5η Art-Thessaloniki International Contemporary Fair
Κοινοποίηση

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
25-28 Νοεμβρίου 2021

Ωράριο κοινού:

Πέμπτη: 16:00 – 22:00
Παρασκευή: 14:00 – 21:00
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 21:00

5η Art-Thessaloniki International Contemporary FairΗ 5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ HELEXPO (περίπτερα 10-9-8) από 25 έως 28 Nοεμβρίου 2021.

Η Art-Thessaloniki Fair με ένα εκτενές παράλληλο πρόγραμμα, περιμένει να καλωσορίσει πολλούς επισκέπτες, συλλέκτες, αγοραστές από όλο τον κόσμο, που θα περιηγηθούν ανάμεσα σε μουσεία και αίθουσες τέχνης.

Η S/D Gallery παρουσιάζει έργα του Στέλιου Ρόκκου & Σταύρου Δίτσιου στην Art Thessaloniki

Στέλιος Ρόκκος, Σταύρος ΔίτσιοςΑπο τις 25-28.11.2021 στην ΔΕΘ-HELEXPO στο περίπτερο 10, booth 15, ή Γκαλερί S/D θα παρουσιασει το ξυλόγλυπτο έργο του Στέλιου Ρόκκου με τίτλο “PLANETS” και τους πίνακες ζωγραφικής του Σταύρου Δίτσιου απο την συλλογή “COMMUNICATION”.

Αποκαλύπτοντας ακόμα μία δημιουργική πλευρά του, ο Στέλιος Ρόκκος σχεδιάζει και φιλοτεχνεί ξυλόγλυπτα κομμάτια που αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης.
Οι Astra Planeta ήταν οι θεοί των πέντε περιπλανώμενων αστεριών. Ονομάστηκαν Φαίνων (πλανήτης Κρόνος), Φαέθων (πλανήτης Δίας), Πυροίς (πλανήτης Άρης), Εωσφόρος (πλανήτης Αφροδίτη) και Στίλβων (πλανήτης Ερμής).

Το 2006 μάζεψε μερικά πεταμένα ξύλα στην παραλία, με τα οποία έφτιαξε έναν μεγάλο καθρέφτη. Σε αυτόν τον καθρέφτη είδε για πρώτη φορά τον άλλο του εαυτό. Όχι αυτόν που κοιτούσε στους καθρέφτες των καμαρίνι.

Σαγήνευσε αυτό το έμφυτο συναίσθημα, που απλά δεν είχε βρει ακόμα την πόρτα για να βγει στην επιφάνεια, αγκάλιασε το ξύλο, αγόρασε εργαλεία, ξόδεψε χρήματα, βρήκε δασκάλους, έμαθε, έφτασε μέχρι την Αυστρία να βρει τον καλύτερο τεχνίτη να τον διδάξει. Ο ήχος του ξύλου γινόταν όλο και πιο δυνατός μέρα με τη μέρα.

«Επειδή το ξύλο είναι ζωντανό», μου είπε. «Γι’ αυτό λυγίζει, γι’ αυτό μεταμορφώνεται. Γιατί το κούτσουρο δεν πεθαίνει ποτέ. Το ξύλο έχει τεράστια δύναμη. Οι ναυτικοί βάζουν μια ξύλινη σφήνα ανάμεσα σε έναν βράχο για να τον σπάσουν. Το ξύλο νικά τη ροκ».

Και έτσι έκανε. Πήρε το ξύλο και το έβαλε σαν σφήνα στην πορεία του και έσπασε τον δικό του βράχο.

Οι Έλληνες και οι Ιάπωνες είναι αυτοί που ξέρουν να δουλεύουν με το ξύλο καλύτερα από οποιονδήποτε στον κόσμο. Δρυς. Καθαρό ξύλο, απλό, χωρίς φλυαρία.

Όπως όλα τα κομμάτια, δημιουργημένα με αγνή αγάπη, προσαρμοσμένα κάθε φορά, απλά κομμάτια, μοναδικά, σε αντίθεση με κανέναν άλλο, μοναχικό περιπλανώμενο του κόσμου, διαδίδοντας την ιστορία των χεριών που τα έφτιαξαν.

Η συλλογή “Communication” του Σταύρου Δίτσιου, δημιουργήθηκε το 2015 και εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Η επικοινωνία μέσα και έξω αφορά συσχετισμούς που βιώνουμε σήμερα, ο τρόπος που κοιτάζουμε τον εαυτό μας και τους έξω. Στεγανά και με περιορισμένα όρια, ή αιωρούμενοι και ελεύθεροι. Η επιλογή τελικά ανήκει στον καθένα μας.

Ο Σταύρος Δίτσιος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλία (1997-2001). Μεταξύ των καθηγητών του ήταν ο Umberto Borella.

Ανήσυχος και διερευνητικός, ασχολείται με άλλες πτυχές της. τέχνης, όπως η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία σε θέατρα για κλασικές παραστάσεις μπαλέτου και θεατρικές παραστάσεις. Ανακαλύπτει επίσης πτυχές του εαυτού του ενώ γράφει παιδικά παραμύθια.

Το 2009, ο Σταύρος Δίτσιος επιλέχθηκε να εκθέσει τα έργα του στη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης, επιμέλεια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκης.

Το 2019, επιλέχθηκε να εκθέσει ένα έργο τέχνης του, στην Μπιενάλε του Λονδίνου, επιμελημένη από την Gagliardi Gallery σε συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης Chianciano.

Το 2020, επιλέχθηκε στην Μπιενάλε, Osten of Drawing, Σκόπια.

Το 2021, Επιλέχθηκε στην Μπιενάλε της Λάρνακας, Κύπρος.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, ιστορικούς χώρους, Art Fair και σε γκαλερί παγκοσμίως, όπως στο Palazzo Della Cancelleria Vaticana στη Ρώμη, όπου έλαβε διεθνές βραβείο. Επιπλέον, έχει εκθέσει στο Museum of Art and Science, Μιλάνο, στο Palace of Borghese, Φλωρεντία, στο Topic Salon στην Πράγα στο Raum Salmgasse στην Βιέννη και στο Μουσείο Francesco Gongaza στην Μάντοβα.

Οι πίνακες του βρίσκονται στην συλλογή του Μουσείου Βορρέ, Αθήνα, στην συλλογή Yukyung Art Μουσείο Ν. Κορέας, στο Μουσείο Luigi Bellini, Φλωρεντία, στο Μουσείο Osten of drawing, Σκόπια, στην Πινακοθήκη της Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. ( Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος).

Τιμές εισιτηρίων

Ενήλικες: 7 €
Παιδιά / Φοιτητές: 3 €

Περισσότερες πληροφορίες

Εκκίνηση:

28 Νοεμβρίου 2021 11:00

Λήξη:

28 Νοεμβρίου 2021 21:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758