύει η διαφθορά, η απληστία και κάθε είδους απατεωνιά.

Άραγε, όλα θα γίνουν το ίδιο με πριν;

Υπάρχει ελπίδα για αυτόν τον πλανήτη;

Ταξιδεύει στο χρόνο, ερωτεύεται, συζητά με τον Πικάσο και τον Μάκη τον Μαχαίρα, φτιάχνει τη δική του κωμική γλώσσα, αναρωτιέται αν όλοι οι ήρωες έχουν πεθάνει, αν ο Θεός μας έχει δημιουργήσει πράγματι να είμαστε καθάρματα, και αν τελικά, ευθύνεται ο ίδιος για ότι έχει συμβεί //

Ο Τένορμαν αφηγείται με κωμική πρόζα, υφαίνει σουρεάλ ιστορίες για τον καθένα μας, αγγίζει κοινωνικά θέματα και σατιρίζει με το ιδιόμορφο χιούμορ του, τραγουδάει και παίζει στο πιάνο εντυπωσιακά τραγούδια άλλων και δικά του (από Μάνο Χατζιδάκι μέχρι Bohemian Rhapsody), αυτοσχεδιάζει σε πολλές γλώσσες, αλληλεπιδρά με το κοινό, σε μια μοναδική παράσταση καμπαρέ, με στοιχεία stand – up comedy, στα ίχνη των Tom Waits, Monty Pythons, Brecht – Weil, Victor Borge, Woody Allen! Ο Τένορμαν που αποδεικνύει πως μπορείς να είσαι αστείος χωρίς να κοροϊδεύεις τους άλλους, πάρα μόνο τον εαυτό σου!

«…Ο Γιώργος Τζιουβάρας ή Τένορμαν όπως αυτοαποκαλείται, είναι κάθε άλλο παρά ένας συνηθισμένος τραγουδιστής…»
(Ελεύθερος Τύπος)

Συντελεστές

Τραγούδι, Πιάνο, Αφήγηση: Γιώργος Τένορμαν Τζιουβάρας
Κείμενα: Τένορμαν & Βασίλης Ξηρός (Σκηνοθέτης | Σεναριογράφος)

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 6942615002

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 8 € (επιπλέον στο πρώτο ποτό)

Εκκίνηση:

24 Φεβρουαρίου 2023 21:00

Λήξη:

24 Φεβρουαρίου 2023 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Ελ. Βενιζέλου 45, Θεσσαλονίκη

GPS:

40.6376585, 22.9423708