Their fate… our fate? – Αναστάσιος Λεόνογλου
Κοινοποίηση

Myró Gallery
Show Room
8-17 Ιουνίου 2023

Ημέρες & ώρες λειτουργίας

 • Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023: 19:00
 • Τρίτη, Τετάρτη: 12:00 – 18:00
 • Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 21:00
 • Σάββατο: 10:00 – 14:00

Πληροφορίες

Their fate... our fate? - Αναστάσιος ΛεόνογλουΗ Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Αναστάσιου Λεόνογλου «Their fate… our fate?», στo Show Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023.

Ο Αναστάσιος Λεόνογλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, με κατεύθυνση την Γλυπτική. Κύριο υλικό της δουλειάς του είναι το μάρμαρο και σε περιπτώσεις το ξύλο. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε Συμπόσια γλυπτικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει βραβευθεί με έπαινο στην 6η Φοιτητική Biennale του ΜΙΕΤ και τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, διδάσκοντας το μάθημα των Εικαστικών.

Συμμετοχή σε εκθέσεις

 • Ατομικά έργα με νήμα σε τρεις εικαστικές πορείες προς τις Πρέσπες με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2006 – 2009)
 • Ομαδικό έργο επιτελεστικής δράσης με τίτλο «Peace for disorder» με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Γιάλοβα, στη διοργάνωση «δρόμοι της ελιάς» (2008)
 • Συμπόσιο γλυπτικής του Δήμου Άνοιξης ως βοηθός του γλύπτη Βασίλη Βασίλη (2008)
 • 4 ομαδικές, εικαστικές εκθέσεις με ατομικό έργο (κατασκευή με μέταλλο και πολυουρεθάνη, μέταλλο, γύψο και πλέξιγκλας) (2009 – 2010)
 • Ατομικό έργο σε εικαστική έκθεση (2006 – 2009)
 • 6η φοιτητική Biennale με ατομικό έργο κατασκευή με ξύλο και γυαλί στο ΜΙΕΤ και διάκριση με έπαινο (2011)
 • Ομαδική έκθεση με ατομικό έργο με μέταλλο, γύψο και πλέξιγκλας στη Gallery Kaplanon 5 (2011)
 • Ατομική έκθεση με γλυπτά σε μάρμαρο, ιδιωτικής διοργάνωσης στο Hyatt regency στη Θεσσαλονίκη (2015)
 • Ομαδική έκθεση με ατομικό έργο γλυπτό σε μάρμαρο, ιδιωτικής διοργάνωσης στο Myro στη Θεσσαλονίκη (2015)
 • Street Fashion στο Ηράκλειο με ατομικό έργο με νήμα και σκοινί (2015)
 • Ομαδική εικαστική έκθεση με τρία γλυπτά σε μάρμαρο και ξύλο, διοργάνωσης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας (2019)
 • Συμπόσιο Γλυπτικής στην Ταϊβάν ως βοηθός του γλύπτη Βασίλη Βασίλη (2019)
 • Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, με έργο από μάρμαρο(2021)
 • Ατομική έκθεση με έργα από μάρμαρο και ξύλο στη Gallery Myro στην Θεσσαλονίκη (2022)
 • Συμπόσιο Γλυπτικής, με μνημειακό έργο από μάρμαρο, στον Δήμο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης (2022)
«Η παρούσα σειρά έργων, αποτελεί συνέχεια προηγούμενης εκθεσης, η οποία έλαβε χώρα στην Gallery Myro. Το θέμα είναι και πάλι ανθρωποκεντρικό και αφορά τις συνθήκες και καταστάσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουν άνθρωποι, από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, λόγω πολέμων, βίαιης συμπεριφοράς τρίτων και εξαναγκαστικής απομάκρυνσης από τα πατρογονικά τους εδάφη. Γίνεται βέβαια και μια προσπάθεια αποτύπωσης της ψυχολογίας τους και των συναισθημάτων τους, όντας αντιμέτωποι με τις τόσο δύσκολες καταστάσεις, που έχουν επωμιστεί ο κάθε ένας ξεχωριστά.»

Αναστάσιος Λεόνογλου
Γλύπτης – Εικαστικός

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery.

Εκκίνηση:

17 Ιουνίου 2023 10:00

Λήξη:

17 Ιουνίου 2023 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605