Σύμπραξη Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης με σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης
Κοινοποίηση

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες

Σύμπραξη Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης με σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου ΘεσσαλονίκηςΜε πολυβραβευμένους σπουδαστές και νέους απόφοιτους του Κρατικού Ωδείου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την μπαγκέτα του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και με έργα των Μότσαρτ και Πουτσίνι, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 21:00 στην Αιθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Στο α’ μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο του W.A. Mozart «Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα». Ένα έργο που συνέθεσε ο Μότσαρτ το 1791, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του για τον αυστριακό κλαρινετίστα Anton Stadler και αποτελεί το τελευταίο του ορχηστρικό έργο. Λέγεται και «Φθινοπωρινό», εξαιτίας του λυρικού του αντάτζιο, που αποτελεί το πιο γνωστό τμήμα του κοντσέρτου. Σολίστ στο κλαρινέτο είναι ο Παναγιώτης Ανδρέου που έλαβε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2023, το δίπλωμά του στο κλαρινέτο με « Άριστα Παμψηφεί» ερμηνεύει το συγκεκριμένο κοντσέρτο αναδεικνύοντας τον όμορφο και γεμάτο ήχο του κλαρινέτου αλλά και την δική του ερμηνευτική ικανότητα.

Στο β’ μέρος της συναυλίας σπουδαστές της Σχολής Μονωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης συμπράττουν με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ερμηνεύουν γνωστές άριες από τις όπερες Le Nozze di Figaro και Don Giovanni του W.A. Mozart και Gianni Schicchi και La Bohème του G. Puccini.

Οι μονωδοί που συμμετέχουν είναι: Δημήτρης Καλούμενος (βαρύτονος), Ελίνα Σάντοβα (σοπράνο), Ερμής Μιχαήλ Αθανασόπουλος (βαρύτονος) και Εμμανουέλα Ορφανουδάκη (σοπράνο).

Τιμές εισιτηρίων

  • Κανονικό: 8 €
  • Σπουδαστές ωδείων, φοιτητές: δωρεάν

Προπώληση

Εκκίνηση:

15 Μαρτίου 2023 21:00

Λήξη:

15 Μαρτίου 2023 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία

GPS:

40.6300235, 22.9563189