6η Art-Thessaloniki International Contemporary Fair
Κοινοποίηση

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
3-6 Νοεμβρίου 2022

Ωράριο κοινού:

Πέμπτη: 16:00 – 22:00
Παρασκευή: 14:00 – 21:00
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 21:00

6η Art-Thessaloniki International Contemporary FairΣε μια εποχή πανδημιών, πολιτικών και οικονομικών αναταραχών, χρειάζεται ελπίδα, ελπίδα για μια νέα αρχή, αλλαγές για ένα καλύτερο κόσμο, που ο κόσμος το λαχταρά.

Μόνο η δημιουργία έργων τέχνης μπορεί να μας ανοίξει νέους ορίζοντες για αισθητική βελτίωση. Χωρίς ιδέες, χωρίς φαντασία δεν υπάρχει μέλλον, ούτε προσωπικό , αλλά ούτε οικονομικό και πολιτικό. Καλλιτέχνες, γκαλερίστες και συλλέκτες προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας πιο ποικιλόμορφο και ανοιχτό.

Η Art-Thessaloniki International Fair χρησιμοποιεί την γεωγραφική της θέση και τον διεθνή πολιτιστικό της χαρακτήρα με διασυνδέσεις και με αυξανόμενη επιτυχία. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό και παρά τους συγκριτικά χαμηλότερους προϋπολογισμούς, καταφέραμε η Art-Thessaloniki να προσελκύει συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης από όλους τους πολιτισμούς παγκοσμίως.

Η Art-Thessaloniki International Fair, από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2022, θα παρουσιάσει την 6η διοργάνωση της. Έχουμε καταφέρει να είναι η πιο δυναμική πολιτιστική εκδήλωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Συνδιοργανώνεται από τον Εθνικό Φορέα Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΔΕΘ-HELEXPO και τον Παντελή Τσάτση, Ιδρυτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

Τι κάνει την Art-Thessaloniki International Fair τόσο ξεχωριστή; Τι το κάνει να διαφέρει από άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις;

Η Art-Thessaloniki International Fair είναι αφενός μια πλατφόρμα μάρκετινγκ για γκαλερί, εκδότες βιβλίων τέχνης και άλλους φορείς και από την άλλη, είναι πολιτιστικός εταίρος. Πρώτα και κύρια, η Art-Thessaloniki International Fair δίνει τη δυνατότητα επαφών για όλους τους συμμετέχοντες, επιτρέποντας τις επαφές με συλλέκτες από τα Βαλκάνια, Τουρκία, Ρωσία ή την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Η Art-Thessaloniki International Fair – είναι μια διεθνής πολιτιστική οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει, γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό. Το εξασφαλίζουμε με την υποστήριξη των συμμετεχόντων, κάθε ενός ξεχωριστά, και με την σημαντική οργάνωση του καλλιτεχνικού της διευθυντή και της ομάδας του, που είναι πάντα κοντά σας.

Το Art-Thessaloniki βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Με τις εγκαταστάσεις τις ΔΕΘ-HELEXPO δίπλα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο.

Προσφέρουμε 24ωρη ασφάλεια, αποστάσεις μεταξύ των booths (8-9 μ.), ξεχωριστό αποθηκευτικό χώρο για κάθε γκαλερί και δωρεάν πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες. Επίσης, έχουμε μια all inclusive ασφαλιστική υπηρεσία με τον συνεργάτη μας Karavias art insurance, ώστε τα έργα τέχνης να είναι πλήρως ασφαλισμένα, από την ημέρα της εγκατάστασής τους έως την ημέρα της αποσυναρμολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, προσφέρουμε ένα επαγγελματικό επιμελημένο πρόγραμμα με εγκαταστάσεις, projects, παραστάσεις, τιμώμενους καλλιτέχνες, μουσειακές εκθέσεις, εκθέσεις συλλεκτών.

Για 3η χρονιά συνεχίζουμε τα θεσμοθετηθέντα βραβεία ΜΑΤΑROA σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ).Δίνουμε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες, έως 33 χρονών, να εκθέσουν σε ατομικά booths, μετά από προκήρυξη διαγωνισμού βράβευσης. Θα επιλεγούν 10 καλλιτέχνες, μέσω επιτροπής, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα δοθεί 1ο βραβείο 1500 ευρώ και 2 διακρίσεις από 700 ευρώ.

Σας καλωσορίζουμε στην Art-Thessaloniki International Fair και στη ζωντανή πολιτιστική μας πόλη. Είναι μια πόλη φρέσκων ιδεών, ένας δημοφιλής επιχειρηματικός και τουριστικός προορισμός με εξαιρετικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Οι συνεργάτες των ξενοδοχείων προσφέρουν στους εκθέτες, συλλέκτες και άλλους επισκέπτες, ειδικές ατομικές συνθήκες σε συνεργασία με την Art-Thessaloniki International Fair. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό κόσμημα που πρέπει να ανακαλυφθεί και που περιβάλλεται από άλλες σημαντικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθεσίες, όπως, το Άγιο Όρος με τα μοναστήρια, τον Όλυμπο ή τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα πολύ σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο που καθιστά δυνατές τις συνδέσεις από όλο τον κόσμο για να επισκεφθείτε εύκολα την έκθεση.

Σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά να λάβετε μέρος για να σας δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη θερμή φιλοξενία μας.

Παντελής Τσάτσης
Art Director

Τιμές εισιτηρίων

Ενήλικες: 7 €
Παιδιά / Φοιτητές: 3 €

Περισσότερες πληροφορίες

Εκκίνηση:

6 Νοεμβρίου 2022 11:00

Λήξη:

6 Νοεμβρίου 2022 21:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758