88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κοινοποίηση

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Γερμανία Τιμώμενη Χώρα της 88ης ΔΕΘ

Υπό το brand «made in Germany» η γερμανική συμμετοχή Γερμανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO.

Η Γερμανία θα είναι η Τιμώμενη Χώρα της 88ης ΔΕΘ (7-15/9/2024) και οι προετοιμασίες για την οργάνωση της συμμετοχής της και τη δημιουργία του περιπτέρου της εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Τιμώμενη Χώρα θα παρουσιαστεί σε όλο της το φάσμα υπό το brand «made in Germany» σε 6.000 τ.μ., στο σύνολο δηλαδή του περιπτέρου 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Καινοτομίες και τεχνολογίες -για παράδειγμα από τα πεδία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την κινητικότητα ή την ψηφιοποίηση- θα παίξουν τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τις θεματικές της εκπαίδευσης, της έρευνας, της διατροφής και του πολιτισμού στο πλαίσιο της γερμανικής παρουσίας. Παράλληλα, ένα ευρύ πρόγραμμα με θεματικές ημέρες, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, networking events και εταιρικές παρουσιάσεις, όπως επίσης και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στην πόλη θα ολοκληρώσουν τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 88η ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ αντιπροσωπεία της γερμανικής πλευράς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα, στην οποία παρουσίασε τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό της συμμετοχής της, όπως αυτή θα αναπτυχθεί στον χώρο του περιπτέρου 13. Η συνάντηση είχε καθαρά οργανωτικό χαρακτήρα, ενώ αποτέλεσε βήμα ανταλλαγής πληροφοριών και ενεργειών, τις οποίες και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να υλοποιήσουν, ώστε η συμμετοχή της Γερμανίας να αποτελέσει παράδειγμα άρτιας οργάνωσης.

Επίσης, συζητήθηκε η περαιτέρω προώθηση και ενημέρωση γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 88η ΔΕΘ, ενώ υπογραμμίσθηκε η μεγάλη ευκαιρία που δημιουργείται για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Η γερμανική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε και η γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κα Sibylla Bendig, αποτελούνταν από στελέχη του υπουργείου Οικονομίας & Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, στελέχη του γερμανικού υπουργείου Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπροσώπους του Εκθεσιακού Οργανισμού Λειψίας (Leipziger Messe International), που έχει αναλάβει την κατασκευή και προετοιμασία του περιπτέρου, στελέχη της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα και του γερμανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και έναν εκπρόσωπο του αρχιτεκτονικού γραφείου gtp2 architekten, που συνεργάζεται για την κατασκευή του γερμανικού περιπτέρου.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν η διοίκηση και στελέχη της ΔΕΘ-HELEXPO, όπως επίσης και εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στη ΔΕΘ είχε προγραμματισθεί για το 2020, όμως εξαιτίας της πανδημίας είχε ακυρωθεί.

Πάρκινγκ

Η HELEXPO διαθέτει δύο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση:

 • Υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Αγγελάκη με Αλεξάνδρου Σβώλου (επί πληρωμή)
 • Στεγασμένο πάρκινγκ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (επί πληρωμή), www.helexpo.gr

Σε πολύ μικρή απόσταση από το Εκθεσιακό Κέντρο λειτουργούν ακόμη:

 • Υπόγειο πάρκινγκ δήμου Θεσσαλονίκης, δημαρχιακό μέγαρο (επί πληρωμή)
 • Πάρκινγκ ΧΑΝΘ, πλατεία ΧΑΝΘ (επί πληρωμή)

Τιμές εισιτηρίων:

 • Γενική είσοδος: 8 €
 • Παιδιά έως 4 ετών: Δωρεάν
 • Παιδικό εισιτήριο (4-12 ετών): 5 €
 • Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 25 €
 • Τρίτεκνοι με την επίδειξη κάρτας (5 άτομα): 25 €
 • ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα: δωρεάν

Σημαντικές επισημάνσεις

 • Είσοδος δωρεάν σε όλα τα ΑμεΑ με την επίδειξη κάρτας αναπηρίας.
 • Για τα ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα, η είσοδος είναι δωρεάν και για την / τον συνοδό τους.
 • Το μειωμένο εισιτήριο για τα παιδιά ισχύει, εφόσον υπάρχει συνοδεία ενήλικα.
 • Για παιδιά έως 12 ετών, η είσοδος επιτρέπεται μόνο με συνοδεία ενήλικα.
 • Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Περισσότερες πληροφορίες

Εκκίνηση:

7 Σεπτεμβρίου 2024 10:00

Λήξη:

7 Σεπτεμβρίου 2024 22:00

+8

Περισσότερες προγραμματισμένες ημερομηνίες

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758

9 Προγραμματισμένες Ημερομηνίες