Λία Μιφλιζίδου – Ατομική έκθεση
Κοινοποίηση

Myró Gallery
Project Room
11-22 Απριλίου 2023

Ημέρες & ώρες λειτουργίας

  • Εγκαίνια: Τρίτη 11 Απριλίου 2023: 19:00
  • Τρίτη, Τετάρτη: 12:00 – 18:00
  • Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 21:00
  • Σάββατο: 10:00 – 14:00

Πληροφορίες

Λία Μιφλιζίδου - Ατομική έκθεσηΗ Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Λία Μιφλιζίδου στο Project Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Απριλίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 22 Απριλίου 2023.

Η Λία Μιφλιζίδου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1980 στην Αθήνα. Από την ηλικία των οκτώ ετών ανακάλυψε πως η ζωγραφική ήταν ο πιο οικείος τρόπος έκφρασής της. Το μολύβι, οι ξυλομπογιές και οι νερομπογιές ήταν τα πρώτα της υλικά.

Ο θαυμασμός της για την τέχνη που δημιουργεί η ίδια η φύση, δρα για αυτήν, ως πηγή ενέργειας. Θεματολογία που αποδίδεται με τα έργα της έχει να κάνει με την ύπαρξη, τα συναισθήματα και τις σχέσεις.

Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο εργαστήριο ζωγραφικής «Τσίγκρης» για δύο έτη. Το 2016 και το 2017 συνεργάστηκε με το περιοδικό “So What” όπου δημοσιεύτηκαν σκίτσα της, συνοδεύοντας οπτικά τα κείμενα κριτικής κινηματογράφου. Έργα της έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Βορεινή», ενώ πίνακές της κοσμούν επαγγελματικούς χώρους.

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Εκκίνηση:

22 Απριλίου 2023 10:00

Λήξη:

22 Απριλίου 2023 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605