Θέρμης Δρώμενα 2023
Δήμος Θέρμης
13 Αυγούστου 2023 – 29 Σεπτεμβρίου 2023

Θέρμης Δρώμενα 2023

Σταθερό το ραντεβού μας κάθε χρόνο από τα μέσα Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου με τους πολίτες του Δήμου Θέρμης

Ένας αγαπημένος θεσμός που διοργανώνεται κάθε τέλος καλοκαιριού αποτελώντας ένα μο-ναδικό καλλιτεχνικό, ψυχαγωγικό, παραδοσιακό αλλά και εκπαιδευτικό γεγονός!

Τα Θέρμης Δρώμενα 2023 διοργανώνονται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) , υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης με την βοήθεια των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου μας .Φέτος φιλοξενούν πάνω από 65 εκδηλώσεις μέσα σε διάστημα περίπου 50 ημερών , σε κάθε Κοινότητα του Δήμου στοχεύοντας τόσο στην αποκέντρωση όσο και στη συνέργεια φορέων.

Τι θα συναντήσετε

 • Συναυλίες στο Φράγμα της Θέρμης: Πάνος Μουζουράκης , Νατάσσα Μποφίλιου , Νίκος Ζωιδάκης , Στέλιος Διονυσίου με Trio Mousikanti (Μανώλης Καραντίνης, Θάνος Γκιουλετζής, Αχιλλέας Σοφούδης)
 • Παραδοσιακές θρησκευτικές γιορτές που συνοδεύονται με το αντίστοιχο γλέντι όπως τα «Ευμένεια» της Κοινότητας Καρδίας, τα «Τριλόφεια» της Κοινότητας Τριλό-φου, «Γιορτή Τιμίου Προδρόμου» της Κοινότητας Ταγαράδων ,, «Πανήγυ-ρις του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Αγίου Αντωνίου & 5ο Αντάμωμα Παράδοσης», «Κοσμοσωτήρια» του Συλλόγου Μανδριτσιωτών- Θρακιωτών , τα «Σταυρέτκα» του Σωματείου Παναγία Σουμελά.
 • Θεσμοθετημένες εορτές που τιμούν τα τοπικά προϊόντα: Γιορτή Σταφυλιού – Κρασιού Κάτω Σχολαρίου , Γιορτή Γάλακτος Περιστεράς, Γιορτή Σταφυλιού Νέου Ρυσίου και Φε-στιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος Βασιλικών.
 • Ανταμώματα παραδοσιακών Συλλόγων : 2ο Φεστιβαλ Παράδοσης (όλοι οι ενεργοί Πολι-τιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Θέρμης ) , Βλάχικο Γλέντι , Σερραϊκό Γλέντι, Κρητικό Γλέντι, Σαρακατσάνικο Γλέντι , 9ο Φεστιβαλ Παράδοσης Χ.Ο.Θ. , 8ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Συγκροτημάτων.
 • Φεστιβάλ Νεολαίας: 2ο Φεστιβαλ Αθλητισμού Νεολαίας Βασιλικών/Συναυλία Trannos, 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Καρδίας, 1Ο Φεστιβάλ Νεολαίας Νέου Ρυσίου.
 • Συναυλίες με ντόπιους καλλιτέχνες!
 • Θεατρικές παραστάσεις, Bubble shows, Καραγκιόζης, Κangoo Kids, Δράσεις με μικρά και μεγάλα ξωτικά και πολλά ακόμη!
 • Διήμερη Γιορτή Αθλητισμού : 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και Olympic Day Run σε συνδιοργάνωση με Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη , Αντιδημαρχία Παιδείας Θέρμης, Συμβούλιο Νέων Θέρμης , Ολυμπιακό Μουσείο και ΦΟ.Δ.Σ.Α.
 • 2η Γιορτή Πολιτισμού!
 • 1ο Food Truck Festival στο Φράγμα.
 • “Βραδιά Πανσέληνου» και Αστροπάρτυ σε συνδιοργάνωση ΝΟΕSIS και ΔΕΠΠΑΘ.
 • Παράλληλα θα γίνονται δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πινακοθήκης Θέρμης σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκ-στρατείας Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικότητας. #ΕΒΕ2023.gr
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μέρους της ΔΕΠΠΑΘ σε όλες τις Αντιδημαρχίες του Δήμου Θέρμης που συμβάλλουν τα μέγιστα για την διεξαγωγή των «Θέρμης Δρώμενων» , στην Πολιτική Προστασία Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών και ειδικά στους αφανείς ήρωες αυτής της προ-σπάθειας, στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. κα του Δήμου Θέρμης.

Δηλώσεις

Ο Δήμαρχος Θέρμης

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι «Τα ‘Θέρμης Δρώμενα’ αποτελούν το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός του Δήμου Θέρμης. Η αποδοχή του κόσμου, η αθρόα συμμετοχή καταξιωμένων, αλλά και νέων καλλιτεχνών, καθώς και ομάδων, θεατρικών και μουσικών σχημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, έχουν αναδείξει τα ‘Θέρμης Δρώμενα’ σε κορυφαίο θεσμό. Πιστοί στο ραντεβού μας, υλοποιούμε για μία ακόμη χρονιά ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και άλλες νεολαιίστικες δράσεις, απλωμένες σε κάθε Κοι-νότητα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη του Δήμου, κυρίως τα στελέχη της ΔΕΠΠΑΘ, που μόχθησαν για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης όπως και όλους τους καλλιτέχνες και τους πολιτιστικούς συλλόγους που με το έργο τους α-ναδεικνύουν τα ‘Θέρμης Δρώμενα’ ως ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης. Καλή επιτυχία!».

Ο Πρόεδρος ΔΕΠΠΑΘ

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου επισημαίνει ότι «σε λίγες μέρες ξεκινούν τα ‘Θέρ-μης Δρώμενα 2023’, ένας θεσμός ιδιαίτερα σημαντικός για τον δήμο μας που συμπυκνώνει – σε 50 μέρες περίπου – πολυποίκιλες δράσεις σε κάθε γωνιά του δήμου Θέρμης . Από τα μέσα Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου πάνω από 60 εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ιστορία του τόπου μας, την ψυχαγωγία αλλά και την εκπαίδευση. Οι δράσεις πολλές και πολύχρωμες, στη συντριπτική πλειονότητά τους δωρεάν, απλωμένες σε όλες τις Κοινότητες. Έχουμε ενθουσιασμό, μεράκι, διάθεση και όραμα, πιστεύοντας ότι ο Πολιτισμός είναι στάση ζωής. Δεν διαρκεί μόνο τις ημέρες των ‘Θέρμης Δρώμενων’, αλλά αδιάλειπτα 365 τον χρόνο, μια που ο δήμος Θέρμης είναι από τους πιο ενεργούς δήμους σε πανελλήνια εμβέλεια στο κομμάτι του Πολιτισμού».

Τίποτα δεν βρέθηκε

Συγνώμη, αλλά δε βρέθηκαν αποτελέσματα. Η αναζήτηση θα βοηθούσε να βρείτε τα σχετικά άρθρα.