Ρεσιτάλ για 2 πιάνα | Νέλλη Σεμιτέκολο και Λίλη Μπογιατζίεβα
Κοινοποίηση

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ Μελίνα Μερκούρη
Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ώρα έναρξης: 20:30

Πληροφορίες

Ρεσιτάλ για 2 πιάνα | Νέλλη Σεμιτέκολο και Λίλη ΜπογιατζίεβαΤο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στις 20:30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, σε ένα ρεσιτάλ για 2 πιάνα από τις κορυφαίες πιανίστριες Νέλλη Σεμιτέκολο και Λίλη Μπογιατζίεβα.

Οι παλιές φίλες και συνεργάτιδες συμπράττουν σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη Σονάτα σε φα ελάσσονα έργο 34b για 2 πιάνα του Johannes Brahms, έργο το οποίο ο συνθέτης αργότερα μετέτρεψε στο περίφημο κουιντέτο εγχόρδων με πιάνο στην ίδια τονικότητα, τρία κομμάτια από τη Cinderella op. 87 του Sergei Prokofiev σε μεταγραφή του Mikhail Pletnev για 2 πιάνα και το «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι» του George Gershwin διασκευασμένο από τον ίδιο τον συνθέτη για πιανιστικό ντουέτο.

Νέλλη Σεμιτέκολο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτριες την Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη. Έκανε ανώτερες σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον Erik Then-Bergh, και αργότερα με την Alice Pashkus. Συνεργάστηκε για χρόνια με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου και με τον Μάνο Χατζηδάκη στο Τρίτο Πρόγραμμα και στους Μουσικούς Αυγούστους του Ηρακλείου Κρήτης. Έχει παίξει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Βέλγιο κλπ.) και έχει πάρει μέρος στα φεστιβάλ Αθηνών, Πατρών, Οχρίδας Κέρκυρας, Ηρακλείου, Καλαμάτας, Πειραιά και Λευκάδας. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις Ελληνικές ορχήστρες, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ έχει ηχογραφήσει έργα των Χρήστου, Σκαλκώτα, Καλομοίρη, Σφέτσα, Μικρούτσικου, Γρηγορίου και Κουρουπού.

Λίλια Μπογιατζίεβα

Γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας και σπούδασε στην τάξη του καθηγητή Ganev στην Εθνική Μουσική Ακαδημία. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές τις στο Ωδείο «Π. Ι. Τσαϊκόφσκι» στη Μόσχα, με τον καθηγητή Τ. Δ. Γκούτμαν. Τα βραβεία της στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου περιλαμβάνουν βραβεία στη Senigalia (Ιταλία – 1979), Vianna da Motta (Πορτογαλία – 1983), Μαρία Κάλλας (Ελλάδα – 1985) και άλλα.

Έχει παίξει σε πολλά Φεστιβάλ (Montpellier, Auvers-sur-Oise, Δουβλίνο, Μοντεβιδέο, Μόσχα, Ταϊβάν, Αθήνα, Σοφια…) και παρουσιάζεται ως σολίστ, με ορχήστρες και με συγκροτήματα μουσικής δωματίου. Η δισκογραφία της περιέχει έργα των Bach, Barber, Shostakovich και σύγχρονων συνθετών. Έχει διδάξει στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, στην Αθήνα και στο Παρίσι (CRR, Schola Cantorum, Montrouge). Παρέχει πολλά Master Classes στη Γαλλία, Ρωσία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Η.Π.Α.. Είναι επίσης καθηγήτρια στην Ακαδημία Πιάνου Πόρου στην Ελλάδα.

Η Lilia Boyadjieva είναι επίσης η διοργανώτρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου "De Bach au Jazz" (2013, 2015 στο Παρίσι, 2018 στην Αθήνα, 2021 online) και είναι μέλος κριτικής επιτροπής διαφόρων Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου (Maria Callas – Ελλάδα, Scriabin – Ιταλία, Krasnodar – Ρωσία, κλπ).

Εκκίνηση:

6 Μαΐου 2023 20:30

Λήξη:

6 Μαΐου 2023 22:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Φράγκων 15

GPS:

40.63758278350066, 22.9376610423279