Παυσιλύπου και Τυρολόης γωνία
Κοινοποίηση

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Φουαγιέ
Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Διάρκεια: 18:30-19:30

Πληροφορίες

Μουσικοθεατρική παράσταση από τη μαθητική συμπεριληπτική χορωδία με παιδιά από το 1ο ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Θεσσαλονίκης και από την ομάδα του Open School Days του 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια από τους δημιουργούς

2 πρώτες ώρεςΕκεί σε μια πολυκατοικία ζει ο Δημήτρης . Οι γονείς του, όπως όλοι οι γονείς, θέλαν το καλύτερο για αυτόν. Σκέφτηκαν ότι το καλύτερο ήταν κάτι κοντά στη φράση “Δεν ενοχλούμε, δεν μας ενοχλούν”. Κι έτσι σιγά σιγά απομακρύνθηκαν. Απομακρύνθηκαν ακόμα και από τους γείτονές τους στην Παυσιλύπου και Τυρολόης γωνία. Δύο τραγούδια και η αλήθεια των παιδιών όμως θα τα αλλάξουν όλα! Και όλους! Ίσως και εμάς…

Ακούγονται έξι τραγούδια: Ένα φιλάκι είναι λίγο (διασκευή), Το ποδήλατο, Πάνω απ’ τα σύννεφα, Γίνε μαζί μου παιδί, Υπάρχουν χέρια, Όπου υπάρχει αγάπη.

Και δύο πρωτότυπα τραγούδια, ένα γραμμένο από την ομάδα του 1ου ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης με τίτλο “Θέλω να πάμε μια εκδρομή”, κι ένα γραμμένο από την ομάδα του Open School Days με τίτλο “Τόσο κοντά” .

Την παράσταση ακολουθεί βίντεο 12 λεπτών με καταγραφή των προσωπικών στιγμών της διαδρομής των παιδιών μέχρι τις 18 Μαΐου.

Συμμετέχει το μουσικό σχήμα “2 πρώτες ώρες”

Οι πρώτες ώρες είναι ξεκίνημα. Για όσους είναι πιο κοντά στη σχολική εμπειρία σχεδόν αυτονόητα ξεκίνημα της σχολικής μέρας. Σε ένα τέτοιο ξεκίνημα δύο ομάδες αποφάσισαν τη συνάντηση. Κι οι πρώτες μας πρόβες έγιναν πράγματι τις δύο πρώτες ώρες. Το ξεκίνημα δύο ομάδων λοιπόν είναι το σχήμα μας, ξεκίνημα για να ανακαλύψουμε ξανά τη δύναμη της μουσικής να ενώνει. Τη δύναμη της μουσικής να εμπνέει το «μαζί» όσων ως κοινωνία συνηθίσαμε να μένουν χωριστά. Το ξεκίνημα της πρώτης μαθητικής συμπεριληπτικής χορωδίας με παιδιά από το 1ο ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης και από την ομάδα του Open School Days του 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα ξεκίνησε ανθρώπινα, από μια σχέση γειτόνων. Τα δύο σχολεία απέχουνε 900 μέτρα. Άνθρωποι που περπατάνε στους ίδιους δρόμους και βλέπουν καθημερινά κοινές εικόνες, γιατί να μην τραγουδάνε μαζί; Τραγουδάμε λοιπόν και περιμένουμε κι άλλους …για τις 2 δικές τους πρώτες ώρες σε αυτό το μάθημα ζωής.

Συντελεστές

  • Μουσική διδασκαλία: Ολυμπία Παπά
  • Θεατρική διδασκαλία: Ζαχαρίας Σπανός
  • Επιστημονική ομάδα υποστήριξης: Σταυρούλα Μαύρου και Αργυρώ Τρικιώνη

Πρόγραμμα

  • Εισαγωγή: “Δύο πρώτες ώρες”
  • Μουσικοθεατρική παράσταση: “Παυσιλύπου και Τυρολόης γωνία”
  • Βίντεο – ντοκιμαντέρ: “Μέχρι τις 18 Μαΐου”
  • Τραγούδι τέλους

Τιμές ειστηρίων

Είσοδος ελεύθερη

Δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2313310244 (Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 – 15:00)

Εκκίνηση:

18 Μαΐου 2023 18:30

Λήξη:

18 Μαΐου 2023 19:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Μανόλη Ανδρόνικου 6

GPS:

40.62513599432, 22.95392173989