Psychotic Waltz <p style="color:#d05756; font-weight="bold">ΑΚΥΡΩΣΗ</p>
Κοινοποίηση

Principal Club Theater
Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ακύρωση συναυλίας

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ακύρωση της συναυλίας Psychotic Waltz στο Principal Club Theater, για σοβαρούς λόγους υγείας μέλους του συγκροτήματος, κατόπιν απόφασης των ιδίων για οριστικό τερματισμό των περιοδειών τους.

Η διαδικασία refund ξεκινά άμεσα ως εξής:

  • Οι κάτοχοι ηλεκτρονικού εισιτηρίου viva.gr, οι οποίοι είχαν εξοφλήσει με κάρτα, θα λάβουν την επιστροφή του αντιτίμου στην ίδια κάρτα, μέσα σε μερικές εργάσιμες ημέρες από την ολοκλήρωση της διαδικασίας refund μέσω viva.gr, η οποία ξεκινά σήμερα.
  • Οι κάτοχοι ηλεκτρονικού εισιτηρίου viva.gr, οι οποίοι είχαν εξοφλήσει με μετρητά, παρακαλούμε να μας αποστείλουν το εισιτήριό τους στο info@principalclub.com ώστε να συνεννοηθούμε για την ακύρωσή του και επιστροφή του αντιτίμου μέσω τραπεζικής κατάθεσης (IBAN).
  • Οι κάτοχοι hard-copy εισιτηρίου, θα επιστρέψουν τα εισιτήρια τους και θα λάβουν το αντίτιμο του εισιτηρίου σε σημείο που θα ανακοινώσουμε σε 1 εβδομάδα.

Ευχόμαστε από καρδιάς καλή ανάρρωση στον Brian McAlpin και εκφράζουμε την αγάπη, σεβασμό και συμπαράστασή μας στο πολυαγαπημένο συγκρότημα.

Ακολουθεί η δήλωση του συγκροτήματος:

13 Ιανουαρίου 2023
Οι βετεράνοι του progressive metal Psychotic Waltz ανακοίνωσαν, με άμεση ισχύ, το τέλος οποιασδήποτε μελλοντικής περιοδείας για το συγκρότημα. Αυτό περιλαμβάνει την ακύρωση των προγραμματισμένων ημερομηνιών για τον Μάιο του 2023 στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και μια παράσταση στο φετινό Rock Hard Festival στο Γκελζενκίρχεν.

Το συγκρότημα εξηγεί, “Με βαριά καρδιά πρέπει να αποσυρθούμε από όλες τις μελλοντικές περιοδείες. Ο λόγος είναι απλός αλλά δικαιολογημένος: το τίμημα που επιβαρύνει τον κιθαρίστα μας Brian McAlpin, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και για τον ίδιο τα ταξίδια δεν είναι απλώς άβολα, είναι και σωματικά επιζήμια. Οι τελευταίες περιοδείες προκάλεσαν οδυνηρές επιπλοκές που του πήραν αρκετό χρόνο ανάρρωσης και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον επαναφέρουμε”.

“Στο επίπεδο των περιοδειών μας, δεν είναι δυνατόν να παρέχουμε στον Brian τα πράγματα που θα χρειαζόταν ιδανικά – δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε περιοδεία με νυχτερινό σκάφος, πρέπει να πετάξουμε με πούλμαν, έχουμε συχνά πολλές συνδέσεις με λίγο ύπνο και ο προσωπικός φόρος που χρειάζεται και οι επιπλοκές στην υγεία είναι αδύνατο να δικαιολογηθούν πλέον. Επομένως, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε τις προσεχείς ημερομηνίες και τις μελλοντικές μας δραστηριότητες. Όταν το συγκρότημα επανενώθηκε το 2010 με τα αρχικά πέντε μέλη που άρχισαν να παίζουν μαζί ως Aslan το 1985, το κάναμε γιατί ήταν διασκεδαστικό και η σπίθα από τις πρώτες μέρες ήταν εκεί.”
“Θα ήταν δυνατό να ολοκληρώσουμε τα επόμενα ραντεβού μας με έναν κιθαρίστα αντικατάστασης, κάτι που είχαμε κάνει σε συναυλίες τη δεκαετία του 1990 πριν από τον πρώτο μας χωρισμό, αλλά δεν ήταν σωστό να το κάνουμε αυτή τη φορά. Είναι όλοι για έναν, ένας για όλους με το συγκρότημα σε ό,τι μας αφορά. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι προσωπικό και κανένας άντρας δεν μένει πίσω. Ζητάμε συγγνώμη από εσάς που αγοράσατε εισιτήρια ή ανυπομονούσατε να μας δείτε αργότερα φέτος ή αργότερα, αλλά αυτή η απόφαση είναι για το γενικότερο καλό”.

