3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/07/2021

10-20 Σεπτεμβρίου 2021

Κρατικό Θέατρο Βορείου ΕλλάδοςΤο «Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ», αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και για τα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας του Covid_19, το ΚΘΒΕ προχωρεί στη διαδικτυακή μεταφορά όλης της διοργάνωσης, που θα απαρτίζεται από θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα, διαδικτυακές συζητήσεις και online εργαστήρια, καθώς και μια σημαντική συμμετοχική δράση στον δημόσιο χώρο. Εκτός από το κυρίως πρόγραμμα, στη φετινή διοργάνωση το ΚΘΒΕ φιλοξενεί και το Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, ενός από τα σημαντικότερα θεατρικά δίκτυα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Το πρόγραμμα, που διαμορφώθηκε με τη βοήθεια τριμελούς καλλιτεχνικής επιτροπής, αποτελούμενη από τους Σάββα Πατσαλίδη (θεατρικό κριτικό- ακαδημαϊκό), Πρόδρομο Τσινικόρη (ηθοποιό-σκηνοθέτη-δραματουργό) και Νίκο Καπέλιο (ηθοποιό), περιλαμβάνει:

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Προγραμματίζονται δύο διαδικτυακά αφιερώματα με προβολές εμβληματικών παραστάσεων και συζητήσεις, εστιάζοντας τόσο στο έργο σύγχρονων θεατρικών σχημάτων που λειτουργούν ως κολλεκτίβες, όσο και σε σημαντικές γυναίκες σκηνοθέτιδες που έχει αναδείξει η σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρόκειται να φιλοξενηθούν διαδικτυακά πάνω από δέκα παραστάσεις που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις της ευρωπαϊκής σκηνής. Οι παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για 48 ώρες στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ (οn.ntng.gr).

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης (UTE) θα προβληθούν επιλεγμένες παραστάσεις των θεάτρων-μελών της.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Στο διαδικτυακό εργαστήριο «Πρόσωπο-Προσωπείο-Προσωπικότητα», με αφορμή τις συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας και η δημιουργός μασκών Μάρθα Φωκά εμψυχώνουν μια ομάδα ηθοποιών, που μελετά τη λειτουργία της μάσκας ως εργαλείο διαμόρφωσης ενός χαρακτήρα και αφήγησης μιας ιστορίας.

SITE-SPECIFIC ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Κορωνίδα του φεστιβάλ είναι η site-specific παράσταση στο δημόσιο χώρο “Remote Thessaloniki” από τη διεθνώς βραβευμένη ομάδα Rimini Protokoll: ομάδες θεατών, φορώντας ακουστικά, διανύουν μια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στην πόλη, ακολουθώντας ηχογραφημένες οδηγίες, που τους αποκαλύπτουν μια εναλλακτική δραματουργία και πρόσληψη της πόλης.

Η πράξη «Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).