Εκδήλωση μνήμης Αρμένικης Γενοκτονίας: Ρεσιτάλ Πιάνου Heghine Rapyan
Κοινοποίηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2
Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ώρα έναρξης: 20:30

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση μνήμης Αρμένικης Γενοκτονίας: Ρεσιτάλ Πιάνου Heghine RapyanΈνα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία της Αρμενικής μουσικής.

Οι «χοροί» του Komitas βασίζονται στα παλιά δημοτικά τραγούδια της Αρμενίας. Ο συνθέτης, ως ιερέας, ταξίδευε από χωριό σε χωριό και συνέλλεγε δημοτικά τραγούδια. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο όμορφες αλλά αντιθετικές μινιατούρες: οι μελαγχολικές μελωδίες “Garun a”, που ακολουθήθηκαν από ένα τραγούδι για την «Kaqavik» (η οποία είναι πουλί και συγκεκριμένα μια πέρδικα), το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στα παιδιά της Αρμενίας.

Ο Stephan Elmas (Elmassian) θεωρείται σπουδαία ανακάλυψη στη μουσική βιβλιογραφία. Γεννημένος στη Σμύρνη, στη συνέχεια έζησε στην Ευρώπη. Θεωρείται ο «Σοπέν» της Αρμενικής μουσικής.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε δύο μεγάλους και γνωστούς Αρμένιους συνθέτες: τον Aram Khachaturian: διασκευές από δύο αξιόλογα μπαλέτα, το «Spartacus» και το «Gayane». Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί η σύγχρονη, δωδεκαφωνική μουσική του Arno Babajanian: «Έξι εικόνες», με έντονο το στοιχείο της φαντασίας και των χρωμάτων, καθώς και το «Ποίημα» που δίνει ένα δυναμικό και εντυπωσιακό τέλος στο ρεσιτάλ.

Συντελεστές

Heghine Rapyan: Πιάνο

Τιμές εισιτηρίων

  • Κανονικό: 10 €
  • Μειωμένο: 5 €

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου

  • Φοιτητές, μαθητές, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).
  • Τα φοιτητικά, τα μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.
  • Για ανέργους απαιτείται η προσκόμιση της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας.
  • Τα μειωμένα εισιτήρια δεν ισχύουν για φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου και για φοιτητές που φέρουν φοιτητική ταυτότητα με την ένδειξη “Δεν ισχύει”.

Προπώληση

Εκκίνηση:

24 Απριλίου 2023 20:30

Λήξη:

24 Απριλίου 2023 22:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513