Προς/Φυγή
Κοινοποίηση

Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023
Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca
21 & 22 Απριλίου 2023

Ώρα έναρξης: 19:00

Πληροφορίες

Προς/ΦυγήΜία συμμετοχική δράση που αναδεικνύει την προσωπική αφήγηση ως κομμάτι της Ιστορίας. Μία δραματουργία του τραύματος, όπου τα γεγονότα γίνονται συναίσθημα. Με αφετηρία τις αφηγήσεις της προσφυγικής κατάστασης σε κάθε εποχή και τις αναμνήσεις τους, δημιουργούμε μαζί με τους συμμετέχοντες-θεατές μια αλλιώτικη ανα-παράσταση συλλογικής μνήμης όσων πιστεύουμε πως ανήκουν στο παρελθόν, αλλά έχουν αφήσει τα σημάδια τους στη ζωή μας. Μια αφορμή να στρέψουμε το βλέμμα μας, όχι πίσω ή μπροστά, αλλά γύρω μας.

Η Ιωάννα Λιούτσια είναι απόφοιτη των Τμημάτων Θεάτρου (κατεύθυνση Σκηνοθεσίας) και Ιστορίας – Αρχαιολογίας (ειδίκευση Ιστορία Τέχνης) ΑΠΘ και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Β. Διαμαντόπουλος». Είναι υποψήφια διδάκτορας με αντικείμενο έρευνας την τέχνη της περφόρμανς στα Βαλκάνια και τη σχέση της με την πολιτική. Εργάζεται ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός. Ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή.

Συντελεστές

  • Σύλληψη – Κείμενο – Επιτέλεση: Ιωάννα Λιούτσια
  • Ενδυματολόγος: Χριστίνα Θαλασσά
  • Σύμβουλος ιστορικής έρευνας: Γιάννης Στάμος
  • Κατασκευή κοστουμιού: Μαρία Βαρδάκη
  • Σχεδιασμός αφίσας: Μαριλένα Λιακοπούλου

Η ομάδα ευχαριστεί τον Thanasimos (Νίκος Χατζής) για την ευγενική παραχώρηση του τραγουδιού του «Πρόσφυγας» και τον Γιάννη Βαρβαρέσο για τη βοήθειά του καθ’ όλη τη διάρκεια της δημιουργίας της παράστασης.

Τιμές εισιτηρίων

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης

Εκκίνηση:

22 Απριλίου 2023 19:00

Λήξη:

22 Απριλίου 2023 21:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Βασιλίσσης Όλγας 182 & Θεμ. Σοφούλη

GPS:

40.596515606147, 22.955644474205