10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
Κοινοποίηση

Λεωφόρος Νίκης, 30ης Οκτωβρίου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Κουντουριώτου
15-16 Οκτωβρίου 2022

Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21.100 μ.)

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022
Ώρα εκκίνησης: 19:30

Περιγραφή της Διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της οδού Λεωφ. Νίκης στο ύψος της πλ. Ελευθερίας. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς Λεωφόρος Νίκης, 30ης Οκτωβρίου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γεωργίου Παπανδρέου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στην Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή 180◦ και είσοδος στην οδό Καρατάσου, που συνεχίζεται με τη Κουντουριώτου και Λεωφ. Νίκης όπου οι δρομείς ολοκληρώνουν την πρώτη στροφή. Οι δρομείς διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

Αγώνας Δρόμου 10.000 μ.

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022
Ώρα Εκκίνησης: 18:00

Περιγραφή της Διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης στο ύψος του Λ. Πύργου. Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: 30ης Οκτωβρίου, Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γ. Παπανδρέου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στην Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή 180◦ και είσοδος στην οδό Καρατάσου που συνεχίζεται με τη Ναυάρχου Κουντουριώτου. Στη συνέχεια οι δρομείς τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

Αγώνας Δρόμου 5.000 μ.

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022
Ώρα εκκίνησης: 21:30

Περιγραφή της Διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου). Η διαδρομή των 5.000μ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου (η διαδρομή διατρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

Δρόμος του ενός Μιλίου – social offer family mile (1.609,34 μ.)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022
Ώρα εκκίνησης: 12:30

Περιγραφή της Διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (ΟΛΘ). Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφόρου Νίκης και 30ης Οκτωβρίου, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν στο Άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου.

Η συμμετοχή στον δρόμο του ενός μιλίου έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα συμβάλει στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Αντίστροφη μέτρηση για τον «Νυχτερινό»! Κλείσε θέση τώρα!

10ος Διεθνής Νυχτερινός ΗμιμαραθώνιοςΟ χρόνος μετρά αντίστροφα για τον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που για άλλη μια χρονιά υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις! Οι εγγραφές για το μεγάλο νυχτερινό πάρτι του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου είναι σε εξέλιξη και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εγγραφείτε και να ζήσετε τη μαγεία της συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση, που δεν θα μοιάζει με καμιά προηγούμενη!

Η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται εντατικά, ώστε ο επετειακός 10ος «Νυχτερινός» να καταρρίψει ξανά όλα τα ρεκόρ: Ρεκόρ αγώνων από τους κορυφαίους πρωταθλητές που θα συμμετάσχουν, ρεκόρ συμμετοχών, αλλά πάνω απ’ όλα ρεκόρ ικανοποίησης και χαμόγελων από τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης που θα δώσουν ραντεβού στην εκκίνηση!

Όσοι έχουν ζήσει την εμπειρία του «Νυχτερινού» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εκείνοι που φέτος θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά, μπορούν να αρχίσουν «προθέρμανση» και να αντλήσουν έμπνευση, από το τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασαν οι διοργανωτές και το οποίο μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους στο Facebook (https://fb.watch/e7LaH-n3JP) και στο YouTube (https://youtu.be/gbGQhz9bo-k).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία επί της Πλατείας Ελευθερίας, καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία στον Λευκό Πύργο και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:30) με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, την επόμενη μέρα, Κυριακή (16/10), θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και ο Δρόμος του ενός μιλίου (Family Mile), με αφετηρία πλησίον της πύλης του ΟΛΘ. Δρόμος με ξεχωριστή σημασία, έντονου κοινωνικού αποτυπώματος, για πρωταθλητές αλλά και για όλη την οικογένεια.

Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

Τρέχουμε στον «Νυχτερινό» για τον «Ιπποκράτη» και για την «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης»!

Εντονότερο κοινωνικό αποτύπωμα από κάθε άλλη φορά θα αφήσει, με την αρωγή και την συνεργασία των χιλιάδων δρομέων, ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, μέσα από τον οποίο θα ενισχυθεί σημαντικά η προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα, η νέα πρωτοβουλία του Δρόμου του ενός Μιλίου της Κυριακής 16 Οκτωβρίου θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα συμβάλει στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης».

