Το όνειρο ενός γελοίου
Κοινοποίηση

Θέατρο Αριστοτέλειον
17, 18, 23, 25, 26 & 30 Δεκεμβρίου 2022
1, 2, 6, 7 & 8 Ιανουαρίου 2023
10-19 Φεβρουαρίου 2023

Ώρα έναρξης:
Παρασκευή, Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

Ανακοίνωση

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι παραστάσεις Το Όνειρο ενός γελοίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον δε θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες, λόγω ασθένειας συντελεστή:

 • Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 στις 21:00
 • Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 στις 21:00
 • Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 20:00

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι οι νέες ημερομηνίες που ορίστηκαν για την αναπλήρωση των ακυρωμένων παραστάσεων, είναι:

 • Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στις 21:00
 • Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στις 21:00
 • Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:00

Οι παραστάσεις αυτές δεν έχουν ανοίξει ακόμη για on line πωλήσεις, προκειμένου να διατηρηθεί η απαραίτητη διαθεσιμότητα και να ολοκληρωθούν οι μεταβολές των εισιτηρίων σας.

Για τη μεταβολή των εισιτηρίων σας, παρακαλούμε όπως στείλετε νέο μέιλ στο theatroxoros@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, αναγράφοντας απαραίτητα τον αριθμό παραγγελίας των εισιτηρίων σας και τη νέα ημερομηνία που σας εξυπηρετεί να παρακολουθήσετε την παράσταση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ταμείο του θεάτρου Αριστοτέλειον στο τηλέφωνο: 2310262051

Οι μεταβολές θα γίνουν σε θέσεις ίδιες ή αντίστοιχες με τις αρχικές σας θέσεις και θα πραγματοποιηθεί αποστολή των νέων εισιτηρίων στο μέιλ σας μέσω viva services.


Του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Το όνειρο ενός γελοίουΆραγε, τι είναι όνειρο και τι πραγματικότητα, τι είναι ορατό και τι αόρατο;

Η υπνωτιστική, γεμάτη πνευματική ενέργεια και συμβολισμούς παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι μαγνήτισε χιλιάδες θεατές αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει την πορεία της στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αριστοτέλειον από 17 Δεκεμβρίου 2022 για λίγες παραστάσεις.

Όπως λένε και οι ίδιοι

«Το όνειρο ενός γελοίου… Το τελευταίο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ήταν η αφορμή για να εμπλακούμε με την πραγματικότητα ενός ονείρου και την κρισιμότητα του γελοίου.
Ξεκινήσαμε αυτή την όμορφη διαδρομή μέσα στο καλοκαίρι από το ανοιχτό θέατρο του Βύρωνα και συνεχίζουμε μέσα στον χειμώνα στο κλειστό θέατρο Κιβωτός. Το ορατό είναι το τσόφλι του αόρατου. Όνειρο και πραγματικότητα συμφύονται με ευχή το ασυνείδητο να γίνει συνειδητό. Το σκοτάδι να φωτιστεί. Το τραύμα να θεραπευτεί. Η αγάπη να γίνει δρόμος.
Προχωράμε μέχρι να βρεθούμε στο κέντρο. Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά ψάχνοντας και προσπαθώντας συνεχώς να βρούμε την θέση μας…
Καλή μας αντάμωση.»

«Το όνειρο ενός γελοίου»: Μια ποιητική προσέγγιση στο ασυμφιλίωτο και παράδοξο με τη ζωή, στην έλλειψη αγάπης, τη μοναξιά, το φόβο, το μίσος, τον πόλεμο, το θάνατο. Μια θεατρική φιλοσοφική συζήτηση γύρω από το νόημα της ύπαρξης, της ματαιότητας, της γνώσης, της φιλοδοξίας.

Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι, -του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας-, οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.

Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;

Συντελεστές

 • Σκηνοθεσία – εικαστική εγκατάσταση – σχεδιασμός κοστουμιών: Έφη Μπίρμπα
 • Απόδοση – δραματουργία: Άρης Σερβετάλης-Έφη Μπίρμπα
 • Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Έφη Μπίρμπα
 • Μουσική: Vangelino Currentzis
 • Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Καρβέλας
 • Καλλιτεχνική συνεργάτις: Βάσια Λύρη
 • Sounddesign: Κώστας Μιχόπουλος
 • Κινηματογράφιση – trailer: MakeYourOwnFilms – Γρηγόρης Πανόπουλος
 • Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καπλανίδης, Δέσποινα Σπύρου, Διονύσης Χρονόπουλος
 • Social Media – Διαφήμιση: Renegade Media, Βασίλης Ζαρκαδούλας

Τιμές εισιτηρίων

 • Κανονικό: 20 €
 • Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 15 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

19 Φεβρουαρίου 2023 20:00

Λήξη:

19 Φεβρουαρίου 2023 22:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εθνικής Αμύνης 2

GPS:

40.626613, 22.9495544