The SKG Bazaart
Κοινοποίηση

Myró Gallery
11-22 Απριλίου 2023

Ημέρες & ώρες λειτουργίας

  • Εγκαίνια: Τρίτη 11 Απριλίου 2023: 19:00
  • Τρίτη, Τετάρτη: 12:00 – 18:00
  • Πέμπτη, Παρασκευή: 17:00 – 21:00
  • Σάββατο: 10:00 – 14:00
  • Τις εορταστικές ημέρες ίσως διαφοροποιηθεί το ωράριο. Επικοινωνήστε με τη γκαλερί πριν επισκεφτείτε.

Πληροφορίες

The SKG BazaartΚαλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα προτείνουν εικαστικά δώρα στη Θεσσαλονίκη.

Η ARTgrID σε συνεργασία με τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο παρουσιάζει το The SKG Bazaart, ένα μπαζαάρ αποκλειστικά με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων που έχουν φιλοτεχνήσει 43 εικαστικοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και τη Κύπρο, προτείνοντας στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης μικρές στιγμές τέχνης υψηλής αξίας σε χαμηλό κόστος την εορταστική περίοδο.

Η φυσική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 100 εικαστικά έργα, θα λάβει χώρα στη Myrό Gallery, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών εκθέσεων της ARTgrID (artgrid.gr) σε όλη την Ελλάδα. Στην έκθεση θα βρείτε έργα ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, κεραμικά, κατασκευές, φωτογραφία, κολλάζ, και έργα έντυπης ψηφιακής τέχνης. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Μ.Τρίτη 11 Απριλίου στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Απριλίου 2023.

“Προτείνουμε πως ένα έργο τέχνης μπορεί να είναι ιδανικό δώρο στους αγαπημένους μας και ιδίως στις οικογένειες τους, καθώς δεν είναι ένα απλό εποχιακό προσωρινό αγαθό, και μεταφέρει μηνύματα. Στην έκθεση μας δεςίχνουμε μόνο εικαστικά έργα, που εκπληρούν το νόημα των ημερών, με μηνύματα αγάπης αλλά και προκαλούν σκέψεις υπερβαίνοντας τη διακοσμητική αξία εποχιακών δώρων. Χαρίστε φέτος τις γιορτές κάτι που συνιστά με εύγλωττο τρόπο όλα αυτά που θέλετε να πείτε στους δικούς σας, ένα δώρο που θα μείνει και θα έχει αξία όλο το έτος, ίσως και για όλη τη ζωή”, επισήμανε σε δήλωση του ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται έργα των εικαστικών καλλιτεχνών: Masha Ladilova, Βασίλης Βλάχος, takis kiritsis, Μανώλης Μπίτζος, Nicola Damiani, Σταύρος Μακρίδης, Constantine Saifoyntinov (Boonis), Ειρήνη Ιωαννίδου, Stavros Tsiakalos, Χριστίνα Μαντά, Παντελής Ευθυμιάδης, Σμαράγδα Σαμαρά, Πανωραία Τσιλικα, Γεωργία Κυρατσούλη, Βασίλης Σιββάς, Δωροθέα Λυμπεράκη, Έφη Τόκανου, Αλεξάνδρα Μπιλλα, Δόμνα Κυρκοπούλου, Γιώργος Καράμος, Ντίνα Παραδείση, Ελένη Πισπιρίκου, Στέλλα Παπά, Νικόλαος Μήσιας, Μίνα Φάκκα, Παναγής Σταθάτος, Theodora M. Stougiannou, Λένα Μορφονιού, Χρυσούλα Παπαζαχαρή, Άννα Δημητριάδου, Δάμων Παπακυριακού, Χριστίνα Κριεζή, Ευφροσύνη Ουσταμανωλάκη, Μαρία Γκριτζάλα, Αθανάσιος Σκοπελίτης, Κιρσικκα Σουστιελ, Βασίλειος Λιάπης, Στυλιανή Στάη, Θάνος Καραπουλιος, Ιωάννης Γουλέτας, Δημητρης Χριστοφιδης, Νίκος Καραδιακος, Ρεγγίνα Παπαδοπούλου.

Σχετικά με τον Επιμελητή

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ το 2008 μετοίκισε στη Β. Ελλάδα και δραστηριοποιείται διεθνώς. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Αγγλία), εργάστηκε ως Δημοσιογράφος (1999-2006), ως διοργανωτής σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrς Group of Culture (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Aπό το 2019 είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society). Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας.

Σχετικά με την ARTgrID

H ARTgrID είναι εταιρεία που ασχολείται συστηματικά με την προβολή και προώθηση ποιοτικής τέχνης εικαστικών καλλιτεχνών, κυρίως μέσω ιστοσελίδας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και με τη διοργάνωση φυσικών γεγονότων, δράσεων και την αξιοποίηση συνεργειών με πολλά διαφορετικά εμπλεκόμενα μέρη στον χώρο των Τεχνών(Επιμελητές, χώρους, εμπόρους τέχνης, επενδυτικούς συμβούλους, εξειδικευμένους νομικούς, κ.α.). Διαθέτει διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, στις υπηρεσίες της οποίας συγκαταλέγονται η διοργάνωση φυσικών και διαδικτυακών εκθέσεων/συμποσίων/εικαστικών δράσεων, η δημιουργία, φιλοξενία και προβολή ιστοσελίδων εικαστικών καλλιτεχνών κ.α. Πληροφορίες: https://artgrid.gr

Σχετικά με την Myrό Gallery

Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών (Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνη της Myrό Gallery είναι η Μααριάνα Ρωσσιάδου. Τέσσερις διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative.

Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr

Εκκίνηση:

22 Απριλίου 2023 10:00

Λήξη:

22 Απριλίου 2023 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605