Αφιέρωμα στον Ennio Morricone
Κοινοποίηση

Θέατρο Radio City
Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες

Αφιέρωμα στον Ennio MorriconeOscar Music

Με τους Ensemble Le Muse

Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη του « Σινεμά ο Παράδεισος».

Οι πασίγνωστες μελωδίες του μεγάλου Ιταλού Μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες όπως “Σινεμά ο Παράδεισος”, “Η Αποστολή”, “Για μια χούφτα δολάρια”, “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, “Κάποτε στη Δύση”, “Σάκκο και Βαντζέτι”, “Κάποτε στην Αμερική” και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στην μουσική παράσταση από το Ensemble Le Muse από την Ιταλία που έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση στο Ράδιο Σίτυ στης 19 Μαΐου.

Ταυτόχρονα με τον πιο γνωστών soundtracks στην ιστορία του κινηματογράφου , θα προβάλλονται τα αντίστοιχα κινηματογραφικά αποσπάσματα, συνοδευόμενα από την αφήγηση για την ζωή και το έργο του Ennio Morricone δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

O Ennio Morricone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στην κατοχή του, εκτός από δύο Όscar, έχει επίσης τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έξι Bafta, δέκα David di Donatello, έντεκα Nastri d’Argento, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Χρυσός Λέων και Βραβείο Μουσικής Polar, και έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του. Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών. Σκοπός του αφιερώματος, είναι η αποτίμηση φόρου τιμής προς τον μεγάλο σύνθετη.

To συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία Ensemble Le Muse αποτελούν ξεχωριστές γυναίκες μουσικοί , που προέρχονται από την φημισμένη ορχήστρα “Rondo Veneziano” και πέρα από την πλούσια εμπειρία τους σε όλες τις πτυχές της κλασικής μουσικής διαθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και ένστικτο στην ερμηνεία των συνθέσεων του Ennio Morricone . Μιας μουσικής που είναι πασίγνωστη για την ακρίβεια και την ευαισθησία της στην περιγραφή των εικόνων μιας μουσικής πολυβραβευμένης διεθνώς, που καλύπτει έξι γεμάτες δεκαετίες διαρκούς έμπνευσης και δράσης.

Η ορχήστρα Ensemble LE MUSE είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την ιταλική μουσική στα εγκαίνια του εξαμήνου της Iταλικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και έλαβε την Υψηλή Αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης , αλλά και στο Los Angeles, Bangkok, San Francisco, New Delhi, Rabat, Mumbai, Toronto κ.α.

Στο μουσικό σύνολο αυτό ιδιαίτερη θέση έχει η εξαιρετική σοπράνο Daniela Placci , ενώ διευθύνεται από τον πιανίστα ,ιδρυτή της ορχήστρας και μαέστρο Andrea Albertini.

Μια ξεχωριστή βραδιά , αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη του κινηματογράφου.

Συντελεστές

 • Maestro: Andrea Albertini
 • Σολίστ: Daniela Placci
 • Με τους Ensemble Le Muse

Τιμές εισιτηρίων

 • VIP: 35 €
 • Α Ζώνη: 30 €
 • Β Ζώνη
  • Κανονικό: 25 €
  • Φοιτητικό, ανέργων: 20 €
 • Γ Ζώνη
  • Κανονικό: 18 €
  • Φοιτητικό, ανέργων: 15 €
 • Ζώνη περιορισμένης ορατότητας: 12 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

19 Μαΐου 2023 21:30

Λήξη:

19 Μαΐου 2023 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9

GPS:

40.616441454828, 22.955121745369