SKG Xmas Bazaart: Καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα προτείνουν εικαστικά δώρα στη Θεσσαλονίκη
Κοινοποίηση

Myró Gallery
15-31 Δεκεμβρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας:
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022: 17:00-21:00
Τρίτη, Τετάρτη: 12:00 – 18:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00
Τις εορταστικές ημέρες ίσως διαφοροποιηθεί το ωράριο. Επικοινωνήστε με την γκαλερί πριν επισκεφτείτε.

SKG Xmas Bazaart: Καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα προτείνουν εικαστικά δώρα στη ΘεσσαλονίκηΗ ARTgrID σε συνεργασία με τον εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο παρουσιάζει το SKG Xmas Bazaart, ένα μπαζαάρ αποκλειστικά με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων που έχουν φιλοτεχνήσει 40 εικαστικοί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα προτείνοντας στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης μικρές στιγμές τέχνης υψηλής αξίας σε χαμηλό κόστος την εορταστική περίοδο.

Η φυσική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 150 εικαστικά έργα, θα λάβει χώρα στη Myrό Gallery, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών εκθέσεων της ARTgrID (artgrid.gr) σε όλη την Ελλάδα. Στην έκθεση θα βρείτε έργα ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, κατασκευές, φωτογραφία, κολλάζ, και έργα έντυπης ψηφιακής τέχνης. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 17:00-21:00 και θα διαρκέσει μέχρι και τη Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

“Προτείνουμε πως ένα έργο τέχνης μπορεί να είναι ιδανικό δώρο στους αγαπημένους μας και ιδίως στις οικογένειες τους, καθώς δεν είναι ένα απλό εποχιακό προσωρινό αγαθό, και μεταφέρει μηνύματα. Στην έκθεση μας δεςίχνουμε μόνο εικαστικά έργα, που εκπληρούν το νόημα των ημερών, με μηνύματα αγάπης αλλά και προκαλούν σκέψεις υπερβαίνοντας τη διακοσμητική αξία εποχιακών δώρων. Χαρίστε φέτος τα Χριστούγεννα κάτι που συνιστά με εύγλωττο τρόπο όλα αυτά που θέλετε να πείτε στους δικούς σας, ένα δώρο που θα μείνει και θα έχει αξία όλο το έτος, ίσως και για όλη τη ζωή”, επισήμανε σε δήλωση του ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται έργα των εικαστικών καλλιτεχνών: Ελένη Παρασχίδου, Δέσποινα Μπαχαροπούλου, Περσεφόνη Βλαχούτσικου, Εύα Αναστοπουλου, Όλγα Μπαρμάζη, Σοφία Γκαργκάλα, Τριανταφυλλιά Αθανασιάδου, Χρυσούλα Δεμάγκου, Καίτη Αντώναρου, Αναστάσιος Τσολαρίδης, Αθανασία Θεοδωρίδου, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Annette Kindiroglou, Ευαγγελία Στεργίου, Γιάννης Πανόπουλος, Χρήστος Χαλάτσης, Ολυμπία Ζήση, Έλενα Αρσενίδου, Αγγελική Κουρμουλάκη, Χριστιάννα Ασπρούλη, Έφη Καραντίνου, Σωτήρης Ηλιάδης, Ευδοξία Παπαβασιλείου, Γιώτα Τζότζολη, Σωτηρία Αλεβίζου, Ευαγγελή Καραγγέλη, Δήμητρα Γούναρη, Έφη Μπαρούδα, Θεοδώρα Ιστόριου, Σοφία Σκοτίδου, Σπύρος Μαυρούλιας, Αντώνιος Γεωργούλας, Μαρία Λασκαρούδη, Αθανάσιος Τρίπκος, Παναγιώτης Αγαλιώτης, Ελευθέριος Ελευθεριάδης, Γιώργος Σπανουδάκης, Νικολίνα Τσομπάνη, Βενετία Λινάρδου.

Σχετικά με τον Επιμελητή

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ το 2008 μετοίκισε στη Β. Ελλάδα και δραστηριοποιείται διεθνώς. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Αγγλία), εργάστηκε ως Δημοσιογράφος (1999-2006), ως διοργανωτής σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrς Group of Culture (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Aπό το 2019 είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society). Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας.

Σχετικά με την ARTgrID

H ARTgrID είναι εταιρεία που ασχολείται συστηματικά με την προβολή και προώθηση ποιοτικής τέχνης εικαστικών καλλιτεχνών, κυρίως μέσω ιστοσελίδας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και με τη διοργάνωση φυσικών γεγονότων, δράσεων και την αξιοποίηση συνεργειών με πολλά διαφορετικά εμπλεκόμενα μέρη στον χώρο των Τεχνών(Επιμελητές, χώρους, εμπόρους τέχνης, επενδυτικούς συμβούλους, εξειδικευμένους νομικούς, κ.α.). Διαθέτει διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, στις υπηρεσίες της οποίας συγκαταλέγονται η διοργάνωση φυσικών και διαδικτυακών εκθέσεων/συμποσίων/εικαστικών δράσεων, η δημιουργία, φιλοξενία και προβολή ιστοσελίδων εικαστικών καλλιτεχνών κ.α. Πληροφορίες: https://artgrid.gr

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery.

Εκκίνηση:

31 Δεκεμβρίου 2022 10:00

Λήξη:

31 Δεκεμβρίου 2022 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605