Body Language
Κοινοποίηση

Myró Gallery
27 Απριλίου 2023 – 6 Μαΐου 2023

Ημέρες & ώρες λειτουργίας

  • Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Απριλίου 2023: 19:00
  • Τρίτη, Τετάρτη: 12:00 – 18:00
  • Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 21:00
  • Σάββατο: 10:00 – 14:00

Πληροφορίες

Body LanguageΗ Myró Gallery φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Body Language» υπό την επιμέλεια της Αναστασία Ράσκινα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

«Τι είναι η γλώσσα του σώματος; Η γλώσσα του σώματος αναφέρεται στα σημάδια των στάσεων και των κινήσεων που χρησιμοποιούμε για να μεταδώσουμε σκόπιμα και υποσυνείδητα ιδέες, συναισθήματα και συναισθήματα. Αυτό περιλαμβάνει εκφράσεις προσώπου, χειρονομίες και βάδισμα. Εάν ξέρετε πώς να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος, μπορείτε να νιώσετε την τέχνη με πολύ βαθύτερο τρόπο, συνδέοντάς την σε ένα πιο λεπτό και συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό το συστατικό της τέχνης δεν θα μπορούσε να το αγνοήσω. Ειδικά τώρα, όταν τόσο συγκινητικές, εγκάρδιες εικόνες εμφανίζονται στους πίνακες σύγχρονων ζωγράφων. Νιώθω μάλιστα ότι η τέχνη, στην αναζήτηση νέων μέσων και γλωσσών σύνδεσης με τον παρατηρητή, έχει ανεβάσει τη γλώσσα του σώματος σε μεγαλύτερο επίπεδο.»

Αναστασία Ράσκινα
Επιμελήτρια

Λίγα λόγια για την Επιμελήτρια

Η Αναστασία Ρασκίνα είναι art manager, επιμελήτρια και ειδικός στη βαλκανική τέχνη. Σήμερα εκπροσωπεί τη γκαλερί μοντέρνας τέχνης Myro Gallery και τον οίκο δημοπρασιών Myro Group. Προηγουμένως, συμμετείχε επανειλημμένα στη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, συνεντεύξεων τύπου και πρωινού τύπου για δημοσιογράφους. Συνεργάστηκε επίσης με τη Διεθνή Οργάνωση Γυναικών (IWOG) στο Βελιγράδι με την οποία διοργάνωσε φιλανθρωπικά παζάρια για αρκετά χρόνια.

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνεργίες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Εκκίνηση:

6 Μαΐου 2023 10:00

Λήξη:

6 Μαΐου 2023 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605