Ρεσιτάλ Πιάνου Sasa Gerzelj: Autrefois

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη 2025
Δήμος Θεσσαλονίκης
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Φουαγιέ Μ2
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

Ώρα έναρξης: 20:30

Πληροφορίες

Ρεσιτάλ Πιάνου Sasa Gerzelj: AutrefoisΤα Impromptus, έργο 90 (1827) του Schubert συνδυάζουν λυρικό βάθος με αυστηρή δομική ακρίβεια. Παρά τον αυτοσχεδιαστικό τους τίτλο, πρόκειται για επιμελώς επεξεργασμένα έργα – από το θυελλώδες άνοιγμα σε ντο ελάσσονα, έως το λυρικό σολ ύφεση μείζονα και το δεξιοτεχνικό φινάλε σε λα ύφεση. Κάθε κομμάτι αποκαλύπτει, με διακριτικό αλλά έντονο τρόπο, τη χαρακτηριστική μελαγχολία και γοητεία του Schubert.

Τα Méditation και Autrefois της Chaminade φωτίζουν τη λυρική της ιδιοφυΐα και τον ιδιαίτερο ρομαντικό της λόγο. Με λεπτές αποχρώσεις και νοσταλγική γοητεία, τα έργα αυτά επανατοποθετούν τη Chaminade ως μια ξεχωριστή και σημαντική φωνή του ρομαντισμού.

Η Μπαλάντα αρ. 4 (1842) του Frédéric Chopin θεωρείται η πιο σύνθετη και δομικά εξελιγμένη από τις τέσσερις. Δύο αντιθετικά μουσικά θέματα υφαίνονται σε μια δραματική αφήγηση, η οποία εξελίσσεται σταδιακά μέχρι να κορυφωθεί με μια εκθαμβωτική, συναισθηματικά φορτισμένη έξαρση.

Πρόγραμμα

  • Franz Schubert: Impromptus, έργο 90, D. 899 (επιλογή)
  • Cécile Chaminade Méditation, αρ. 6 (από τη συλλογή Six Romances sans Parole, έργο 76)
  • Cécile Chaminade: Autrefois, αρ. 4 (από τη συλλογή Six Pièces Humoristiques, έργο 87)
  • Frédéric Chopin: Μπαλάντα αρ. 4 σε φα ελάσσονα, έργο 52

Συντελεστές

  • Sasa Gerzelj: Πιάνο

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 10 €

Προπώληση

Κοινοποίηση
Start:

4 Δεκεμβρίου 2025 20:30

End:

4 Δεκεμβρίου 2025 22:30

Fees & Tickets

Free

This event has no entrance fee

Event Venue

Address:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513