Forward Green – 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας
Κοινοποίηση

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
31 Μαρτίου 2023 – 2 Απριλίου 2023
8-10 Ιουνίου 2023

Ημέρες & ώρες λειτουγίας

Παρασκευή: 10:00 – 19:00
Σάββατο: 10:00 – 19:00
Κυριακή: 10:00 – 19:00

Πληροφορίες

Από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας, Forward Green, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 31 Μαρτίου 2023 με 2 Απριλίου 2023. Ο λόγος της αναβολής είναι η χρονική σύμπτωση της διοργάνωσης με τις εκλογές στη Βουλγαρία – που θα είναι Τιμώμενη Χώρα στη Forward Green – οι οποίες έχουν προκηρυχθεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2023. Για τη διευκόλυνση της βουλγαρικής αντιπροσωπείας φορέων και επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αλλά και για την απρόσκοπτη παρουσία των κυβερνητικών αρχών που έχουν προσκληθεί στα εγκαίνια η διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo προχώρησε στην απόφαση αυτή σε συνεννόηση με τη βουλγαρική πλευρά.

Η Forward Green αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΘ – Helexpo με στόχο την καλλιέργεια μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης στη χώρα, βασισμένης στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας.

Forward Green - 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής ΟικονομίαςΤο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός “Forward Green” (FG-Expo), είναι μία πρωτοβουλία της ΔΕΘ HELEXPO που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην εφαρμογή μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης για τη χώρα, βασισμένη στην Kυκλική Oικονομία, στην πράσινη ανάπτυξη και στον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων για την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η νέα αυτή προσέγγιση για την οικονομία, αναφέρεται σε μια σειρά διαδικασιών που προϋποθέτει έναν κυκλικό σχεδιασμό, ο οποίος ξεκινά από τη χρησιμοποίηση των πρώτων υλών και φτάνει στην παραγωγή, τη διανομή, την κατανάλωση και την ανακύκλωση των προϊόντων που καταναλώνονται, ώστε στο τέλος να καταλήξουν στο περιβάλλον με τα λιγότερα απόβλητα.

Με την υποστήριξη της πολιτείας που θα πρέπει να επενδύσει ουσιαστικά στη βιώσιμη διαχείριση της οικονομίας και την επιτακτική ανάγκη, πλέον παγκοσμίως, να ακολουθηθούν πολιτικές και πρακτικές προσανατολισμένες στην πράσινη επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, η FG-Expo φιλοδοξεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον δικτύωσης, τόσο για τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα.

Πού απευθύνεται

Η 1η Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, Forward Green (FG-Expo), απευθύνεται σε εταιρίες, φορείς, οργανισμούς και κυβερνητικούς παράγοντες που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας, οι οποίες μέσα από καινοτόμες λύσεις και έξυπνες συνεργασίες, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στην αύξηση της βιωσιμότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας

Παράλληλα με την αμιγώς εκθεσιακή οργάνωση, η FG-Expo περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά δραστικό forum, προσανατολισμένο στο περιεχόμενο της κυκλικής οικονομίας σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή επιτροπή, στο οποίο θα παρουσιαστούν η στρατηγική της Ε.Ε. σχετικά με το θέμα, καινοτόμες πρακτικές, παραδείγματα επιχειρηματικότητας, αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία. Το forum θα αποτελέσει μια αποκλειστική πλατφόρμα για τους συμμετέχοντες, όπου θα μοιραστούν και θα αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία και τις καινοτομίες σε αυτό το πεδίο, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Το 2o Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία Thess Clean – Thess Green, που έχει την οργανωτική υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το εκθεσιακό γεγονός FG –Expo, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo.

Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που θέλει να πρωτοπορεί στο θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ επιπρόσθετα, φιλοδοξεί να εξοικειώσει τους δημότες της πόλης με νέες πρακτικές υιοθετώντας στην καθημερινότητά τους, τη φιλοσοφία του τρίπτυχου της Κυκλικής Οικονομίας: τη μείωση απορριμμάτων, την επανάχρηση και την ανακύκλωση υλικών.

Περιλαμβάνει: Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλης μορφής παράλληλες εκδηλώσεις, κατάλληλες για όλες τις ηλικίες: ημερίδες ανοιχτές στο κοινό, παρουσίαση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, θεματικά και δημιουργικά εργαστήρια, εκθέσεις, διαγωνισμούς, Λούνα Παρκ ανακύκλωσης, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κ.ά.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αλλά και για το κοινό, κατόπιν εγγραφής, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα της έκθεσης.
  • Εγγραφή στα κέντρα πληροφοριών στις εισόδους της έκθεσης (Περίπτερα 13 & 15).

Πάρκινγκ

Διατίθενται δωρεάν θέσεις στάθμευσης για επισκέπτες μέσα στο εκθεσιακό κέντρο με είσοδο των οχημάτων από την πύλη επί της οδού Εγνατία.

Η HELEXPO διαθέτει δύο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση:

  • Υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Αγγελάκη με Αλεξάνδρου Σβώλου (επί πληρωμή)
  • Στεγασμένο πάρκινγκ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (επί πληρωμή), www.helexpo.gr

Σε πολύ μικρή απόσταση από το Εκθεσιακό Κέντρο λειτουργούν ακόμη:

  • Υπόγειο πάρκινγκ δήμου Θεσσαλονίκης, δημαρχιακό μέγαρο (επί πληρωμή)
  • Πάρκινγκ ΧΑΝΘ, πλατεία ΧΑΝΘ (επί πληρωμή)

Περισσότερες πληροφορίες

Εκκίνηση:

10 Ιουνίου 2023 10:00

Λήξη:

10 Ιουνίου 2023 19:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758