Χριστίνα Σαμαρά
Κοινοποίηση

Μικρή Σκηνή
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες

Χριστίνα Σαμαρά“Χριστίνα Σαμαρά Live” το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2023, με μουσική έντεχνη,  ρετρό και jazz, τραγούδια γνωστά αλλά και δικά της σε στίχο ελληνικό και ξένο. Μία φρέσκια παρουσία για πρώτη φορά στη Μικρή Σκηνή, το νέο πολιτιστικό στέκι της πόλης μας στην Κ. Τούμπα, Επταλόφου 14.

Τέτοιον καιρό, η Χριστίνα Σαμαρά θα ήταν στη Νορβηγία ως μαθηματικός. Τελικά είναι στην Ελλάδα και παίζει τα πρώτα δικά της τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα, με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Αλέξη Βουτουρή στο βιολί και τον Γιώργο Χρυσικό στο κοντραμπάσο και την κιθάρα. Φέρνει μαζί της στη σκηνή μία χαοτική επιλογή αγαπημένων της καλλιτεχνών, την Τζόνι Μίτσελ, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Αττίκ, τον Ράντι Νιούμαν, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη μουσική και τα βάιμπς που αγαπά περισσότερο.

Η Χριστίνα Σαμαρά παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού για εφτά χρόνια, τα τελευταία τέσσερα με την Έλλη Πασπαλά, έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού για ένα χρόνο, τα σεμινάρια φωνητικού αυτοσχεδιασμού της Σαβίνας Γιαννάτου τις τελευταίες τρεις περιόδους και το εργαστήριο του Σπύρου Σακκά. Έχει αποφοιτήσει από το Μαθηματικό τμήμα Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Διδακτικής Μαθηματικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εστίαση σε πεδία έρευνας στα οποία συγκλίνουν η διδακτική με διδακτικής τη δημιουργικότητα και την αισθητική.

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 2015, έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Στάθης Δρογώσης, Στάμος Σέμσης και σε παραστάσεις με επιμέλεια του Γιώργου Καζαντζή (2017) και του Άρη Δαβαράκη (2022). Το 2022 κυκλοφόρησε το τραγούδι ‘Μια και καλή’, ντουέτο με την Έλλη Πασπαλά, σε μουσική του Γιώργου Κυριάκου και στίχους του Άρη Δαβαράκη. Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική.

Ο Αλέξης Βουτουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1994. Το 2016 αποφοίτησε από την τάξη βιολιού της Νίνας Πατρικίδου στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών με δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Το 2017 φοίτησε στο Anton Bruckner Privatuniversität της Αυστρίας στην τάξη του Albert Fischer και στο Conservatoire de Nice της Γαλλίας στην τάξη του Pierre Bensaid. Είναι μέλος της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Athens Philharmonic Orchestra. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την El Sistema Youth Symphony Orchestra, την Ορχήστρα Δωματίου BIOS, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Anton Bruckner της Αυστρίας και την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα.

Το 2020 συμμετείχε στην ορχήστρα της παράστασης «Το Φάντασμα της Όπερας» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, έχει παίξει στους εξής χώρους: Carnegie Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Christmas Theater, Αίθουσα Εκδηλώσεων “Παρνασσός”, Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αίθουσα συναυλιών του Πανεπιστημίου της Indianapolis, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α. Από το 2022 είναι μέλος του σχήματος Magma Tango. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο Γιώργος Χρυσικός γεννήθηκε το 1992 στη Φλώρινα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών (ΑΠΘ) και εργάζεται ως μαθηματικός από το 2013. Συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις – κινηματογράφο και παίζει κοντραμπάσο και κιθάρα. Ενδεικτικά συμμετείχε συνθετικά στις παραστάσεις: “Γίνεται δέντρο το πουλί;”, του Χ. Χωμενίδη, σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά που παρουσιάστηκε στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 2023, “ΔΕ ΦΑΙΝΑΛ ΘΟΛΟΥΘΙΟΝ”, βασ. σε κείμενα των Κ. Ανάν και Suyako, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Ρουμελιώτη, η οποία παρουσιάστηκε στη Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Εθνικού Θεάτρου, Ιαν. 2023 και το Θέατρο “Πόρτα”, Οκτ. 2023, στην παράσταση “Ονειροφάγος” των Ρ. Ακουταγκάβα και Λ. Χερνσε και σκηνοθεσία του Σωτήρη Ρουμελιώτη, στην παράσταση “ΛΟΥΝΑ”, της Ρ. Μπενβενίστε σε σκηνοθεσία του Δαμιανού Κωνσταντινίδη για το 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων, Ομάδα Angelus Novus, 2022, κ.α.

Η “Μικρή Σκηνή” είναι μια μουσική και θεατρική σκηνή, χώρος πολιτισμού που στεγάζεται στο ιστορικό στούντιο “Αγροτικόν” στην Κ. Τούμπα και  ξεκινάει με μεγάλα όνειρα να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να φιλοξενεί συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 6 €

Κρατήσεις: 6944503542

Εκκίνηση:

10 Νοεμβρίου 2023 21:30

Λήξη:

10 Νοεμβρίου 2023 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα

GPS:

40.6107813, 22.971752