Δεσποινίς Χάος
Κοινοποίηση

Metropolitan Urban Theater
21 & 22 Ιανουαρίου 2023

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

Διάρκεια: 65’

Της Δέσποινας Καλαϊτζίδου με την Αλεξάνδρα Τσιάγκα σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη.

Για δύο μόνο παραστάσεις.

Δεσποινίς ΧάοςΚάθε πρωί, η Άννα σηκωνόταν κι έστρωνε το κρεβάτι της προσεκτικά, σαν κάποιος να επέβλεπε την επίδοσή της. Πήγαινε κι έφευγε από τη δουλειά της πάντα στην ώρα της. Κάποτε, στα νιάτα της, είχε μπλεξίματα, αλλά αυτά είχαν πια περάσει. Τώρα, προσπαθούσε να ζήσει μια ήρεμη ζωή, μοναχική, ίσως από επιλογή, ίσως όχι. Ώσπου μια μέρα, το μέλλον έγινε ακόμα πιο αβέβαιο. Ένας φάκελος θα της αποκάλυπτε αν θα επιζούσε ή όχι. Τι σκέφτεται ένας άνθρωπος τη στιγμή αυτή; Πώς έρχεται η ροή των σκέψεων και των συναισθημάτων και πώς τις βάζεις σε μια τάξη; Και γιατί αυτό να ενδιαφέρει και κάποιον άλλον πέραν από εκείνη;

«Πόσα απ’ τη μνήμη είναι όνειρο και πόσα συνέβησαν και δεν υπήρξαν; Πόση μνήμη μπορεί να δημιουργήσει μια φαντασίωση και πώς η φαντασίωση αυτή γίνεται και η αλήθεια;»

Ένας εκρηκτικός μονόλογος μιας γυναίκας που έρχεται συνειδητά αντιμέτωπη με το υποσυνείδητό της, προσπαθώντας να αντλήσει τη δύναμη που τόσο χρειάζεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής της.

Η θεατρική παράσταση «Δεσποινίς Χάος», έχοντας ολοκληρώσει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία μια σειρά εμφανίσεων, αποσπώντας το 3ο Βραβείο Κοινού στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δύο μόνο παραστάσεις, στις 21 και 22 Ιανουαρίου, στη σκηνή του Θεάτρου Metropolitan. Σε μια καινούργια παραγωγή του έργου ο σκηνοθέτης Αντώνης Καραγιάνης με το εμπνευσμένο σκηνικό της Χρύσας Δαπόντε, προσφέρει μια νέα ανάγνωση του βραβευμένου κειμένου της Δέσποινας Καλαϊτζίδου.

Έγραψαν για την παράσταση

«Η Αλεξάνδρα Τσιάγκα ως «Δεσποινίς Χάος», είναι αλήθεια ότι αναμετρήθηκε με το… χάος αυτοπροσώπως και το κέρδισε πανηγυρικά. Ένας ρόλος σχεδόν εξοντωτικός, που έφερε άριστα σε πέρας, καταθέτοντας ταλέντο, σκηνική εμπειρία, πολλές ώρες δουλειάς, μα κυρίως ψυχή…»
kulturosupa.gr

«Ένα έργο με ψυχολογικές προεκτάσεις, με κραυγές αγωνίας δεν επιτρέπει στους θεατές να μείνουν ασυγκίνητοι από τον προκλητικά ταχύτατο ρυθμό αντιδράσεων της Αλεξάνδρας Τσιάγκα.»
cityculture.gr

«Η άκρως φροντισμένη σκηνοθεσία του Αντώνη Καραγιάννη ανέδειξε επάξια τον χαρακτήρα του έργου που διέπεται από τραγικότητα, ευαισθησία και έναν ιδιότυπο «παραλογισμό», όπως αυτός αποτυπώνεται στην αναμέτρηση μεταξύ συνειδητού και υποσυνείδητου. H εμβριθώς μελετημένη καθοδήγηση της ηρωίδας σε επίπεδα ερμηνείας, κινησιολογίας, χωροταξίας, προσέφερε τον απαραίτητο δραματουργικό όγκο σε μια εκ φύσεως στατική κατάθεση εσώψυχων, που εν προκειμένω έλαβαν επί σκηνής «τρισδιάστατη» υπόσταση κρατώντας σταθερά το θεατρικό ενδιαφέρον.»
karfitsa.gr

«Μια θεατρική παράσταση που μόνο θαυμασμό, δέος και συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει…».
fairytalesforolderkids.blogspot.com

«H Αλεξάνδρα Τσιάγκα έδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία, μια – τολμώ να το αναφέρω – από τις καλύτερες ερμηνείες μονολόγου που έχω δει τα τελευταία χρόνια στο θέατρο. Έκφραση, άρθρωση, κίνηση, συναίσθημα όλα δουλεμένα σε βάθος, σοβαρά και με απόλυτη επαγγελματική συναίσθηση.»
kersanidis.wordpress.com

Ταυτότητα Παράστασης

 • Κείμενο: Δέσποινα Καλαϊτζίδου
 • Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης
 • Πρωταγωνιστεί η Αλεξάνδρα Τσιάγκα
 • Σκηνικά – κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε
 • Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Metropolitan
 • Μουσική: Δέσποινα Καλαϊτζίδου
 • Σχεδιασμός Φωτισμών: Αντώνης Καραγιάννης
 • Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Ξανθάκης
 • Voice Over trailer: Λευτέρης Σαμψών
 • Σχεδιασμός Αφίσας: Λίλα Καραμανωλάκη- Γεώργιος Ζαχαράκης

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 12 €

Προπώληση

 • viva.gr
 • Ταμείο θεάτρου
Εκκίνηση:

22 Ιανουαρίου 2023 20:00

Λήξη:

22 Ιανουαρίου 2023 21:05

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αλ. Φλέμινγκ 2

GPS:

40.6113498, 22.9544646