Βασίλης Φλώρος | Αυθαίρεση
Κοινοποίηση

Ζώγια
Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες

Βασίλης Φλώρος | ΑυθαίρεσηΤο Cafe Ζώγια – Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια και η Aganda Music Productions σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας δισκογραφικής πρότασης του Βασίλη Φλώρου με τον τίτλο Αυθαίρεση, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 στις 21:00 στο ιστορικό Cafe Ζώγια – Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια στη Θεσσαλονίκη.

Στο δημιουργικό σύμπαν της Αυθαίρεσης, ο ιδιοσυγκρασιακός λόγος του αθηναίου τραγουδοποιού αίρεται δομικά, αλλά και θεματολογικά, αφήνοντας χώρο ικανό στην μουσική αρχιτεκτονική. Τα επαναληπτικά μοτίβα των παραδοσιακών οργάνων μουσικοτροπούν με τα συναισθηματικά συχνοτικά ηχοτοπία του μινιμαλιστή μουσικού Γιώργου Κελεσίδη, τα υγρά τύμπανα του Μιχάλη Παταπή, το ιδιαίτερο φωνητικό ιδίωμα της Μαρίας Ευλαβή και την νεοσυμβολική εικαστική σκηνική αποτύπωση του ζωγράφου Λάκη Μουρατίδη, εντάσσοντας τον ακροατή σε ένα ιδιότυπο ποιητικό Ambient Folk περιβάλλον.

“Αυθαίρεση, το φέρον μέσο, από τη δημιουργική αυθαιρεσία στην Ιθάκη της αφαίρεσης, μέσω της αυτοαίρεσης.”
Βασίλης Φλώρος

Κράτηση Θέσεων: 2310243459, zogia1985@gmail.com

Συντελεστές

 • Στεριανό Λαούτο, Ακουστική Κιθάρα, Τραγούδι: Βασίλης Φλώρος
 • Ηλεκτρική Κιθάρα, Live Sampling, Live Looping, Προγραμματισμός: Γιώργος Κελεσίδης
 • Τύμπανα: Μιχάλης Παταπής
 • Τραγούδι, Φωνητικά: Μαρία Ευλαβή
 • Δημιουργικό – Artwork: Aganda Design Lab
 • Παραγωγή: Αγάντα Μουσικές Παραγωγές

Βιογραφικό Βασίλη Φλώρου

Τραγουδοποιός

Ο Βασίλης Φλώρος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1982 στον Υμηττό, ένα μικρό προάστιο της Αθήνας στην Ελλάδα.

Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σπουδάζει στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ασχολείται ενεργά με το αντικείμενο της Λαογραφικής και Ανθρωπολογικής Μελέτης και Έρευνας.

Σπούδασε ακουστική και κλασική κιθάρα στο Ιαμβικό Ωδείο Υμηττού.

Σπούδασε επίσης Μουσική Τεχνολογία και Προγραμματισμός στο Ωδείο Μουσικής Πράξης στο Κουκάκι, Αθήνα.

Μαθήτευσε κοντά στον σπουδαίο δάσκαλο της μουσικής Ανδρέα Τσεκούρα ( Διδασκαλία και Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων στο Ωδείο Αθηνών).

Εκτός από κιθάρα, παίζει παραδοσιακά νυκτά όργανα.

Τον Μάιο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Στις όχθες της αυγής ( ℗ Legend- EGE, 2010 – ℗ Chromodiastasi Ltd./MLK, 2015 ), όπου, εκτός από τον ίδιο, τα τραγούδια του album ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μυστακίδης και Ανατολή Μαριόλα.

Για το έργο αυτό συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Πηλιορείτη Λαογράφο Γεώργιο Θωμά, ενώ το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παραχώρησε ευγενικά τη χρήση του φωτογραφικού έργου του επίσης αείμνηστου Πηλιορείτη φωτογράφου Δημήτρη Λέτσιου, το οποίο κοσμεί εικαστικά το εξώφυλλο και το ένθετο του album.

Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Αλμαγέστη ενός χαμάλη ( ℗ Chromodiastasi Ltd./MLK, 2015 ), στο οποίο συμμετέχουν οι Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Κατερίνα Αναγνώστου και ο σπουδαίος καθηγητής φυσικής και συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης.

Το 2017 κυκλοφόρησε το ψηφιακό single Έχιδνα Γκαστρωμένη, αντιφασιστικό τραγούδι με αφορμή την προσωπική ιστορία του τραγουδοποιού από την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας.

Τον Ιούνιο του 2017 ιδρύει την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία του Aganda Music Productions ( *αγάντα (άκλιτο) – ιταλ. agguanta : πιάσου γερά, κράτα ), που ασχολείται κάθετα με όλο το φάσμα της παραγωγής από την έκδοση έως την παρουσίασή του. Κεντρική φιλοσοφία του τραγουδοποιού και της Αγάντα αποτελεί η ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης, μέσω της παροχής δισκογραφικής και καλλιτεχνικής στέγης σε επιλεγμένες, υψηλής αισθητικής δουλειές, με σεβασμό στην αυθύπαρκτη υπόσταση του δημιουργού και έξω από την μέγγενη των πολυεθνικών.

