Πού πας με τέτοιαν άνοιξη καλέ Μου
Κοινοποίηση

Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων
Θεατρική Σκηνή “Σοφία Βέμπο”
Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Ώρα έναρξης: 20:00

Πληροφορίες

Πού πας με τέτοιαν άνοιξη καλέ ΜουΤο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης σας προσκαλούν στην μουσικοαφηγηματική παράσταση “Πού πας με τέτοιαν άνοιξη καλέ Μου”.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν την μουσικοαφηγηματική παράσταση ‘’ Πού πας με τέτοιαν άνοιξη καλέ Μου ‘’. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Απριλίου στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό κέντρο – αίθουσα Σοφία Βέμπο παρουσιάζοντας μ’ένα μοναδικό «μπόλιασμα», το ύψιστο μεγαλείο του θείου δράματος, αλλά και του ανθρώπινου χαμού. Θρήνοι και ύμνοι της Μ. Εβδομάδας, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της Χριστιανοσύνης, κορυφώνοντας το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών. Παράλληλα, μοιρολόγια και άλλα θρηνητικά άσματα από το ρεπερτόριο της Κρήτης και το μουσικό θησαυροφυλάκιο του σπουδαίου της τροβαδούρου, Λουδοβίκου των Ανωγείων, που με έναν ιδιαίτερο τρόπο γνωρίζει να αγγίζει τις πιο λεπτές χορδές της βαθύτερης ευαισθησίας μας στη μελαγχολία του έρωτα και στον πόνο που μεταμορφώνεται σε τραγούδι…

Συμμετέχουν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Βυζαντινός χορός Ηδύμελον συνοδεία ορχήστρας. Αφηγούνται ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ.Παύλος Κεσόγλου και η Εμμανουέλα Μαργιούλα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφουν οι Δημήτριος Καραμούζας και Ιωάννης Τσάμης.

Τιμές εισιτηρίων

Είσοδος ελεύθερη

Εκκίνηση:

5 Απριλίου 2023 20:00

Λήξη:

5 Απριλίου 2023 22:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Μεγ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι

GPS:

40.6540956, 22.9234641