Αντάρα Φέστιβαλ
Κοινοποίηση

4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023
Δήμος Θεσσαλονίκης
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο Κήπου
14 & 15 Ιουνίου 2023

Ώρες προσέλευσης: 19:30
Ώρα έναρξης: 20:30

Ανακοίνωση

Αναβάλλονται οι συναυλίες του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη 15 & Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου.

Συγκεκριμένα αναβάλλονται:

 • Η συναυλία των συγκροτημάτων “Χειμερινοί Κολυμβητές και “Μπάντα Φλώρινας των αδερφών Βαλκάνη” που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.
 • Η συναυλία των “Πυξ Λαξ” που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Ιουνίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου. Νέα ημερομηνία: Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023.

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής ή την επιστροφή των εισιτηρίων.

Πληροφορίες

Αντάρα ΦέστιβαλΤο πρώτο μεγάλο παραδοσιακό φεστιβάλ του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη των Βαλκανίων!

Ο νέος μουσικός θεσμός της πόλης που θέλει να βάλει την παράδοση στην πρίζα! Ένα αστικό βαλκανικό πανηγύρι γεμάτο ξεφαντώματα, γλέντια και ανταμώματα.

Το καραβάνι ξεκινά το ταξίδι του για πρώτη φέτος στις 14 και 15 Ιουνίου. Σηκώνουμε κουρνιαχτό κι αντάρα με δύο ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις στο θέατρο Κήπου.

Συναυλιακό πρόγραμμα

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

 • Γκιντίκι
 • Banda Entopica

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 η αυλαία ανοίγει με δύο μουσικά σχήματα “γέννημα – θρέμμα” της Θεσσαλονίκης που πλέον η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας.

Οι Γκιντίκι είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού ήχου. Θα φορτώσουν στις αποσκευές τους τον πρώτο τους δίσκο “Ahoy”, θα μπουν στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία για να προσγειωθούν απευθείας στη Θεσσαλονίκη και να απογειωθούμε όλοι μαζί!

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

 • Χειμερινοί Κολυμβητές
 • Μπάντα Φλώρινας Αδελφών Βαλκάνη

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 τα 40 και πλέον χρόνια ιστορίας των Χειμερινών Κολυμβητών ανταμώνουν ξανά με τις 4 γενιές ιστορίας της Μπάντας της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη.

Από το 1985 με το “Από το πάρκο στη Μυροβόλο” και το “Όχι λάθη, πάντα λάθη” του 1997, οι δύο ιστορικές μπάντες ξανασυναντήθηκαν για μια ιστορική συναυλία πέρυσι στη Βλάστη, στο φεστιβάλ “Γιορτές της Γης” και θα το ξανακάνουν φέτος για το χατίρι της πόλης που αγαπήθηκαν όσο λίγοι. Ό,τι και να πει κανείς για την παρέα του Αργύρη Μπακιρτζή είναι λίγο μπροστά ψυχοσωματική αγαλλίαση που προσφέρει κάθε μουσική τους παράσταση. Όμως αν το ιδιαίτερο πάντρεμα ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής στα τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών ”έπιασε” κάποτε κορυφή, αυτό ήταν όταν συναντήθηκε με το βαλκανικό dna των Αδερφών Βαλκάνη που εδώ και 60 χρόνια αποτελούν έναν από τους κύριους εκπροσώπους των χάλκινων παραδοσιακών πνευστών της Μακεδονίας.

Let the αντάρα της παράδοσης να κυριεύσει τον αέρα της Θεσσαλονίκης!

Αντάρα Φέστιβαλ και καλή αντάμωση!

Διοργάνωση: Refresh Productions & Πολιτιστικός Οργανισμός “Επί Σκοπόν”

Τιμές εισιτηρίων

 • Εισιτήριο 2ημέρου: 18 €
 • Ημερήσιο εισιτήριο: 10 €

Προπώληση

 • viva.gr και σε όλα τα συνεργαζόμενα σημεία
 • Ηλιοτρόπιο (Κέντρο, Πλατεία Ναυρίνου, τηλ. 2310278515)
 • Bakaleria Entopica (Κέντρο, Αγία Σοφία, Καστριτσίου 15, τηλ. 2311301187)
 • Διώροφον (Καλαμαριά, Κερασούντος 81, τηλ. 2310453998)
Εκκίνηση:

14 Ιουνίου 2023 20:30

Λήξη:

14 Ιουνίου 2023 22:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικ. Γερμανού

GPS:

40.6259178, 22.9515164