“Τούτου λεχθέντος, αυτό δεν σημαίνει το τέλος του Psychotic Waltz. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός άλλου άλμπουμ, μια συνέχεια του The God-Shaped Void του 2020. Δουλεύουμε αυτή τη στιγμή με την δισκογραφική μας Inside Out Music για να δημιουργήσουμε επανακυκλοφορίες των τεσσάρων πρώτων άλμπουμ μας πριν από το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών εκδόσεων με προηγουμένως ακυκλοφόρητο υλικό. Και το πιο σημαντικό, όλοι συνεννοούμαστε. Εκτιμούμε την αφοσίωσή σας και την υποστήριξή σας αυτά τα πολλά χρόνια και ελπίζουμε να καταλάβετε και σεβαστείτε την απόφασή μας».


Psychotic WaltzΠέρασαν 9 σχεδόν χρόνια από τη μοναδική και αξέχαστη σε όσους παραβρέθηκαν εκεί εμφάνιση των ασύγκριτων Psychotic Waltz στη χώρα μας. 9 χρόνια που ο κόσμος τους ζητούσε όλο και περισσότερο και που περίμενε την κατάλληλη στιγμή να υποδεχτεί ξανά τα άξια τέκνα του San Diego της California.

Οι Psychotic Waltz δημιουργήθηκαν το 1986, από τις στάχτες των Aslan, με τον πυρήνα της τότε αρχικής τους μπάντας να παραμένει ο ίδιος. Ο Buddy Lackey (νυν Devon Graves) στα φωνητικά και το φλάουτο, οι Dan Rock και Brian McAlpin στις κιθάρες, ο Ward Evans στο μπάσο και ο Norm Leggio στα τύμπανα. Ύστερα από μία σειρά demo, ήρθε η ώρα του ντεμπούτου τους “A Social Grace” το 1990 να τους καταστήσει ως μία από τις μεγαλύτερες μεταλλικές ελπίδες της εποχής.

Γρήγορα έσπευσαν πολλοί να τους κατατάξουν στο κλασικό U.S. metal ή το progressive, ωστόσο η ουσία ήταν ότι η μουσική τους υπήρξε τόσο ευθεία που κάθε χαρακτηρισμός ωχριούσε μπροστά της. Για πολλούς είναι μέχρι σήμερα η κορυφαία τους δουλειά και ένα από τα καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. 2 χρόνια μετά, άλλαξαν ρότα με το πιο κλειστοφοβικό και πειραματικό “Into The Everflow”, ένα άλμπουμ που οδηγούσε τη μπάντα σε άλλο ήχο και θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο «δύσκολα» άλμπουμ σε αφομοίωση για την εποχή.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι δεν έχουν πιάσει «πλήρως» το τι συμβαίνει γύρω από αυτό το δίσκο και αντιμετωπίζεται ως ένα αποτέλεσμα που ποτέ ξανά δεν ακούστηκε όμοιο του.

Το 1994 με τους πάντες να μαλακώνουν τη μουσική τους ή να προσπαθούν να μοιάσουν στους Pantera, οι Psychotic Waltz κυκλοφόρησαν το “Mosquito”, για πολλούς η πιο απλοϊκή και ελεύθερη σε ερμηνείες δουλειά τους. Έχαιρε πάλι της εκτίμησης του κόσμου, η οποία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το 1996. 2 χρόνια μετά λοιπόν (κατά την προσφιλή τους τακτική), το “Bleeding” έγινε το αγαπημένο άλμπουμ των νεότερων οπαδών της μπάντας και είχαμε τη μοναδική αλλαγή στο Line-up τους, καθώς το μπάσο έπαιξε ο Phil Cuttino, ενώ στις κιθάρες συνεισέφερε και ο Steve Cox. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το συγκρότημα θα λάμβανε τη μεγαλύτερη δυνατή εμπορική επιτυχία, μία αιφνίδια διάλυση το 1997 έβαλε τέλος στα όνειρα μεγάλης μερίδας οπαδών και από ένα σημείο και μετά, αυτοί που περίμεναν σημεία ζωής από το συγκρότημα, έβρισκαν καταφύγιο σε σποραδικές κυκλοφορίες που πλέον έχουν γίνει ανάρπαστες και πανάκριβες για τον μέσο συλλέκτη.