Ο φετινός «Νυχτερινός», στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υποστηρίζει την Ενεργειακή Αναβάθμιση της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης». Είναι το πρόγραμμα του Οργανισμού που τρέχει από το 2002 και χάρη στο οποίο περίπου 145.000 παιδιά έχουν λάβει φροντίδα. Εθελοντές γιατροί καλύπτουν το πρόγραμμα και ο «Ιπποκράτης» καταφέρνει να φθάσει σε όλα τα απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας, φροντίζοντας να παρέχει τις υπηρεσίες του σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Η αρωγή της διοργάνωσης είναι σημαντική, αφού σκοπεύει να τοποθετήσει στη μονάδα προληπτικής ιατρικής φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο θα προσφέρει αυτονομία στη λειτουργία των ιατρείων. Μέρος από τη συνδρομή συμμετοχής για κάθε ατομική και ομαδική εγγραφή θα διατεθεί για αυτόν τον κοινωφελή σκοπό.

Με τη γνωστή ευαισθησία που πρεσβεύει σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, αρωγός σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθειας, ο διοργανωτής ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ υλοποιεί φέτος άλλο ένα πρωτοποριακό εγχείρημα: Παράλληλα με το καθιερωμένο απογευματινό αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Οκτωβρίου ο Δρόμος του ενός Μιλίου (Family Mile), ένας δρόμος με ξεχωριστή σημασία, έντονου κοινωνικού αποτυπώματος, για πρωταθλητές αλλά και για όλη την οικογένεια.

Η συμμετοχή στον δρόμο του ενός μιλίου έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με στόχο να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Εκτός όλων των παραπάνω ενεργειών, τα δικά τους running teams θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ενόψει του «Νυχτερινού» οι συνολικά 82 φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν αλλά και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης, ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν το αξιέπαινο έργο τους. Αναλυτικά στοιχεία για τη δράση καθενός από τους 82 φορείς υπάρχουν στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org, ώστε οι ενδιαφερόμενοι δρομείς να μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή απευθείας στον φορέα της προτίμησής τους και να τον ενισχύουν με το ποσό των 5€ μέσα από την εγγραφή τους.

Παράλληλα, η διοργάνωση και οι Χορηγοί της, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει τις αθλητικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και κοινωνικές ενέργειες των θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξής της.

Επιπλέον, ενισχύει οικονομικά τα σωματεία στίβου της δύναμης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης τα οποία θα ενταχθούν με δρομικές ομάδες (running teams) στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευθύνης θα διεξαχθεί ανακύκλωση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν από τη διοργάνωση, καθώς έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Ατομικές συνδρομές συμμετοχής

Προθεσμία ολοκλήρωσης εγγραφών και πληρωμών ατομικών εγγραφών ορίχεται η Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

 • Ημιμαραθώνιος
  • Βασικό: 20 €
  • Ενισχυμένο: 45 €
  • Πλήρες: 70 €
  • Εκπτωτικό (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καρτούχοι mascard Μασούτη, με την αναγραφή του αριθμού mascard στο πεδίο “σχόλια” της εγγραφής): 15 €
 • Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
  • Βασικό: 15 €
  • Ενισχυμένο: 40 €
  • Πλήρες: 65 €
  • Εκπτωτικό (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καρτούχοι mascard Μασούτη, με την αναγραφή του αριθμού mascard στο πεδίο “σχόλια” της εγγραφής): 10 €
 • Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
  • Βασικό: 15 €
  • Ενισχυμένο: 40 €
  • Πλήρες: 65 €
  • Εκπτωτικό (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καρτούχοι mascard Μασούτη, με την αναγραφή του αριθμού mascard στο πεδίο “σχόλια” της εγγραφής): 10 €
 • Δρόμος 1 μιλίου (1609,34μ) – Social Offer Family Mile: 10 €

Ομαδικές εγγραφές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 € ανά άτομο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Προθεσμία λήξης εγγραφών και πληρωμών ομαδικών εγγραφών ορίζεται η Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Εκκίνηση:

16 Οκτωβρίου 2022 12:30

Λήξη:

16 Οκτωβρίου 2022 14:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

GPS:

-