Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη με το Smyrna di Levante

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη με το Smyrna di Levante
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/10/2022

Smyrna di Levante

Η θαλάσσια διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη έγινε πραγματικότητα τον Οκτώβριο του 2022, εκπληρώνοντας έτσι την έντονη και διαχρονική επιθυμία των δύο λαών για μια εύκολη και άνετη ένωση δια θαλάσσης.

Η Levante Ferries, έπειτα από ενδελεχή σχεδιασμό και μακροχρόνιο προγραμματισμό, με υπομονή και επιμονή, με συνομιλίες και συνεργασίες, με θέληση και πάθος, συνετέλεσε στη δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας ανάμεσα στις γείτονες χώρες, της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίες έρχονται πλέον πιο κοντά σε επίπεδο εμπορικό, κοινωνικό, πολιτισμικό. Το πλοίο «Smyrna di Levante» έρχεται να ενώσει τις πλούσιες κουλτούρες των δύο κρατών.

H σύνδεση αυτή αναμένεται να προαγάγει τα κοινά εμπορικά συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας, να συσφίξει τις σχέσεις των δύο χωρών και να αναδείξει όλα εκείνα που τις ενώνουν.

Η σύνδεση όμως αυτή δεν ενώνει μόνο την Ελλάδα με την Τουρκία, ενώνει και την Ευρώπη με την Ασία. Έτσι θα εξυπηρετηθούν επιβάτες και φορτία προς την Ευρώπη, τα Βαλκάνια αλλά και αντίστροφα. Πολλά φορτηγά μέσω της σύνδεσης θα μπορούν να φτάνουν μέχρι το Μπάρι και την Αγκώνα εύκολα και ξεκούραστα, με ένα μόνο εισιτήριο. Η εκατέρωθεν τουριστική κίνηση θα προσεγγίσει προορισμούς που σήμερα είναι τελείως απόμακροι και δυσπρόσιτοι. Θα δημιουργηθούν εκδρομές και περιπλανήσεις που σήμερα δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη δημιουργεί νέες ολοκαίνουργιες προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας για πολλές κοινωνίες.

Το Smyrna di Levante είναι ένα σύγχρονο, πλήρως αναβαθμισμένο και ανακαινισμένο πλοίο, που εξασφαλίζει σε κάθε επιβάτη, ένα ασφαλές και απολαυστικό ταξίδι, από τη Νύφη του Θερμαϊκού στην Κοσμοπολίτικη Μικρασιάτισσα.

Το πλοίο έχει μήκος 158,42 μέτρα, πλάτος 21,60 μέτρα και μέγιστο βύθισμα 5,719 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 20 κόμβοι και η υπηρεσιακή 18 κόμβοι ενώ έχει την ικανότητα μεταφοράς 948 επιβατών με τετράκλινες, δίκλινες καμπίνες και καθίσματα αεροπορικού τύπου. Επίσης έχει χωρητικότητα 1000 φορτηγών και 300 αυτοκινήτων. Διαθέτει πλήρη κλιματισμό, δορυφορική λήψη τηλεόρασης & WiFi σε όλους τους χώρους, 2 Σαλόνια, 2 Μπαρ Εσωτερικού χώρου και 1 εξωτερικού καταστρώματος & πολυτελείς εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: levanteferries.com

Κάντε την κράτησή σας από εδώ