Aherusia Bacchus Release Show + Dark Nightmare + Exilium Noctis

Eightball Club
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Aherusia Bacchus Release Show + Dark Nightmare + Exilium NoctisΤο “Bacchous ~Epiphanies Of The Crazy God” είναι ένα ταξιδιάρικο, θλιμμένο, ευλαβικό, άφοβο και επαναστατικό έργο. Πιστοί στις folk metal αναζητήσεις τους δημιουργούν μια νέα αφήγηση που το μήνυμά της απευθύνεται στο σήμερα.

Ο Βάκχος / Ζαγρέας / Διόνυσος, μέσα σε αυτό το γαϊτανάκι των συμβολισμών που διέπουν τους μύθους του, είναι ένας θεός που δεν φοβάται να ακολουθήσει τον θνητό δρόμο, είναι ένας θεός διωκόμενος από παντού: από κάθε εξουσία, από κάθε έναν φοβισμένο τυραννίσκο. Είναι ένας θεός που εξυψώνει την ανθρώπινη φύση, θεωρώντας δεδομένη την ισότητα στα φύλα (όσα και αν τελικά προκύπτουν να είναι αυτά βάση αυτοπροσδιορισμού).

Για τον τρελό αυτόν θεό, είναι αδιανόητο να στερούνται οι άνθρωποι, το φαγητό, την μόρφωση και την χαρά. Είναι δοσμένα σε αφθονία για όλους, αν οι αντιθέσεις και τα εμπόδια, που ο φόβος μας δημιούργησε, παραμεριστούν. Το μήνυμά του, είναι ένα μήνυμα που σπάει τον κύκλο της βίας. Η μέθεξη μαζί του είναι οργιαστική και βροντερή όπως και αυτή καθ’ αυτή η αφτιασίδωτη αλήθεια. Η έκσταση που προσφέρει είναι παροξυστική γιατί πολύ απλά υπερβαίνει τα τεχνητά όρια των θεσφάτων αυτής της σημερινής σύγχρονης “καθωσπρέπει” κοινωνίας και πολιτείας.

Είναι τρελός γιατί ακόμα και στην άκρατη επαναστατικότητά του ζητά και επιδιώκει την σύνθεση, την σύγκληση, την συγχώρεση. Τι πιο επίκαιρο από ένα τέτοιο μήνυμα στο σήμερα; Τι πιο αναγκαίο;

Ο δίσκος αυτός απευθύνεται στον κάθε άνθρωπο που ξεκινά την επανάσταση στα μικρά πράγματα και τηρεί αυτή την πορεία δίχως να υπολογίζει το συμφέρον ή το κόστος. Αυτός ο δίσκος μιλά για τον ήρωα που πλέον έχουμε τόσο ανάγκη στο σήμερα. Τον ήρωα που είναι τόσο μόνος από τις επιλογές του, τον ήρωα που μπορούμε να σφυρηλατήσουμε ο καθένας μέσα μας, για να αλλάξει επιτέλους κάποτε κάτι.

Μαζί τους, σε μία πολυαναμενόμενη ζωντανή εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη, οι πρεσβευτές της χώρας μας στο παγκόσμιο επικολυρικό underground στερέωμα Dark Nightmare, οι οποίοι επέστρεψαν με το 4ο και καλύτερό τους full-length album – κυριολεκτικό διαμάντι “Beyond The Realms Of Sorrow”.

Και μπορεί από τις δρακολίμνες των ’00’s ως τις ποικιλόμορφες εσωτερικές και συνάμα σκοτεινές αναζητήσεις του σήμερα, να πέρασαν δύο ολόκληρες δεκαετίες, από τα Γρεβενά όμως ως την Θεσσαλονίκη δυο τσιγάρα δρόμος, ώστε οι Dark Nightmate να παρουσιάσουν στο αγαπημένο τους κοινό -συμπαρασύροντάς το σε κόσμους ονειρικούς- κομμάτια από ολόκληρη την δισκογραφία τους.

Τέλος, τη βραδιά αναμένεται να ανοίξει εκείνος ο μαυρομεταλλικός death δυναμίτης, ο οποίος ακούει στο όνομα EXILIUM NOCTIS και κυκλοφόρησε μέσα στο 2022 το πολυσυζητημένο στους “Fragments Of Apocalypse”, ίσως το απόλυτο debut black/death metal album της χρονιάς που μας άφησε.

Με τα μέλη τους να μοιράζονται σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, ετοιμάζονται να δώσουν την πρώτη σαρωτική τους ζωντανή εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη, υποσχόμενοι μία πραγματική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, τόσο σε μουσικό, όσο όμως και σε επίπεδο σκηνικής παρουσίας, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οποίας έχουν ήδη αρχίσει να συζητιούνται έντονα.

Την παραγωγή του event συνυπογράφει το διοργανωτικό team του Golden R. Festival!

Τιμές εισιτηρίων

  • Προπώληση: 10 €
  • Ταμείο: 12 €

Προπώληση

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

18 Φεβρουαρίου 2023 20:00

Λήξη:

18 Φεβρουαρίου 2023 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Πίνδου 1, Λαδάδικα

GPS:

40.6353898, 22.9365095