Την λένε Εύα
Κοινοποίηση

Θέατρο Αμαλία
4 & 5 Οκτωβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 80 λεπτά

Του Αντώνη Μποσκοίτη

Πληροφορίες

Την λένε Εύα

Μετά τις sold out παραστάσεις, το ομότιτλο θεατρικό έργο του Αντώνη Μποσκοΐτη ”Την λένε Εύα” με την Εύα Κουμαριανού επιστρέφει στο Θέατρο Αμαλία για δύο παραστάσεις. Ο βίος της τρανσέξουαλ Εύας Κουμαριανού με την ίδια επί σκηνής που βραβεύτηκε στα Queer Theatre Awards με το ειδικό Βραβείο Τρανς Ορατότητας στο Θέατρο και το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής και Τραγουδιού (Στέφανος Χυτήρης – Λένα Πλάτωνος).

Πέντε χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα στην Αθήνα το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και στο Λονδίνο, στην εκκλησία της Sainte Ethelbourga. Το τραγούδι της παράστασης το ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου

Πρόκειται για μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η γνωστή τρανς περφόρμερ Εύα Κουμαριανού στον δημοσιογράφο και σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοΐτη, ο οποίος υπογράφει τη θεατροποίησή της.

Η εξιστόρηση του βίου της Εύας Κουμαριανού, με πρωταγωνίστρια την ίδια επί σκηνής, σε μία εναλλαγή ακραίων συναισθημάτων και οριακών εκρήξεων που στηλιτεύουν τον φυλετικό ρατσισμό και ανατρέπουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Μία ζωντανή συνέντευξη έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι θεατές, στη διάρκεια της οποίας η Εύα εκτίθεται ανεπανόρθωτα, αυτοσαρκάζεται, κονιορτοποιεί κάθε έννοια φυλετικής και κοινωνικής σύμβασης, κερδίζοντας στο τέλος το δάκρυ και την αποδοχή.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία / Συγγραφή: Αντώνης Μποσκοΐτης
  • Τραγούδι: Τάνια Τσανακλίδου (Μουσική: Λένα Πλάτωνος, στίχοι: Ελένη Φωτάκη)
  • Ηθοποιοί: Εύα Κουμαριανού, Αντώνης Μποσκοΐτη

Τιμές εισιτηρίων

  • Κανονικό: 15 €
  • Ανέργων, φοιτητικό, ΑμεΑ: 13 €

Προπώληση

  • more.com (by viva)
  • Ταμείο Θεάτρου Αυλαία
    Ώρες λειτουργίας ταμείου: 10:30 – 14:30 & 17:30 – 21:30
Εκκίνηση:

5 Οκτωβρίου 2023 21:00

Λήξη:

5 Οκτωβρίου 2023 22:20

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αμαλίας 71

GPS:

40.6160727, 22.9577763