Γιατί φύγαμε
Κοινοποίηση

Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2024
Θέατρο Άνετον
14-16 Μαΐου 2024

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

  • Τρίτη: 21:00
  • Τετάρτη: 21:00
  • Πέμπτη: 21:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Πληροφορίες

Γιατί φύγαμεΗ παράσταση – γιατί φύγαμε – είναι μία σκηνική νοσταλγική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα μια ανατομία στη μνήμη των επιλογών μας. Με άξονα τα βιώματα που καθόρισαν τη σχέση μας με την πόλη, επιστρέφουμε με την κρυφή ενοχή του αποσυνάγωγου και με την καμουφλαρισμένη σιγουριά της φυγής μας. Αλλά ποια είναι αυτή η Θεσσαλονίκη στην οποία επιστρέφουμε; Είναι η πόλη των ερώτων, της παντοτινής νιότης και των ποιητών ή ένα ζωντανό κοιμητήριο πάνω από τη θάλασσα; Στην Αθήνα κουβαλάμε στις τσέπες μας συνεχώς έναν βορρά· και ένα σημείο στίξης που χάσαμε εδώ και κάμποσο καιρό, γι’ αυτό και δεν καταφέρνουμε να απαντήσουμε το αυτονόητο – γιατί φύγαμε –.

Η ομάδα Πλατς δημιουργήθηκε το 2023 στην Αθήνα, αν και ό,τι την καθόρισε εντοπίζεται αρκετά χρόνια πριν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Δουλεύουν συλλογικά όταν το πιστεύουν, με την ελπίδα μια μέρα να το κάνουν θέση και αξίωμα. Αγαπιούνται βαθιά γι’ αυτό και διαφωνούν εις βάθος. Ελπίζουν να συναντιούνται κάθε τόσο σε σκηνές και μέρη, που θα τους έχει οδηγήσει η καρδιά τους. Η ομάδα Πλατς είναι στην πραγματικότητα η ροκ μπάντα του Οδυσσέα, του Κωνσταντίνου, της Αρετής και του Δημήτρη.

Συντελεστές

  • Ομάδα Πλατς
  • Οδυσσέας Ζήκας, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Δημήτρης Λώλης, Αρετή Πολυμενίδη
  • Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Δραματουργία – Επί σκηνής: Ομάδα Πλατς (Οδυσσέας Ζήκας, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Δημήτρης Λώλης, Αρετή Πολυμενίδη)
Εκκίνηση:

14 Μαΐου 2024 21:00

Λήξη:

14 Μαΐου 2024 23:00

+2

Περισσότερες προγραμματισμένες ημερομηνίες

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Παρασκευοπούλου 42

GPS:

40.6163046, 22.9589165

3 Προγραμματισμένες Ημερομηνίες