Κρουστόφωνο
Κοινοποίηση

4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023
Δήμος Θεσσαλονίκης
Νέα Παραλία, Κήπος Εποχών
Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ώρα έναρξης: 20:00

Πληροφορίες

ΚρουστόφωνοΣτις 22 Ιουνίου 2023 απολαμβάνουμε την αγαπημένη Μπάντα του Δρόμου, η οποία θα μας ξεσηκώσει με τα κρουστά και τα πνευστά της μουσικά όργανα, με ήχους βραζιλιάνικους, αφρικανικούς, latin και ελληνικούς.

Κάτω από την ομπρέλα «Κρουστόφωνο» δρουν παράλληλα δυο κύρια καλλιτεχνικά σχήματα (Μπάντα Δρόμου και Μουσικό Παιχνιδοθέαμα), ένα Μουσικό Εργαστήρι, καθώς επίσης και πολλές πολιτιστικές- καλλιτεχνικές δράσεις.
Το Κρουστόφωνο σχηματίστηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη από μουσικούς και μουσικοπαιδαγωγούς, με την πεποίθηση ότι τα απλά και προσιτά μέσα και υλικά (κρουστά όργανα, σώμα, φωνή, παιχνίδι, παραμύθι) κρύβουν πρωτογενή ενέργεια ικανή να συγκινήσει παντού και πάντοτε όλες τις ηλικίες και να ικανοποιεί την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για έκφραση μέσα από τον ρυθμό, την κίνηση, το τραγούδι, το θέατρο, την εικαστική δημιουργία.

«To Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου»

Το καλλιτεχνικό-παιδαγωγικό σχήμα «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου», είναι ένα από τα δύο κύρια καλλιτεχνικά σχήματα που δρουν σήμερα κάτω από την ομπρέλα «Κρουστόφωνο». Αποτελεί την Παιδική σκηνή του Κρουστόφωνου και συνήθως παρουσιάζει, είτε εμψυχωτικά μουσικοκινητικά παιχνίδια από σκηνής, είτε Μουσικά παραμύθια ή σκετς για «παιδιά κάθε ηλικίας», ή το συνδυασμό και των δυο. Επίσης, σχεδιάζει και εφαρμόζει εκπαιδευτικά-καλλιτεχνικά προγράμματα. Το μουσικό Παιχνιδοθέαμα χρησιμοποιεί ποικιλία μελωδικών και κρουστών οργάνων (ακορντεόν, φλάουτο, πλήκτρα, κιθάρα, ντραμς και διάφορα κρουστά), σε συνδυασμό με τεχνικές εμψύχωσης και καλλιτεχνικής έκφρασης και την διασύνδεση των τεχνών. Ονομάσθηκε έτσι για να δηλώνει το πλήθος και την ποικιλία των δράσεων του σχήματος, αλλά και την ευελιξία του να προσαρμόζεται σε όλα τα δεδομένα (ηλικίας κοινού, χώρου διεξαγωγής, εορταστικής ή μη περιόδου).

«Η Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου»

Η «Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου», αποτελείται από 15-20 μουσικούς που παίζουν κρουστά (αφρικάνικα τύμπανα, βραζιλιάνικα, νταούλια κλπ) και τρομπέτες, εν κινήσει και από σκηνής. Το ρεπερτόριο είναι διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών σε δυναμικό και χορευτικό ύφος. Οι συναυλιακές παραστάσεις και τα χάπενινγκ της Μπάντας Δρόμου, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αντλώντας στοιχεία από την παγκόσμια και ελληνική παράδοση αλλά και τη σύγχρονη τέχνη. Συχνά, η μουσική συνδυάζεται με την κίνηση, το φως, το χρώμα και την εικόνα για να συνθέσουν την τελική σκηνική ενότητα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο όλων των παραστάσεων και δράσεων του Κρουστόφωνου είναι η διαδραστικότητα ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης και το κοινό και η ενεργός συμμετοχή των θεατών στα δρώμενα και την εξέλιξη της παράστασης. Οι παραστάσεις δίνονται κατόπιν πρόσκλησης από ενδιαφερόμενους φορείς (Δήμοι, Σχολεία, κ.α.).

Στοιχεία επικοινωνίας

Κρουστόφωνο – Εργαστήρι Κρουστών, Μουσικό Παιχνιδοθέαμα
Αλ. Παπαδιαμάντη 6, 54645, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310861874
Email: info@kroustophono.gr
www.kroustophono.gr

Εκκίνηση:

22 Ιουνίου 2023 20:00

Λήξη:

22 Ιουνίου 2023 22:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νέα Παραλία (Ο κήπος των εποχών)

GPS:

40.61421725783528, 22.951620095052217