Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα
Κοινοποίηση

Θέατρο Τ
13-15 Φεβρουαρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:30

Διάρκεια παράστασης: 65’

Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: ΧριστίναΜετά από την επιτυχημένη παρουσίαση του σε θέατρα-σταθμούς ανά την Ελλάδα, το έργο «Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Τ, για τρεις μόλις παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Σύρος 1894. Ο σύζυγος και η Χριστίνα. Ένας άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του, για να πάψει να είναι ερωτευμένος. Η Χριστίνα «κλέβει» τις σκέψεις του και τις αποκαλύπτει στους θεατές. Ο άνδρας – παρών και απών στη σκηνή – παλεύει να «θάψει» τον έρωτά του. Φιλαρέσκεια, πόθος, χιούμορ, ζήλεια και αποκάλυψη όλων των ανδρικών στερεοτύπων για τον έρωτα και τον γάμο.

Tο έργο, «βυθίζεται» στην ανδρική ψυχοσύνθεση, για να σχολιάσει πτυχές της ερωτικής συνάντησης και του έγγαμου βίου: κτητικότητα, ερωτισμός, αφοσίωση, πάθος, πλήξη, αμφιβολία, ζήλεια, απιστία. Ο ανδρικός λόγος ακούγεται μέσα από ένα γυναικείο σώμα, γκρεμίζοντας στερεότυπα και σχολιάζοντας την απουσία του γυναικείου λόγου, τότε και σήμερα.

Η εξαίρετη σπαρταριστή νουβέλα «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροϊδη έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην ελληνική θεατρική σκηνή. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που το έργο ερμηνεύεται από γυναίκα.

Συντελεστές

  • Διασκευή και δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη
  • Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης
  • Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος
  • Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών: Αιμιλία Βάλβη
  • Υπεύθυνη επικοινωνίας: Νίκη Ζερβού
  • Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Γιώργος Δημητριάδης
  • Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου αντίρρηση

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 10 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

15 Φεβρουαρίου 2023 21:30

Λήξη:

15 Φεβρουαρίου 2023 22:35

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αλ. Φλέμινγκ 16

GPS:

40.6114657, 22.9560025