Θάνος Μικρούτσικος: Κάτω από φώτα κόκκινα κοιμάται η Σαλονίκη

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Διοργάνωση: Christmas Theater

Γιάννης Κότσιρας – Ρίτα Αντωνοπούλου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος

Θάνος Μικρούτσικος: Κάτω από φώτα κόκκινα κοιμάται η ΣαλονίκηΗ πόλη της Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια, σε μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τρεις βασικοί συνεργάτες του σπουδαίου συνθέτη, ο Γιάννης Κότσιρας η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θύμιος Παπαδόπουλος ανατρέχουν στα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Τραγούδια “κοινού αισθήματος” όπως έλεγε ο Θάνος, τραγούδια που πολλές γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ΄ αυτό τον τρόπο διαχρονικά.

Καραντί, Ένα μαχαίρι, Ελένη, Ερωτικό ( Με μια πιρόγα ), Θεσσαλονίκη, Μια πίστα από φώσφορο, Ο Άμλετ της σελήνης, Πάντα γελαστοί, Ρόζα και πολλά άλλα.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, ένας δημιουργός με έντονη κοινωνική παρουσία, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιάννη Κότσιρα, το 2005, σε μια συναυλία αφιέρωμα της εργασίας του συνθέτη πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία. Η ζωντανή ηχογράφηση αυτής της συναυλίας ήταν η πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία ενώ το 2014 κυκλοφορεί η κοινή τους δουλειά Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει.

Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε πει για τον Γιάννη Κότσιρα: «Κατά τη γνώμη μου είναι αυτή τη στιγμή, ειλικρινά και μετά λόγου γνώσεως, ο πιο ολοκληρωμένος Έλληνας τραγουδιστής. Γιατί, ο ολοκληρωμένος τραγουδιστής κρίνεται από το φάσμα ρεπερτορίου που μπορεί να πει. Ε, αυτός είναι σχεδόν σε όλο το φάσμα! Με έναν απίστευτο τρόπο κι ένα απίστευτο ήθος, που μετράει»!

Η Ρίτα Αντωνοπούλου για πολλά χρόνια, υπήρξε σταθερή συνεργάτιδα του, ερμηνεύοντας μοναδικά τα τραγούδια του. Η πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία ήταν στο Για φωνή και ορχήστρα ενώ ακολούθησαν το Πάμε ξανά από την αρχή, η Καντάτα για την Μακρόνησο ως την τελευταία ζωντανή ηχογράφηση του κύκλου τραγουδιών σε στίχους του Νίκου Καββαδία Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του συνθέτη.

«Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μακράν η καλύτερη τραγουδίστρια της γενιάς της, με σπουδαία σκηνική παρουσία. Τραγουδά τις συλλαβές, τις λέξεις και τις φράσεις με τρόπο τέτοιο, που αποκτούν ζωή στην ερμηνεία της» έχει πει για εκείνη ο Θάνος Μικρούτσικος.

Τη συναυλία επιμελείται ο Θύμιος Παπαδόπουλος, βασικός συνεργάτης του Θάνου «ο πιο πολυσύνθετος Έλληνας μουσικός», όπως ο ίδιος τον χαρακτήριζε.

Τη συναυλία πλαισιώνουν εξαίρετοι σολίστ.

Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Τιμές εισιτηρίων

  • Διακεκριμένη: 58 €
  • Ζώνη Α: 48 €
  • Ζώνη Β: 3 €
  • Ζώνη Γ
    • Κανονικό: 28 €
    • Φοιτητικό, παιδικό: 22 €
  • Μειωμένης ορατότητας: 22 €

Προπώληση

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

3 Φεβρουαρίου 2023 21:00

Λήξη:

3 Φεβρουαρίου 2023 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513