Ο Piovani διευθύνει Piovani
Κοινοποίηση

58α Δημήτρια
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – 58α Δημήτρια, Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες

Nicola PiovaniΜια ξεχωριστή εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το κοινό της Θεσσαλονίκης, στo πλαίσιo των 58ων Δημητρίων, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Ο διεθνούς φήμης Ιταλός συνθέτης και πιανίστας Νικόλα Πιοβάνι συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια μοναδική συναυλία. Πρόκειται για ένα πλούσιο αφιέρωμα στις καλύτερες στιγμές της πολύχρονης και πολύ επιτυχημένης πορείας του.

Ο συνθέτης είναι ευρύτερα γνωστός για τη μουσική που έχει δημιουργήσει για πολλές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του είναι το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσɩκής το 1998, που του απονεμήθηκε γɩα την ταɩνία La Vita è bella του Ρομπέρτο Μπενίνɩ.

Ένας ακόμη λόγος που κάνει την εμφάνισή του στην πόλη μας συγκινητική, είναι οι μνήμες που τον συνδέουν με τη χώρα μας και την ελληνική μουσική, καθώς δάσκαλος του Νικόλα Πιοβάνι υπήρξε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Η συνεργασία του Iταλού συνθέτη με τη Συμφωνɩκή Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί μία εξαιρετική συγκυρία, καθώς το κοɩνό της Θεσσαλονίκης θα μπορέσει να απολαύσεɩ ζωντανά τα έργα του, υπό τη διεύθυνσή του, αλλά και τραγούδια – συνθέσεις του Πιοβάνι με στίχους στα ελληνικά της Λίνας Νικολακοπούλου, που έχει ερμηνεύσει ο Θοδωρής Βουτσικάκης, με κορυφαία στιγμή την πολυαγαπημένη πλέον Όμορφη Ζωή.

Συντελεστές

  • Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Nicola Piovani: Διεύθυνση Ορχήστρας
  • Special guest: Θοδωρής Βουτσικάκης

Παίζουν οι μουσικοί

  • Marina Cesari: πνευστά
  • Vittorino Naso: ντραμς

Τιμές εισιτηρίων

  • Κανονικό: 30 €, 25 €, 15 €
  • ΑμεΑ, φοιτητές, άνω των 65: 25 €, 20 €, 10 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

1 Οκτωβρίου 2023 21:00

Λήξη:

1 Οκτωβρίου 2023 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513