Τον χειμώνα του 2018 κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο ‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων (℗ Aganda Music Productions, 2018).

Στο συγκεκριμένο άλμπουμ ο Βασίλης Φλώρος ξεκίνησε τη συνεργασία με την ερμηνεύτρια Μαρία Εύλαβη και τον σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο και εικαστικό Λάκη Μουρατίδη, βασικούς
συνεργάτες του τραγουδοποιού μέχρι και σήμερα.

Στις αρχές του 2019 συνέθεσε την Πρωτότυπη ambient-folk μουσική για την παράσταση χοροθεάτρου με τίτλο Έν αρχή ήν ο Λόγος – Χορογραφώντας τον Αγαμέμνωνα του Αισχύλου σε συνεργασία με τη χοροθεατρική ομάδα Gratia Artis και τη χορογράφο Αντιγόνη Παπανικολάου σε σκηνοθεσία του Χρήστου Θεοχαρόπουλου.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το istrumental Digital Album Agamemnon ( ℗ Aganda Music Productions, 2018 ) με την πρωτότυπη μουσική της παράτασης.

Tον Οκτώβριο του 2019, ο Βασίλης Φλώρος συνεργάζεται ως σύμβουλος παραγωγής με την εταιρεία Musikutveckling.se Group με έδρα το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Το καλοκαίρι του 2020, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής του αναθέτει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση για την παράσταση ΜΙΝΗΣ σε σκηνοθεσία Άννας Μαχαιροπούλου.

Η παράσταση, στην οποία συμμετέχει και ως μουσικός επί σκηνής, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Δήμου Μαρώνειας – Σαπών.

Έχει συμμετάσχει στις εξής συλλογές: Δίφωνο 2011 ( ℗ Lyra – EGE, 2011 ), Ερτ Open – Μέχρι τη νίκη… ( ℗ ERT Open, 2014 ), Γιώργος Νταλάρας – Συμμετοχές ( ℗ Minos EMI, 2014 ) Είναι κάτι τραγούδια ( ℗ Chromodiastasi Ltd./MLK, 2016 ) κ.α.

Από τον Φεβρουάριο του 2011, ο Βασίλης Φλώρος παρουσιάζει ζωντανά τη δουλειά του σε μουσικές σκηνές, χώρους πολιτισμού και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα – Sockerbruket Arena – Γκέτεμποργκ, Σουηδία , Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων, Σταυρός του Νότου Live Stage, Θέατρο ΠΚ κλπ.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Dilek Koc, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κυριάκος Γκουβέντας, Χάρης Λαμπράκης, Φώτης Σιώτας, Πάνος Δημητρακόπουλος και πολλοί άλλοι.

Τονίζοντας την πλοκή και τη δύναμη του στίχου, θαυμαστής και δεξιοτέχνης της ελληνικής γλώσσας, ο Βασίλης Φλώρος εμπνέεται διαρκώς και εργάζεται πάνω στον Λόγο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο τραγουδοποιός: “ο Λόγος είναι η γενεσιουργός αιτία της, προφορική ή έντυπη πηγή λαϊκής παράδοση, αλλά και μαθηματική αναλογία, η μήτρα του ρυθμού και της αρμονίας.”

Σε τακτά χρονικά διαστήματα αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικές πολιτιστικές πύλες κ.λπ.) και αυτή την περίοδο ετοιμάζει για την έκδοση του πρώτου του βιβλίου.

Αυτή την περίοδο κάνει ζωντανές εμφανίσεις με το μουσικό του σχήμα, παρουσιάζοντας τη νέα δισκογραφική του πρόταση, με τον ιδιαίτερο τίτλο Αυθαίρεση.

Δισκογραφία

 • Στις όχθες της αυγής
  Album
  ℗ 2010 Legend – EGE | ℗ 2015 Chromodiastasi Ltd / MLK
 • Αλμαγέστη ενός χαμάλη
  Album
  ℗ 2015 Chromodiastasi Ltd / MLK
 • Έχιδνα γκαστρωμένη
  Digital Single
  ℗ 2016 Chromodiastasi Ltd / MLK
 • ‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων
  Album
  ℗ 2018 Aganda Music Productions
 • Agamemnon
  Digital Album
  ℗ 2019 Aganda Music Productions
 • Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η
  Album
  ℗ 2023 Aganda Music Productions
Εκκίνηση:

3 Απριλίου 2023 21:00

Λήξη:

3 Απριλίου 2023 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αλεξάνδρου Σβώλου 54

GPS:

40.62932691733731, 22.953118096364616