Φωτιά στο Σέιχ Σου – Κλειστή η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης – Εκκενώθηκε το ξενοδοχείο Φιλλίππειον

Φωτιά στο Σέιχ Σου – Κλειστή η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης – Εκκενώθηκε το ξενοδοχείο Φιλλίππειον
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13/07/2021

Φωτιά στο Σέιχ Σου Φωτιά στο Σέιχ Σου Φωτιά στο Σέιχ Σου Φωτιά στο Σέιχ Σου Φωτιά στο Σέιχ Σου Φωτιά στο Σέιχ ΣουΦωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Αγίου Παύλου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 66 πυροσβέστες και 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν από αέρος τρία καναντέρ και τρία ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις στις εστίες της φωτιάς.

Στο σημείο σπεύσει για την κατάσβεση το ρωσικό θηρίο “Beriev”.

Σημειώνεται ότι η φωτιά καίει παραπλεύρως της περιφερειακής οδού.

Επίσης, με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, η πολιτική προστασία του δήμου βρέθηκε στο Σέιχ Σου για να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής. Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και οχήματα του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Κλειστή η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης λόγω της φωτιάς στο Σέιχ Σου

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης, για όλα τα οχήματα, από τον κόμβο Μουδανίων με κατεύθυνση προς τα δυτικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε και βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Σέιχ – Σου.

Οι οδηγοί καλούνται να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για τις μετακινήσεις τους.

Εκκενώθηκε το ξενοδοχείο Φιλλίππειον

Για λόγους, ασφαλείας, δόθηκε εντολή πριν από λίγο και εκκενώθηκε το ξενοδοχείο Φιλλίπειον προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές από τη φωτιά που καίει το Σέιχ – Σου. Εντός του ξενοδοχείου έχουν παραμείνει μόνον δύο υπάλληλοι.

“Δεν προκύπτει πρόθεση εμπρησμού” λέει υπάλληλος του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής

Η φωτιά που καίει το Σέιχ – Σου δεν είναι αποτέλεσμα εμπρηστική ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Thestival υπάλληλος του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως είπε, βάσει του αρχικού σημείου από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, προκύπτει ότι «δεν έχουμε εμπρηστική ενέργεια και δεν υπήρχε πρόθεση.»

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου

Υπό έλεγχο κατόρθωσαν να θέσουν οι πυροσβέστες την φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, στο Σέιχ Σου.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν και την τελευταία εστία που έκαιγε στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν επί τόπου.

Πηγή: thestival.gr