Έτσι αρχικά κυκλοφόρησε το “Live And Archives” το 1998 και την επόμενη χρονιά το “Dark Millenium” προσπάθησαν να τέρψουν προσωρινά την δίψα του κόσμου. Το 2004, ήρθε μία λύτρωση για όσους δε μπορούσαν να βρουν τα από καιρό εξαντλημένα άλμπουμ τους, καθώς η Metal Blade επανακυκλοφόρησε δύο διπλά κουτιά, το πρώτο με τα “A Social Grace”/”Mosquito” και το δεύτερο με τα “Into The Everflow”/”Bleeding” (συν το demo των Aslan μέσα, μεγαλεία).

Δε θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε ότι ήταν η στιγμή που πολλοί έστω ετεροχρονισμένα κατάλαβαν την αξία τους και η υστεροφημία τους απέκτησε μυθικές διαστάσεις. Ενδιάμεσα ο Dan Rock δραστηριοποιήθηκε με τους υπέροχους Darkstar και τους ανεπανάληπτους End Amen (“Bishop, god damn you” για όσους το πιάσανε), όπου στους τελευταίους είχε μαζί του και τον Norm Leggio. Ο δε Buddy Lackey αφού είχε ήδη βγάλει το προσωπικό του άλμπουμ το 1993 (“The strange mind of Buddy Lackey”), στη συνέχεια σχημάτισε τους Deadsoul Tribe, που αν και ηχητικά ελάχιστη σχέση είχαν, υπήρξαν το «ναρκωτικό» για τον μέσο οπαδό που ήθελε υλικό που να σχετίζεται με την παλιά αγαπημένη του μπάντα. Στη συνέχεια συμμετείχε και στους The Shadow Theory, ενώ εκτέλεσε και χρέη παραγωγού (έχει συνεργαστεί μέχρι και με τη δική μας… Μαντώ! Κι όμως…).

Το 2010 ανακοινώθηκε επιτέλους η επανασύνδεση τους με το προαναφερθέν πέρασμα από τη χώρα μας να τους τοποθετεί στο πάνθεον του τι θα πει συναυλιακό συγκρότημα (εμφάνιση 2μιση ωρών με 28 κομμάτια!) και φτάσαμε στο 2020, όπου η μπάντα κυκλοφόρησε το πολυπόθητο “The God-shaped void”. Ένα αριστουργηματικό άλμπουμ το οποίο ήδη έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως και ο τύπος μιλάει ήδη από τον Φεβρουάριο για το πιθανό άλμπουμ της χρονιάς. Το πέμπτο τους άλμπουμ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το “Bleeding” και τους οδηγεί (ελπίζουμε) σε ένα λαμπρό μέλλον, όπου και ο τελευταίος θα συνειδητοποιήσει την αξία του και δε θα χρειαστεί να χαθούν ξανά για χρόνια μέχρι αυτό να συμβεί.

Στις 27 Μάϊου του 2022 στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater, και στις 28 Μάϊου στην Αθήνα και το Gagarin 205 (ο τόπος του «πρώτου εγκλήματος» και το μέρος που γράφτηκε η υπέροχη προ 8ετίας ανάμνηση), οι Psychotic Waltz αναμένεται να δώσουν άλλη μία αφοπλιστική απάντηση στο γιατί θεωρούνταν πάντα ιδιαίτεροι, ασύγκριτοι και γιατί μπήκαν βαθιά στις καρδιές του κόσμου. Είναι βέβαιο ότι θα το θυμόμαστε (και πάλι για χρόνια) και θα τραγουδάμε παραφρασμένο τον διάσημο στίχο του “I Remember” από το “A Social Grace”…

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό (early bird): 22 €
Κανονικό (προπώληση): 25 €

Προπώληση:

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Ανδρέου Γεωργίου 56

GPS:

40.6422704, 22.9186048