Ιάσων & Αλέξανδρος Ιωάννου | Δίδυμοι (Χρόνοι) Κόσμοι – Gemini-Anni
Κοινοποίηση

Μικρή Σκηνή
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες

Ιάσων & Αλέξανδρος Ιωάννου | Δίδυμοι (Χρόνοι) Κόσμοι - Gemini-AnniΈνα μουσικό πρόγραμμα με τον ασυνήθιστο συνδυασμό δυο ειδικευμένων οργάνων, από δυο ειδικευμένους ερμηνευτές, του μπαρόκ βιολοντσέλου και της μαρίμπας, τους Ιάσωνα Ιωάννου και Αλέξανδρο Ιωάννου, αποτελούμενο από επιλεγμένες σονάτες που συνέθεσε και εξέδωσε, σε μορφή συλλογής, ο Francesco Geminiani (1687-1762) στην Χάγη το 1747 θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στη “Μικρή Σκηνή”. Η “Μικρή Σκηνή”, είναι το νέο πολιτιστικό στέκι της πόλης μας στην Κ. Τούμπα, Επταλόφου 14, σε έναν χώρο όπου έχει γραφτεί μεγάλη ιστορία και που φιλοξενεί ποιοτικές παραστάσεις μουσικής και θεάτρου.

Οι έξι «Sonates, pour le Violoncelle et Basse Continue» που τις ονοματίζει και  Geminiani, είναι γραμμένες, ως είθεισται στην εποχή, με την γραμμή του σολιστικού οργάνου στο επάνω μέρος και την γραμμή του basso continuo στο κάτω μέρος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το basso continuo, που μπορεί να παιχτεί από οποιοδήποτε μπάσο όργανο και όπου συνήθως είναι το τσέμπαλο ή η θεόρβη, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει η μαρίμπα. Ένας πολύ ενδιαφέρων ακουστικός συνδυασμός που φέρνει κοντά τον μοντέρνο ήχο της μαρίμπας με τον ήχο του μπαρόκ βιολοντσέλου του 18ου  αιώνα.

Συντελεστές

 • Μπαρόκ βιολοντσέλο, Ιάσων Ιωάννου
 • Μαρίμπα, Αλέξανδρος Ιωάννου

Πρόγραμμα

 • Francesco Geminiani (1687-1762)
  Σονάτα Νο. 2 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε ρε ελάσσονα
  Andante, Presto, Adagio, Allegro
 • Σονάτα Νο. 3 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε Ντο μείζονα
  Andante, Affetuoso, Allegro
 • Σονάτα Νο. 5 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε Φα μείζονα
  Adagio-Allegro Moderato, Adagio, Allegro
 • Σονάτα Νο. 6 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε λα ελάσσονα
  Adagio-Allegro Assai-Grave, Allegro- Non Tanto

Η “Μικρή Σκηνή” είναι μια μουσική και θεατρική σκηνή, χώρος πολιτισμού που στεγάζεται στο ιστορικό στούντιο “Αγροτικόν” στην Κ. Τούμπα και  ξεκινάει με μεγάλα όνειρα να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να φιλοξενεί συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Κρατήσεις: 6944503542

Τιμές εισιτηρίων

 • Γενική είσοδος: 6 €
Εκκίνηση:

18 Φεβρουαρίου 2024 21:30

Λήξη:

18 Φεβρουαρίου 2024 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα

GPS:

40.6107813, 22.971752