Ταξίδι στο χρόνο

Θέατρο Σοφούλη
7, 8, 15, 21 & 22 Οκτωβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 17:00

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Πληροφορίες

Ταξίδι στο χρόνο

Της Αναστασίας Αστερίου από την Εταιρεία Θεάτρου ENIGMA στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παιδική Σκηνή της Εταιρείας Θεάτρου ENIGMA παρουσιάζει το παιδικό θεατρικό έργο “Ταξίδι στον Χρόνο” της Αναστασίας Αστερίου στο Θέατρο Σοφούλη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν 15, 21 και 22 Οκτωβρίου 2023 στις 17:00 το απόγευμα.

Μια ευφάνταστη, διαδραστική παράσταση για παιδιά 4 –11 χρόνων με τεχνικές κουκλοθεάτρου θεάτρου σκιών και θεατρικού παιχνιδιού, διανθισμένη με πρωτότυπη μουσική & τραγούδια και την ενεργή συμμετοχή των μικρών θεατών οι οποίοι καθορίζουν την εξέλιξη της υπόθεσης και των ηρώων!

Το Έργο

Η Μάγισσα Φωφώ είναι πολύ θυμωμένη!!! Μόλις έχει δει στη μαγική της σφαίρα – που δείχνει το μέλλον – ότι στο παρόν, σε ένα μουσείο της Θεσσαλονίκης υπάρχει ως έκθεμα ένα δικό της φόρεμα που οι λαογράφοι του μέλλοντος ανακάλυψαν ξεχασμένο σε μια σοφίτα. Το τρομερό είναι πως αυτό το φόρεμα είναι το πιο άσχημό της ρούχο! Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει! Αποφασίζει να στείλει την ακόλουθό της, την πιστή της Ναταλία, στο μέλλον, στο 2023, για να αλλάξει το φόρεμα με ένα της αρεσκείας της!

Ένα έργο που μιλάει για τη ματαιοδοξία, την ενσυναίσθηση και τη συνεργασία.

Η Συγγραφέας

Η Αναστασία Αστερίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής του Α.Π.Θ. καθώς και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Από το 1992 έως το 2000 παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού στο Ν.Ω.Θ. Έχει πάρει μέρος, ως χορωδός, σε πλήθος μουσικών παραστάσεων στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στις μουσικές παραστάσεις “Υπό την επήρειαν του έρωτος” και “Το ψέμα του ‘Αι Βασίλη”.

Έχει επίσης σκηνογραφήσει τις παραστάσεις “Normal” σε σκηνοθεσία Clare Boswell, “Been so long” σε σκηνοθεσία Claudia Massie και “Beyond Therapy” σε σκηνοθεσία Clare Boswell στο Drama Department, University of KENT και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές σκηνογραφίες και εκθέσεις του Τμήματός της στο Α.Π.Θ. Από τον Απρίλιο του 2007 έχει δημιουργήσει τη δική της ομάδα κουκλοθεάτρου “ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ”. Με την ομάδα της έχει δώσει πλήθος παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο κι έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών στο Διεθνές Φεστιβάλ Παντομίμας και Κουκλοθεάτρου του Κιλκίς. Είναι μέλος του unima και του Εργαστηρίου Φωνητικής Εξερεύνησης “Πέταγμα της Φωνής” της Μαρίας Θωίδου. Το 2011 εκδόθηκε το παιδικό θεατρικό της έργο “Το τελευταίο δέντρο” από τις εκδόσεις Εν Πλω.

Ταυτότητα παράστασης

 • Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών: Αναστασία Αστερίου
 • Σκηνοθεσία: Κυριάκος Δανιηλίδης
 • Σκηνογραφία: Αβραάμ Λιαρετίδης
 • Μουσική: Κώστας Αναστασιάδης, Μανώλης Γερεμπακάνης, Κώστας Μακρυγιαννάκης, Κώστας Μπραβάκης, Θανάσης Παπαϊσίου
 • Κίνηση – Χορογραφία: Ιωάννα Μήτσικα
 • Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
 • Φωτογραφίες: Κατερίνα Καρούλια
 • Γραφιστική επιμέλεια: Κώστας Πανταζής
 • Παραγωγή – Επικοινωνία: Εταιρεία Θεάτρου ENIGMA
 • Παίζουν οι ηθοποιοί: Αστερόπη Χαριτίδου, Κατερίνα Κασελίμη, Λίλα Παντελίδου, Κωνσταντίνος Τσώνης, Δημήτρης Μπουζούδης / Κυριάκος Δανιηλίδης.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2310423925, 6973087856

Τιμές εισιτηρίων

 • Γενική είσοδος: 8 €

Πληροφορίες

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

15 Οκτωβρίου 2023 17:00

Λήξη:

15 Οκτωβρίου 2023 18:10

+2

Περισσότερες προγραμματισμένες ημερομηνίες

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

GPS:

40.5887278, 22.9454874

3 Προγραμματισμένες Ημερομηνίες