59α Δημήτρια
Αγορά Μοδιάνο
Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024
Ώρα έναρξης: 19:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Πληροφορίες
Μέρη με ιστορία και εστιατορικοί θρύλοι μεγάλοι: η Δέσποινα Μαυρομάτη του Ζύθος Ντορέ, η Ισμήνη Τορνιβούκα του Όλυμπος Νάουσα, ο Νίκος Νυφούδης του Τίφαννυς x 1905 και η Ντίνα Τέρτση του Mαϊάμι, κουμαντάρουν γαστρονομικά τοπόσημα που δεν είναι παίξε γέλασε, αφού εντός τους από τον περασμένο αιώνα μέχρι και σήμερα γράφτηκαν και γράφονται οι πιο λαμπρές στιγμές της θεσσαλονικιώτικης αστικής κουζίνας.
Δίπλα τους οι σεφ Δημήτρης Τασιούλας, Σοφία Τεφτσή, Πρόδρομος Ασημάκης και φυσικά η Δέσποινα Μαυρομάτη, θα φανερώνουν τα ιδιαίτερα γευστικά μυστικά που συνηγόρησαν ώστε τα εστιατόριά τους να θεωρούνται εμβληματικά, όπως και το ρίσκο, την τρέλα, τη γνώση, το μεράκι και την επιχειρηματική ενόραση που απαιτούνται, ώστε ο θρύλος να μη χάσει τη μαγεία του. Μαζί τους η Χαρισία Βλάχου, καθηγήτρια του ΑΠΘ, η οποία διδάσκει Γαστρονομικό Τουρισμό και Τοπική Ανάπτυξη στο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, και ο εκδότης και διευθυντής του περιοδικού Citymag, Άγγελος Βάσος, μιλούν για την ύψιστη σημασία του να μπορεί μια πόλη να κρατά αλώβητα από τον χρόνο τα μέρη που στα τραπέζια τους δείπνησε η Ιστορία. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γεύσης δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος από το biscotto.gr. Μαζί και η σχολή La Chef Levi.
Η ενότητα Ζαμάν Φουντ Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου, όταν στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες.
Ετοιμαστείτε για πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου πασίγνωστοι σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με τη γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα τη Θεσσαλονίκη. Ζαμάν Φουντ Stories, πέρα από τις ιστορίες για τα χρόνια, τα ζαμάνια και τις περιπέτειες της γεύσης στη Θεσσαλονίκη των αιώνων, θα πει και… ελάτε να περάσουμε νόστιμα στις 24 Σεπτεμβρίου 2024, 1 Οκτωβρίου 2024, 8 Οκτωβρίου 2024, 15 Οκτωβρίου 2024 και 22 Οκτωβρίου 2024 στην Αγορά Μοδιάνο.