Philoxenia 2022 – 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού
Κοινοποίηση

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
18-20 Νοεμβρίου 2022

Ωράριο λειτουγίας:

Παρασκευή: 11:00 – 20:00
Σάββατο: 10:00 – 20:00
Κυριακή: 10:00 – 18:00

Η είσοδος για εμπορικούς επισκέπτες είναι δωρεάν, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας ή με το Δελτίο Εμπορικού Επισκέπτη. H καταγραφή των εμπορικών επισκεπτών γίνεται εντός των περιπτέρων.

Μια νέα πρόκληση!

Philoxenia 2022 - 37η Διεθνής Έκθεση ΤουρισμούΗ Έκθεση Τουρισμού Philoxenia από την πρώτη της διοργάνωση το 1985, μέχρι σήμερα, σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα διατηρώντας το ισχυρό της brand name. Διοργανώνεται ετησίως κάθε Νοέμβριο και αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. H Philoxenia προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ενώ συμβάλει στην ανάδειξη προορισμών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Στο τριήμερο τουριστικό γεγονός συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλο το τουριστικό φάσμα, ελληνικοί και διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικοί πράκτορες, κλαδικοί φορείς και ΜΜΕ κ.ά), καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι αγοραστές (hosted buyers) από χώρες στόχους για τον κλάδο. Eμπλουτισμένη από ενδιαφέρουσες θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και στοχευμένες συνεδριακές εκδηλώσεις, η Philoxenia αποτελεί στο σύνολό της, ένα δυναμικό «εργαλείο» που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Hosted Buyers Programme

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η PHILOXENIA, θα φιλοξενήσει περί τους 120 καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό στο αρτιότερα οργανωμένο b2b πρόγραμμα τουριστικής έκθεσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, οι εκθέτες έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές του εξωτερικού, κάτι που υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρο ή και ανέφικτο. Το πρόγραμμα των hosted buyers είναι αποτέλεσμα των διεθνών διασυνδέσεων και συνεργασιών της HELEXPO, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την αιγίδα του ΕΟΤ.

Οι hosted buyers προέρχονται από τον χώρο των “Tour Operators”, “MICE”, “Corporate” και των “Μedia” και προγραμματίζουν τις συναντήσεις τους αποκλειστικά µε τους εκθέτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση.

Οι προγραμματισμένες αυτές συναντήσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους hosted buyers, οι οποίοι εμφανίζονται πολύ ικανοποιημένοι. Συγκεκριμένα, η έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Εκθεσιακών Ερευνών (ΙΕΕ) μεταξύ των hosted buyers στο πλαίσιο της οργάνωσης, ανέδειξε τις εξαιρετικά θετικές τους εντυπώσεις και την άρτια οργάνωση της έκθεσης.

Τιμώμενος Δήμος – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στη φετινή διοργάνωση της PHILOXENIA, έχει την τιμητική του ο Δήμος Ηρακλείου! Το Ηράκλειο, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης, την πρωτεύουσα της περιφέρειας και το οικονομικό κέντρο του νησιού, μέσα από τη δεσπόζουσα εκθεσιακή του συμμετοχή, θα αναδείξει πανηγυρικά το τουριστικό του προϊόν αλλά και τον πολιτισμικό του πλούτο, στοιχεία που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως.

Το Ηράκλειο, η πύλη και η πρωτεύουσα της Κρήτης, ένα από τα σημαντικότερα νησιά της Μεσογείου, η πόλη του ατέρμονου καλοκαιριού, υποδέχεται όποιον θέλει να ζήσει ξεχωριστές αυθεντικές εμπειρίες ζωής όλο τον χρόνο. Από τους αρχαίους χρόνους στέκεται στην ίδια θέση, βρέχεται αδιάκοπα από την άγρια κρητική θάλασσα και μετρά τους αιώνες της ιστορίας: Κάστρο των βυζαντινών, Φρούριο της τάφρου (Rabdh el Chandak), των Αράβων, Χάνδακας της μεσοβυζαντινής περιόδου, Candia των Ενετών, Kandiye των Οθωμανών, Ηράκλειο του σήμερα.

Σε κάθε γωνιά του, θαυμάζει κανείς σημαντικά μνημεία μέσα από τα ίχνη «5 + 1» πολιτισμών, το μοναδικό ανάκτορο του βασιλιά Μίνωα, το αρχαιολογικό μουσείο με την μοναδική εκπληκτική συλλογή μινωικών έργων τέχνης και πολλά άλλα μοναδικά αποτυπώματα της πάμπλουτης ιστορίας του.

Οι δρόμοι και οι πλούσιες αγορές της πόλης σφύζουν από κόσμο, ενώ παντού και πάντα, συμβαίνει κάτι…μια υπαίθρια συναυλία, ένα θέατρο δρόμου, ένα εικαστικό δρώμενο. Λίγο έξω από την πόλη, κάθε απόχρωση του πράσινου, λόφοι και κάμποι, μεθυστικά αρώματα, υπέροχα χρώματα της άγριας φύσης κεντρίζουν όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη.

Ακολουθώντας διαδρομές μέσα σε απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής και δοκιμάζοντας την περίφημη κρητική διατροφή με τοπικά προϊόντα, στις ταβέρνες και στα καφενεία των χωριών, ο επισκέπτης απολαμβάνει τη μοναδική εμπειρία και φιλοξενία που προσφέρει ένας ευλογημένος τόπος.

Συνέδριο Philoxenia

Το ∆ιεθνές Συνέδριο της Philoxenia αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της όλης διοργάνωσης που σκοπό έχει να διερευνήσει θέματα που άπτονται της επικαιρότητας και απασχολούν την κοινότητα της τουριστικής επιχειρηματικότητας στη χώρα. Καταξιωμένοι έλληνες και ξένοι ομιλητές από τον χώρο του τουριστικού γίγνεσθαι, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων και επιφανή στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, συναντώνται στα πάνελ του συνεδρίου παρουσιάζοντας μελέτες, απόψεις και επιτυχημένα case studies που αναδεικνύουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος.

Πάρκινγκ

Η HELEXPO διαθέτει δύο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση:

  • Υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Αγγελάκη με Αλεξάνδρου Σβώλου (επί πληρωμή)
  • Στεγασμένο πάρκινγκ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (επί πληρωμή), www.helexpo.gr

Σε πολύ μικρή απόσταση από το Εκθεσιακό Κέντρο λειτουργούν ακόμη:

  • Υπόγειο πάρκινγκ δήμου Θεσσαλονίκης, δημαρχιακό μέγαρο (επί πληρωμή)
  • Πάρκινγκ ΧΑΝΘ, πλατεία ΧΑΝΘ (επί πληρωμή)

Δωρεάν Parking για τους εκθέτες και τους επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες

Εκκίνηση:

20 Νοεμβρίου 2022 10:00

Λήξη:

20 Νοεμβρίου 2022 18:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758