Γκιντίκι & Banda Entopica
Κοινοποίηση

Πολυχώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού We
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Ώρα έναρξης:
21:30

Πληροφορίες

Γκιντίκι & Banda EntopicaΞεκίνησαν τα όργανα!

Μετά από ένα φοβερό και γεμάτο καλοκαίρι με ατελείωτα τραγούδια και χορούς ήρθε η ώρα της επιστροφής στα χειμερινά ανάκτορα. Ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, για ένα γλέντι επικών διαστάσεων που έχει γίνει θεσμός.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 φοράμε άνετα ρούχα και παπούτσια… and let the γλέντι begin!

Banda Entopica

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

To 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τον ομώνυμο τίτλο “Banda Entopica” που περιλαμβάνει κατά βάση χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας όπως και της Θράκης, καθώς και μια πρωτότυπη σύνθεση του Φίλιππου Φασούλα.

Οι Banda Entopica είναι:

 • Φίλιππος Φασούλας: Κλαρίνο
 • Τάσος Γκέντζης: Σαξόφωνο
 • Ράφος Γκέντζης: Ακορντεόν
 • Μπίλης Μαλεγκάνος: Κρουστά
 • Ειρήνη Γκουτζάκη: Τραγούδι
 • Γιάννης Γκουντάνος: Ηχοληψία

Γκιντίκι

Οι ”Γκιντίκι” είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία). Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Χαΐνηδες, Villagers of Ioannina City, Σπύρος Γραμμένος, Δημήτρης Μυστακίδης, Βάσω Βασιλειάδου κ.α.

Το 2019 οι ‘’Γκιντίκι’’ κατεβαίνουν στην Αθήνα και έκτοτε σας κάνουν να χορεύετε με την ψυχή σας.

Οι Γκιντίκι είναι:

 • Τάσος Κοφοδήμος: Λαούτο, φωνή
 • Κωνσταντίνος Λάζος: Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
 • Κωσταντής Παπακωνσταντίνου: Κρουστά
 • Θοδωρής Σιούτης: Βιολί

Οργάνωση παραγωγής: Fishbowl Music Tank – Novel Vox

Τιμές εισιτηρίων

 • Προπώληση τα πρώτα 50: 8 €
 • Υπόλοιπη προπώληση: 10 €
 • Ταμείο: 12 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

24 Νοεμβρίου 2023 21:30

Λήξη:

24 Νοεμβρίου 2023 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη

GPS:

40.625899700607256, 22.958167966131604