Jiannis Pavlidis Quartet
Κοινοποίηση

Μικρή Σκηνή
Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες

Jiannis Pavlidis QuartetΤην Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 21:30, στη Μικρή Σκηνή, Επταλόφου 14, Κ. Τούμπα, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το Jiannis Pavlidis Quartet. Η “Μικρή Σκηνή”, είναι το νέο πολιτιστικό στέκι της πόλης μας στην Κ. Τούμπα, Επταλόφου 14, σε έναν χώρο όπου έχει γραφτεί μεγάλη ιστορία στη μουσική και το θέατρο.

Ο Γιάννης Παυλίδης, σε μια σύντομη επίσκεψή του από την Μ. Βρετανία στη Θεσσαλονίκη, θα κάνει μία και μοναδική εμφάνιση με το κουαρτέτο του στην Μικρή Σκηνή, στις 2 Νοεμβρίου 2023. Θα παρουσιάσουν μουσικές σε δικιά του σύνθεση ή και συνθέσεις άλλων μουσικών της τζαζ, αλλά μέσα από την οπτική γωνία του Παυλίδη. Μια βραδιά προσωπικής μουσικής κατάθεσης, με βοήθεια από τους διακεκριμένους μουσικούς της τζαζ σκηνής της Θεσσαλονίκης, Φίλιππο Κωσταβέλη – πιάνο, Αγαμέμνωνα Μάρδα – κοντραμπάσο και Γιώργο Κλουντζό – Χρυσίδη – drums.

Γιάννης Παυλίδης Βιογραφικό

Γεννημένος στη Σουηδία. Έζησε στη Στοκχόλμη το 1981-1990 και σπούδασε κοντά στον Alvaro Is Rojas (πιανίστας με τους: Josephine Baker,Grady Tate, Joe Farrell) και στον Ola Bengtson (επικεφαλής του Τμήματος Jazz, Stockholm Royal Academy). Το διάστημα 1990-1994 σπούδασε στο Berklee College of Music με μερική υποτροφία (Magna Cum Laude, Professional Performance Achievement Division Award) και διδάχτηκε κιθάρα από τον Jon Damian (δάσκαλος των Bill Frisell, Wayne Krantz, Kurt Rosenwinkel). Ακόμα, παρακολούθησε μαθήματα υπό την διεύθυνση των Rick Peckham, Hal Crook, Fred Lipsius (από το συγκρότημα Blood Sweat and Tears) και ιδιαίτερα μαθήματα με τον Jerry Bergonzi. Άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά το 1983 και από τότε έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ μουσικό φάσμα (Pop, Rock, Blues, Jazz, Ελληνική παραδοσιακή μουσική) σε χώρες όπως η Σουηδία, οι Η.Π.Α., η Σερβία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αγγλία, με πολλαπλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, στην εθνική ελληνική τηλεόραση και σε διεθνή φεστιβάλ.

Από το 2003 είναι κάτοχος MMus (Masters in Music Performance) από το Leeds University. Αυτή τη στιγμή διδάσκει ως καθηγητής τα επίπεδα BA Jazz, BA Pop (principal studies, ensembles) στο Μουσικό Conservatoire του Leeds (2003-σήμερα). Τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται συχνά σε όλη την Αγγλία και την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε περιοδείες και οργανώνοντας ηχογραφήσεις μαζί με διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνες όπως ο David Liebman, (2005,2011) γνωστός για τις συνεργασίες του με τους: Miles Davis, Elvin Jones, Pete La Roca κ.α. , ο Adam Nussbaum (2007,2010,2011), συνεργατης των: Michael Brecker, James Moody, Sonny Rollins, Stan Getz, John Scofield, John Abercrombie κ.α. και ο Greg Hutchinson (3 Οκτωβρίου 2015), συνεργάτης των: Ray Brown, Joe Henderson, Joshua Redman κ. α.

Τελευταία, τον Οκτώβριο του 2019 εμφανίστηκε σε μια τουρνέ, Ελλάδα και Βουλγαρία, με το τρίο του Ari Hoenig. Στις πιο πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνονται η συνεργασία με τον Γιώργο Κοντραφούρη και τον Adam Nussbaum σε ένα δίσκο που κυκλοφόρησε παγκοσμιως από την εταιρεία FMR Records www.jiannispavlidis.com/#organtrio καθώς και μια ηχογράφηση ντουέτου με τον πρώην μαθητή της σχολής Leeds College of Music, Matt Anderson, από την δισκογραφική εταιρεία New Jazz Records.

Η “Μικρή Σκηνή” είναι μια μουσική και θεατρική σκηνή, χώρος πολιτισμού που στεγάζεται στο ιστορικό στούντιο “Αγροτικόν” στην Κ. Τούμπα και  ξεκινάει με μεγάλα όνειρα να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να φιλοξενεί συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 6 €

Κρατήσεις: 6944503542

Εκκίνηση:

2 Νοεμβρίου 2023 21:30

Λήξη:

2 Νοεμβρίου 2023 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα

GPS:

40.6107813, 22.971752