Έλσα Μουρατίδου | Sextet
Κοινοποίηση

Μικρή Σκηνή
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες

Έλσα Μουρατίδου | SextetΤο νέο τους project  “Ε & Θ” μας παρουσιάζουν οι  “Έλσα Μουρατίδου Sextet” την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, στις 21:30, στη Μικρή Σκηνή. Η “Μικρή Σκηνή”, είναι το νέο πολιτιστικό στέκι της πόλης μας στην Κ. Τούμπα, Επταλόφου 14, σε έναν χώρο όπου έχει γραφτεί μεγάλη ιστορία στη μουσική και το θέατρο.

Ο Έρωτας κι ο Θάνατος ίδιο σπαθί βαστούνε. Ο άνθρωπος στη μέση της δίνης των δύο. Του Έρωτα και του φόβου για το Θάνατο.

Πάντα η θεματολογία, στην μουσική παράδοση των λαών, πραγματευόταν τα πιο πρωταρχικά και ουσιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Με γνώμονα τις δύο αυτές κυρίαρχες δυνάμεις, Έρωτας και Θάνατος (Έψιλον και Θήτα), επιλέχθηκαν παραδοσιακά τραγούδια κυρίως από την περιοχή της Ελλάδας αλλά και από γειτονικούς λαούς. Η απόδοσή τους μουσικά, δε μπορεί παρά να είναι διαφορετική από την αρχική τους μουσική φόρμα, μια που δεν υπάρχει πια το πλαίσιο αυτό που γεννιούνταν τα παραδοσιακά τραγούδια. Στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, άλλοι ήχοι έχουν πάρει θέση στη ζωή μας. Όμως ο αρχέγονος ήχος της ανθρώπινης φωνής συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Κρατά γερά το νήμα που ενώνει τον άνθρωπο του Τότε με τον άνθρωπο του Σήμερα. Με σεβασμό στον στίχο του ανώνυμου λαϊκού ποιητή και στην αμεσότητα των απλών παραδοσιακών μουσικών μοτίβων.

Συντελεστές

  • Έλσα Μουρατίδου: φωνή
  • Εύη Καζαντζή: βιολοντσέλο
  • Onur Șentürk: παντούρι, σάζι, ποντιακή λύρα
  • Φίλιππος Κωσταβέλης: πιάνο
  • Πέτρος Δαμιανίδης: κοντραμπάσο
  • Δημήτρης Τασούδης: τύμπανα

Η “Μικρή Σκηνή” είναι μια μουσική και θεατρική σκηνή, χώρος πολιτισμού που στεγάζεται στο ιστορικό στούντιο “Αγροτικόν” στην Κ. Τούμπα και  ξεκινάει με μεγάλα όνειρα να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να φιλοξενεί συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 10 €

Κρατήσεις: 6944503542

Εκκίνηση:

9 Νοεμβρίου 2023 21:30

Λήξη:

9 Νοεμβρίου 2023 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα

GPS:

40.6107813, 22.971752