Renaud Capuçon & Guillaume Bellom

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026

Ώρα έναρξης: 20:30

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες

Renaud Capuçon

Renaud Capuçon

Στο απόγειο της τέχνης του, ο κορυφαίος Γάλλος βιολονίστας και μαέστρος Ρενό Καπουσόν, φημισμένος διεθνώς για τη δεξιοτεχνία, την ισορροπία και το βάθος των ερμηνειών του, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θα συμπράξει με τον εξαιρετικό πιανίστα Γκιγιόμ Μπελόμ σε ένα υψηλών αξιώσεων ρεσιτάλ με τις σονάτες για βιολί του Μπραμς, από τα δημοφιλέστερα έργα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.

Καλλιτέχνες υψηλότατου επιπέδου, οι δύο Γάλλοι μοιράζονται την ίδια αφοσίωση στις λεπταίσθητες αποχρώσεις και στη μεγάλης κλίμακας αρχιτεκτονική της μουσικής δωματίου, που τους έχει χαρίσει μεγάλη αναγνώριση παγκοσμίως. Η ερμηνεία τους στις τρεις σονάτες για βιολί του Μπραμς, γραμμένες μεταξύ 1878 και 1888, είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το συναισθηματικό βάθος του μεγάλου ρομαντικού δασκάλου στην πιο παραγωγική του περίοδο.

Πρόκειται για έργα που όχι μόνο αντανακλούν μια αποφασιστική αναθεώρηση της σονάτας για βιολί και πιάνο μετά τον Μπετόβεν, αλλά και περιλαμβάνουν λεπτές μουσικές αναφορές και προσωπικές νύξεις. Ιδίως η Σονάτα αρ. 1 σε σολ μείζονα ενσωματώνει αποσπάσματα από τα τραγούδια του Μπραμς «Regenlied» («Το τραγούδι της βροχής») και «Nachklang» («Απόηχος»), τα οποία θεωρείται ότι γράφτηκαν στη μνήμη του γιου της Κλάρας Σούμαν, στενής φίλης του συνθέτη. Και στις τρεις σονάτες ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα ευρύ συναισθηματικό φάσμα – από τον ενδόμυχο λυρισμό και την τρυφερότητα έως τη δραματική ένταση και την πνευματική αυστηρότητα – που αποκαλύπτει τον Μπραμς στην πιο βαθιά προσωπική και εκφραστική του στιγμή.

Guillaume Bellom

Guillaume Bellom

Συντελεστές

  • Renaud Capuçon: Βιολί
  • Guillaume Bellom: Πιάνο

Τιμές εισιτηρίων

  • Α ζώνη
    • Κανονικό: 20 €
    • Μειωμένα: 10 €
  • Β ζώνη
    • Κανονικό: 15 €
    • Μειωμένα: 10 €
  • Γ ζώνη: 10 €
  • Μειωμένη ορατότητα: 10 €

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου

  • Φοιτητές, μαθητές, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).
  • Τα φοιτητικά, τα μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.
  • Για ανέργους απαιτείται η προσκόμιση της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας.
  • Τα μειωμένα εισιτήρια δεν ισχύουν για φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου και για φοιτητές που φέρουν φοιτητική ταυτότητα με την ένδειξη “Δεν ισχύει”.

Προπώληση

Κοινοποίηση
Start:

14 Φεβρουαρίου 2026 20:30

End:

14 Φεβρουαρίου 2026 22:30

Fees & Tickets

Free

This event has no entrance fee

Event Venue

Address:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513